Tata Nano Europa ar putea fi produs în Turcia

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 22.09.2010
Ambasadorul Turciei la New Delhi a anunţat astăzi că Tata Nano Europa ar putea fi produs în ţara Semilunei. "Noi ne dorim acest lucru", spune oficialul turc.

Versiunea europeană a lui Tata Nano ar putea să fie produsă în Turcia. Autorităţile din această ţară au anunţat oficial faptul că vor ca uzina de asamblare a celui mai ieftin model din lume să fie în interiorul Turciei. "Vânzarea lui Tata Nano în interiorul Europei este o idee excelentă dacă Grupul Tata decide să aleagă Turcia pentru a produce acest model", a declarat astăzi un diplomat turc citat de Economic Times.

Conform prognozelor oficiale ale celor de la Tata, Nano va fi lansat în Europa în cursul anului 2012, indienii aflându-se la această oră la capitolul analizei potenţialelor pieţe de producţie pentru cea mai ieftină maşină din lume. 

"Modelele Tata pot fi văzute deja pe străzile din Turcia. Impresia mea e că cei de la Tata examinează în detaliu acum Turcia pentru a vedea dacă ţara se pretează la o astfel de investiţie importantă. Toţii turcii vor să-şi cumpere o maşină. Mai mult, Turcia este o poartă spre Europa, Orientul Mijlociu şi Asia.

Deci nu e vorba doar de Turcia, e o chestiune care trece de graniţele acestei ţări", susţine ambasadorul Turciei în India, Levent Bilman.

via | Economic Times

Comentarii (1)

  • TATAin Romania
    Din cate stiu Turcia nu e in UE asa ca se vor plati taxe pentru a comercializa masina in Europa.
    PS: poate ar fi o solutie sa o faca in ROMANIA, asa dam de lucru la oameni si iesim din criza.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru