SsangYong se relansează în România sub un nou importator. Primul model: noul SUV Korando

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 04.07.2011
Brandul coreean SsangYong revine în România după ce şi-a schimbat importatorul. New Kopel Group va reprezenta de acum marca în ţara noastră, iar primul model pe care îl va lansa este noul SUV compact Korando, desenat de Giugiaro.

Marca SsangYong revine în România, noul importator al brandului sud-coreean urmând să fie New Kopel Group. Anunţul a fost realizat în această dimineaţă de oficialii diviziei româneşti ai companiei New Kopel.

AutoItalia, anteriorul importator al mărcii, pierde astfel drepturile de reprezentare a mărcii în România, New Koepl devenind unicul importator al SaangYong în România. Conform informaţiei de presă publicate astăzi, livrarea primelor maşini va începe în ultimul trimestru al anului 2011.

Primele două modele SsangYong pe care New Kopel la va oferi în România sunt SUV-ul Korando şi pickup-ul Actyon Sport. Primul showroom în care pot fi admirate modelele mărcii va fi Union Motors Otopeni, urmând ca în următorul an să asistăm la deschiderea a 10 noi centre dedicate SsangYong în toată ţara. 

"Credem în viitorul Ssangyong și intenționăm să valorificăm din plin potențialul brandului care va creşte în special datorită faptului că SYMC a devenit membru al Mahindra&Mahindra Group, ceea ce înseamnă investiții în noi tehnologii și modele noi, cu un design atrăgător.

Vom fi prezenţi exact acolo unde clienţii noştri se aşteaptă să ne găsească, oferind mereu acelaşi standard înalt de servicii cu care deja i-am obişnuit", spune Dudy Perry, CEO New Kopel Group.

DESPRE SSANGYONG

Marca sud-coreeană înfinţată acum 57 de ani s-a remarcat la nivel asiatic şi apoi la nivel mondial prin modelele 4x4 pe care le produce. Chiar dacă acestea nu ieşeau în evidenţă prin design sau limbaj estetic, capabilităţile off-road ale modelelor Ssangyong au fost aplaudate de publicaţiile internaţionale. Până acum un an, marca a fost importată în România de AutoItalia Group, însă vânzările sub aşteptări şi problemele financiare ale celor de la SsangYong au întrerupt relaţia dintre cele două părţi. SsangYong a fost aproape de faliment anul trecut, însă compania indiană Mahindra&Mahindra a cumpărat marca şi încearcă să o repună pe linia de plutire.

Primul model din "noua eră" Ssangyong este Korando, un SUV compact desenat de Italdesign Giugiaro care îşi propune să atace celelalte modele coreene de acest tip din clasa sa, cum sunt Kia Sportage sau Hyundai ix35. Modelul coreean va intra pe piaţă cu un propulsor turbodiesel de 2.0 litri capabil să producă 178 de cai. Puterea va fi transmisă punţii faţă sau ambelor axe, atunci când se optează pentru tracţiune integrală.

Crossover-ul coreean va dispune de o cutie de viteze manuală cu şase trepte şi de o transmisie automată, cu acelaşi număr de rapoarte. Coreenii promit în plus un motor pe benzină de 1.8 litri capabil să producă 115 cai şi un agregat turbodiesel nou de 149 de cai.

Comentarii (1)

  • .marius.
    Pana sa citesc titlul am crezut ca e o Kia.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru