Un american a facut praf unul dintre cele 25 de exemplare Koenigsegg CCX din lume

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 22.10.2009
Un vanzator al dealerului Koenigsegg din New York a lovit exemplarul CCX pe care il avea in showroom. Suedezii au fabricat doar 25 de exemplare ale modelului lor.

Esential

25 de exemplare Koenigsegg CCX s-au fabricat in total.
417 km/h este viteza maxima atinsa de modelul suedez.

Un reprezentant de vanzari al dealerului din New York al constructorului suedez de modele sportive Koenigsegg a suferit un accident grav in timp ce ii demonstra unui potential client capacitatile dinamice de sosea ale exemplarului CCX disponibil in showroom-ul american. Si pentru ca tacamul sa fie complet, accidentul a mai avut o "victima" colaterala supersportiva: un exemplar Porsche 911 GT2 pe care reprezentantul american al dealerului Koenigsegg l-a acrosat in drumul spre barierele laterale ale soselei.

Desi era asigurata, masina in cauza este una dintre cele mai rare de pe Pamant, suedezii construind doar 25 de exemplare. Doar 10 dintre acestea au luat drumul Statelor Unite. Pentru a intra in posesia unui exemplar Koenigsegg CCX trebuie sa aveti in cont cel putin un milion de euro.

Exemplatul CCX lovit in New York este al doilea cunoscut care sufera avarii importante dupa ce, in 2006, un norvegian a sarit intr-un sant la doar 18 ore dupa ce cumparase masina de la milionarul scandinav Tommy Sharif.

CCX dispune de un motor construit de la zero chiar de catre producatorul suedez.

Este vorba de un V8 de 4.7 litri care produce 806 CP/6900 rpm si dispune de un cuplu maxim de 919 Nm/5700 rpm. Viteza maxima indicata de producator este de 417 km/h, acceeratia 0-100 realizandu-se in doar 3.2 secunde. Intr-un test realizat anul trecut, Koenigsegg CCX a batut supercaruri ca Mercedes Mclaren SLR 722 Edition, Murcielago LP640, Corvette Z06 si Porsche 911 GT2 la 0-300-0 km/h, realizand un timp de 29.2 secunde.

via | Wreckedexotics

Comentarii (8)

  • Johhny
    reclama fiat punto
    Cum boala scot reclama asta care imi apare cu fiat grande punto? Nu are nici un "close". Mama ei de reclama. Huuuuuuuu.
    12 2
  • xxx666
    unde-i praful?
    Cand spui a facut praf o masina, inseamna ca nu a ramas nimic din ea. Din cate vad eu doar fata e afectata si nu foarte mult. Dar voi mereu dramatizati sa va vindeti stirile de cacat. Plus reclama la fiat.
    9 1
  • Dr Felix
    ATENTIE LA RECLAMA CONCURSULUI
    BAIETI, MA INCURCA RECLAMA LA CONCURS. NU POT SA O INCHID. DACA AM SCRIS CU GRESELI E PT CA RECLAMA IMI ACOPERA SPATIUL DE SCRIS SI NU POT SA VAD CE AM SCRIS. IN REST E BINISOR.
    6 0
  • ...
    "...Intr-un test realizat anul trecut, Koenigsegg CCX a batut supercaruri ca Mercedes Mclaren SLR 722 Edition, Murcielago LP640, Corvette Z06 si Porsche 911 GT2 la 0-300-0 km/h, realizand un timp de 29.2 secunde..."

    Pentru voi are vreo logica ce ati scris aici? Realizand un timp de 29.2 secunde pe ce? Unde? Pe circuit? Pe un traseu lung de ...?!
    0 15
  • pentru TdM
    @TdM
    Daca erai mai atent vedeai ca e corect ce au scris ei acolo:
    "...Intr-un test realizat anul trecut, Koenigsegg CCX a batut supercaruri ca Mercedes Mclaren SLR 722 Edition, Murcielago LP640, Corvette Z06 si Porsche 911 GT2 la 0-300-0 km/h, realizand un timp de 29.2 secunde..."

    Timpul de 29.2 secunde a fost necesar pentru atingerea vitezei de 300km/h
    6 1
  • Lupamuttley
    ...
    Niciunul nu a-ti inteles... 29.2 secunde a fost realizat pentru accelerarea masinii si atingerea vitezei de 300 la ora si peurma la reducerea vitezei pana la 0 km .
    6 0
  • CCX
    Ce-a dat magarul cu ea, asa se intampla daca ajunge o supermasina pe mainile unui supernatarau :|
    2 0
  • Gigel80
    Asa si?
    Eu nu inteleg de ce trebuie sa fie subiectele astea stiri? Ca nush ce handicapat a busit un supercar. Mare branza ce sa zic!
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru