Seful VW Group: "Nu mai cumparam nicio alta companie auto!"

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 22.12.2009
Cumparaturile VW Group s-au terminat dupa achizitia Porsche si preluarea a 20% din actiunile Suzuki. Seful companiei exclude alte achizitii in viitorul apropiat.

Dupa cumpararea Porsche si, ulterior, a aproape 20% din Suzuki, Grupul Volkswagen va nu va continua politica de achizitie, urmand sa se concentreze pe dezvoltarea interna a marcilor deja existente in grup. Intr-un interviu acordat publicatiei germane WirtschaftsWoche, Martin Winterkorn (CEO VW Group) sustine insa ca exista inca unele companii care "bat la usa Volkswagen".

"Nu avem planuri de cumparare a unei parti mai mari din Suzuki, subntem satisfacuti cu cele 19.9 procente pe care le detinem din compania japoneza", sustine Winterkorn.

In alta ordine de idei, seful VW Group a confirmat faptul ca VW Group a anulat contractul de productie a lui Porsche Boxster pe care il avea cu austriecii de la Magna Steyr. Compania care se va ocupa de productia modelului Porsche va fi Karmann.

via | Automotive News (inreg.)

Comentarii (5)

  • Ghita de la Posta
    pai ar fii cazul doar au o gramada de marci in portofoliu,.ce drac.....ar fii culmea
    2 3
  • mihai2001
    Si asa....
    Si asa multi cand se gandesc sa cumpere o masina iau in calcul : SKODA / VW / sau AUDI doar. Ar fi culmea sa le mareasca orizontul :))
    3 6
  • "Nu mai cumparam nicio alta companie auto"
    anul asta!
    @mihai: in Romania. pentru ca marinarul ne-a inchis orizontul autostrazilor iar prostanacul nu ne mai da 20000 cand ne intoarcem acasa.
    1 0
  • hm
    acum câţiva ani doreau alfa şi maserati şi cu sg aveau şi vise roşii fierbinţi (ferrari). alfa intra in concurenta cu audi iar acum nu se mai pune problema pt ca şi maserati cu porsche s-ar canibaliza reciproc. gândind "materialist" mai ales alfa dar şi maserati ar fi beneficiat de baza tehnică vw - audi deşi asta ar fi ştirbit oarecum din "la dolce vita"...

    sper ca in urmatorii ani sau zeci de ani mărcile din grup VAG sau parte din ele să nu aibă soarta celor din General Motors...
    2 0
  • bmw power
    mai bine pt ca le distrugeati.cum sa intamplat si cu celelalte marci,si aici nu are rost sa le enumar
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru