Şeful de design Renault: Viitorul Logan va avea un interior evoluat

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.03.2011
Laurens van den Acker, directorul de design Renault, a declarat că viitorul logan va reprezenta o evoluţie în ceea ce priveşte designul exterior. Interiorul va creşte şi el calitativ.

Prezent la Salonul Auto de la Geneva pentru a dezvălui două noi creaţii dezvoltate de departamentul său, Laurens van den Acker, designerul Renault, a stat de vorbă cu delegaţia jurnaliştilor români prezentă la eveniment.

Omul de creaţie al francezilor, sosit în urmă cu un an şi jumătate după un stagiu încheiat cu succes la Mazda, îşi propune să schimbe radical filosofia de design a brandului. Nici Dacia nu va fi ocolită de influenţa noului designer, acesta propunându-şi să individualizeze cât mai mult brandul mamă şi subsidiarul său low-cost.

"Renault va accede spre o latură mai latină, mai sentimentală, în timp ce Dacia va rămâne un brand robust şi raţional, mult mai nordic, chiar germanic, axat pe corectitudine. Obţinem astfel două mărci care nu se află în pericol de a se canibaliza", a declarat designerul.

Referindu-se la prima generaţie Logan, Van den Acker a declarat: "Modelul a fost unul cu o latură preponderent utilitară, iar oamenii l-au cumpărat în primul rând pentru preţ şi pentru spaţiul oferit.

Pe viitor am putea să-i oferim însă ceva mai multă atractivitate modelului. Nu vrem ca oamenii să se simtă ruşinaţi cu maşina lor."

Van den Acker a vorbit şi despre viitoarea generaţie a celui mai important model Dacia: "Nu demult, când am oferit spre testare un număr redus de prototipuri ale viitoarei generaţii Logan, oamenii au spus că modelul nu mai este unul low-cost. Dovada clară că noi nu ne mai raportăm la urmaşul lui Logan ca la un model low-cost. Am schimbat până şi numele platformei pentru a ne feri de confuzii. Maşina oferă o percepţie a calităţii. Chiar şi interiorul va fi unul mai bun. Cred că proporţiile se vor îmbunătăţi, suprafeţele folosite la fel şi chiar tema de design. Dacă în cazul Renault este nevoie de ceva spectaculos, la Dacia e nevoie doar de o evoluţie, pentru că reţeta funcţionează."

Designerul olandez s-a raportat la Duster atunci când a venit vorba despre designul viitorul sedan românesc. "În prezent, Duster este într-adevăr cea mai evoluată formă a designului Dacia.

Este o maşină care se cumpără nu doar datorită preţului. Oamenii apreciază designul său, deci pentru mine este un bun punct de plecare. Aşadar, viitorul Logan va fi inspirat de linia lui Duster şi nu de cea a vechiului model", a concluzionat van den Acker.

Comentarii (16)

  • ha ha ha
    ha ha ha
    Eu sunt de acord cu el.
    26 1
  • Laurens van den Acker, you're my man!!
    22 1
  • Laurens van den Acker
    Daca ii vor pune in practica ideile Renault ar putea redeveni o marca puternica.
    14 3
  • :)
    si cu siguranta cum ramane????
    5 31
  • Gheorghe Funar
    @vsz
    Nivelul de siguranta de la Dacia e decent. Voi ce nivel de siguranta aveti la masinile voastre in Ungaria? uuups!! am uitat, voi n-aveti masini! n-aveti o marca nationala!
    32 3
  • Designer ??
    Idei are dar .... e designer si se imbraca la costum si cu adidasi, si colorati ?
    5 25
  • Cosmin
    Derivat din duster
    Derivat din duster, urmatorul logan are mari sanse sa aiba un aspect placut ochiului.
    Eu unul sper sa il faca un competitor pentru segmentul unde mai exista Cruze, Civic, Corolla, Laguna etc.
    11 1
  • Cosmin
    Greseala
    Imi cer scuze de greseala. Nu e Laguna ci Fluence.
    10 0
  • logan
    deci nu va mai avea interior ca si clio model '90, va avea ca si laguna model '98........tare ce sa zic asa da evolutie
    6 25
  • Fan liviu
    hahahahahaha tare liviu
    2 18
  • semtex
    @10nu7z
    probabil ca ai auzit expresia „a gandi in afara cutiei” , dar n-ai inteles niciodata ce inseamna
    11 1
  • Kostynson
    Putin off topic
    Renault are un mare potential sa fie marca premium... Nu stiu de ce se lasa ei pereu in urma altora care nu au nici un fel de cultura in domeniul luxului... Aici ma refer la marcile coreene, chinezesti care se pare ca au un pas in fata celor cu sigla rombului... Renault-ule, pacat ca ai renuntat la Avantime si VelSatis... Pacat ca ai disparut din peisajul premium... Ce-ar fi daca ai da un reload? Cu referire la LOgan, nu avem nevoie NUMAI de design nou, dar ergonomie, calitate si siguranta la fel ...de noi!
    5 0
  • renault
    posesor de reno:-mai am o luna de tratament psihiatric si ma obisnuiesc cu greierii
    2 10
  • nu bag mana in foc ca n-ai scapat de la balamuc, insa sansa ca tu sa fii posesor de Renault, e acceasi cu probabilitatea ca eu sa fiu lovit de traznet in propria-mi casa
    11 0
  • snobismul a ajuns la rand de virtute... aplaudati-l pe liviu
    9 0
  • logan
    vom vedea ce va fi si cum va arata acel LOGAN
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru