Un prinţ saudit a cumpărat 1% din GM

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 23.11.2010
Revenirea la bursă a celor de la GM l-a determinat pe un prinţ saudit să cumpere, cu 500 de milioane de dolari, acţiuni care totalizează 1% din activele companiei americane.

Prinţul saudit Alwaleed bin Talal Alsaud a anunţat că a cumpărat 1% din General Motors, plătind 500 de milioane de dolari pentru acţiunile aferente. Miliardarul saudit nu se află la prima mişcare de acest gen, el deţinând deja diferite procente din companii cunoscute ale lumii, precum Citigroup, Disney sau News Corp.

GM a revenit la bursa din New York în cursul săptămânii trecute, după ce compania a trecut prin probleme financiare grave şi printr-o restructurare în cursul anului 2009 în urma căreia statul american a preluat activele GM şi a investit în brandul de la Detroit circa 50 de miliarde de dolari. Oferta publică iniţială la bursă a fost de 15.8 miliarde de dolari, constructorul sperând că investitorii arabi vor încerca să cumpere cât mai multe acţiuni. Până în acest moment, doar Alwaleed bin Talal a confirmat cumpărarea unui procent din activele societăţii.

"Prin această achiziţie ne-am bazat pe puterea globală a celor de la General Motors, pe preţul relativ atractiv oferit şi pe prognozele de creştere ale GM în Brazilia şi China", a declarat proaspătul deţinător al unui procent din compania care timp de 76 de ani a deţinut prima poziţie la nivel mondial în ceea ce priveşte volumul vânzărilor auto.

CINE ESTE ALWALEED BIN TALAL ALSAUD?

Prinţul care şi-a însuşit 1% din GM se află în topul 20 al bogaţilor lumii realizat de Forbes, averea sa cifrându-se la 25 de miliarde de dolari. Alwaleed bin Talal Alsaud are 53 de ani, este căsătorit şi are doi copii, domeniul său de activitate fiind reprezentat de investiţiile în diferite companii cu nume ale lumii.


Comentarii (4)

  • apropos de seici... stiti cum se numeste pasta de dinti din Arabia Saudita?



    Blend-ahmed
    17 1
  • Victor
    Printul respectiv este cel mai mare actionar de la Sony . Revenind la GM si chinezii de la SAIC ( partenerul GM din China ) au cumparat simbolic 1 % din GM .
    5 1
  • tomita
    hahahah
    "domeniul său de activitate fiind reprezentat de investiţiile în diferite companii"
    logic, din moment ce s-a nascut in bani, ce sa faca deat sa investeasca in altceva. daca n-avea bani trebuia sa II PRODUCA.
    still, 500mil $ reprezinta 1%...hmmm
    3 1
  • matematique
    Tomitaaaaaaaaaa,nu cumva...2%?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru