Ron Dennis: “Urmaşul lui McLaren F1 va avea peste 800 de cai“

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.03.2012
Ron Dennis, şeful McLaren, a declarat că înlocuitorul legendarului F1 va avea un şasiu din fibră de carbon şi un motor hibrid de peste 800 de cai putere.

Esential

800 de cai putere ar urma să aibă viitorul McLaren P12, urmaşul lui F1.

Prezent în Australia cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1, Ron Dennis, şeful McLaren, a acordat noi informaţii despre P12, supercarul cu care englezii vor ataca piaţa lui Lamborghini Aventador. În spatele numelui de cod se ascunde de fapt urmaşul legendarului McLaren F1, pe care Ron Dennis încearcă să îl resusciteze.

Ca de fiecare dată, şeful englezilor a lansat afirmaţii controversate, care au stârnit reacţii imediate. Potrivit acestuia, ”actualul MP4-12C poate parcurge orice circuit din lume mai rapid decât un monopost de Formula 1. Nu vă gândiţi neapărat la viteza maximă. Este primul lucru de care trebuie să uităm când ne gândim la o maşină sport”.

Reţeta este atât de performantă încât va fi folosită şi pentru viitorul P12, despre care Dennis spune că va prelua structura monococă din fibră de carbon a actualului MP4-12C. Sub capotă se va ascunde acelaşi motor V8 de 3.8 litri bi-turbo, asistat însă şi de o unitate electrică pentru a garanta un total de cel puţin 800 de cai putere.

Ron Dennis a ţinut să precizeze şi că designul lui P12 va fi radical, deşi va prelua câteva influenţe şi de la actualul MP4-12C.

”Va avea un nivel de agresivitate pe care nu l-aţi mai văzut până acum. Credeţi-mă pe cuvânt că va fi ceva complet diferit”, a declarat acelaşi Ron Dennis, care a dezvăluit şi faptul că P12 va avea doar două locuri şi nu trei, asemeni vechiului McLaren F1.

Tot în cadrul interviului, Dennis a fost întrebat dacă nu cumva a fost tentat să construiască în continuare vechiul McLaren F1, având în vedere preţul exorbitant cu care se vinde o asemenea maşină rară. ”Am fost extrem de tentat. Aveam toate mecanismele şi tehnologiile de asamblare ale vechiului model. De ce nu aş mai face vreo câteva exemplare? Într-adevăr, actualii proprietari ar fi extrem de nemulţumiţi, dar cum ar fi să mai produc încă 100?”, a declarat Ron Dennis.

Comentarii (4)

  • ...da intr-adevar f1 a fost ....si inca mai e o legenda,mi-aduc aminte cand l-am vazut prima data intr-o revista pe care am gasit-o intr-o parcare....cam prin 94-95 am ramas mut...era pe vremea aceea un design socant cat despre performante...numai vorbesc...
    3 0
  • careva
    sunt curios la ce motorizare vor apela.oare va fi vorba de un propulsor...tot de la bmw?
    5 2
  • tind sa cred ca nu. mclaren mercedes este echipa de F1 si e clar restul.
    dar F1 a avut un design exceptional la vremea lui. si care este actual in ciuda a 20 de ani de existenta. astept ca si urmasul sau sa fie la fel de revolutionar si nu ca o jucarie cum e mp14. seamana a lotus, si nu are o linie stilistica individuala, precum legendarul predecesor.

    PS: nu puterea este esentiala 100% ci cum e pusa pe asfalt. poti sa ai 800 cp si sa stai pe loc, sau +500cp si sa devorezi concurenta (gtr)
    1 1
  • @careva,

    Nu e nimic rau in asa, BMW nu face hypercar-uri, deci nu e concurent Mclaren;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru