UE vrea ca masinile sa comunice intre ele

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 07.08.2008
Comisia Europeana a anuntat ca va implementa un sistem prin care toate masinile din UE vor comunica intre ele.

Comisia Europeana a luat o serie de masuri care sa creasca siguranta traficului rutier in tarile membre ale Uniunii Europene. Conform bratului executiv al comunitatii europene, automobilele vor trebui sa “comunice” intre ele pentru a obtine informatii cu privire la starea traficului sau pentru a evita accidentul.

UE ar urma sa rezerve pe intreg teritoriul UE o banda de frecventa unica pentru comunicatiile intre automobile. Comisia Europeana a precizat ca dezvoltarea sistemelor va fi facuta de catre producatorii auto sau operatorii din telecomunicatii. Initiatorii acestui proiect au dat exemplu despre modul in care vor sa functioneze noul sistem.

O masina care depisteaza o pata alunecoasa pe sosea va fi capabila sa avertizeze celelalte masini care se indreapta in acea directie de pericolul existent.

Sistemul este gandit sa poata fi folosit pentru semnalizarea ambuteiajelor sau a lucrarilor efectuate pe drumurile publice.

Comisia Europeana vrea sa implementeze acest sistem pentru a reduce kilometrii de cozi de masini existenti in fiecare zi in UE si mai ales pentru a reduce numarul de accidente rutiere.

 

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Comunicare
    Sa vezi tu atunci injuraturi intre masini in Romania.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru