Versiunea hibrida a lui Audi Q5 vine in 2011

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.12.2009
Oficialii americani ai marcii Audi au dezvaluit faptul ca versiunea hibrida a lui Q5 va debuta la sfarsitul lui 2010. Modelul va fi un full hybrid, adica va putea sa ruleze doar pe energie electrica pe o perioada limitata de timp.

Presedintele diviziei americane a companiei Audi, Johan de Nysschen, a dezvaluit faptul ca Audi va lansa si o versiune hibrida a lui Q5 in 2011. Acest model debuteaza la sfarsitul anului 2010, ceea ce inseamna ca versiunea de productie are sanse mari sa intre pe piata in 2011. Mai mult decat atat, Q5 Hybrid ar fi primul full-hybrid al celor de la Audi, respectiv primul model echipat atat cu un motor cu combustie interna, cat si cu un motor electric, care poate rula doar pe energie electrica pentru o perioada limitata de timp. La fel ca in cazul modelelor hibride consacrate pe piata, Audi Q5 Hybrid va utiliza un motor pe benzina alaturi de un motor electric.

In prima faza, cei de la Audi nu erau interesati de dezvoltarea modelelor hibride sau electrice. Germanii din Ingolstadt considerau ca aceste modele nu erau suficient de practice si nu aveau sens din punct de vedere financiar. Odata cu prezentarea lui e-Tron, Audi s-a razgandit si lucreaza din greu la dezvoltarea modelelor hibride.

Pana in anul 2015, Audi isi va mari portofoliul de la 34 la 42 de modele, Q5 Hybrid fiind unul dintre acestea. Pentru moment, oficialii marcii din Ingolstadt nu au dezvaluit detalii privind un alt hibrid al acestei marci.

Audi Q5 este unul dintre cele mai populare modele noi ale constructorului din Ingolstadt. Implementarea unei versiuni hibride in gama Q5 ar putea sa creasca in continuare vanzarile acestui SUV compact, iar proportiile lui Q5 permit operarea modificarilor necesare convertirii acestuia intr-un hibrid fara probleme de spatiu.

Via | Autoblog

Comentarii (8)

  • cati nm are
    oare motorul ala electric "are" 4ooo de nm?
    12 10
  • bmw power
    cred ca are........................6700 NM
    17 10
  • audi rulzzz
    avea 12.176.311 Nm/0.0001 rpm :) mai informati-va si voi
    6 2
  • CASTAVETE
    audi
    deabia astept sa apara ! oare pot sa dau caruta lu tata la schimb ?
    si daca mai pun si vaca lu mamaia ? ma incadrez la avans ?dar apoi va trebui sa platesc si curentul , oare catti KW / PE KM CONSUMA ??
    5 4
  • merde
    mda.... e frumoasa tara asta.. .pacat ca e locuita.
    6 2
  • virgil
    vulpea.. strugurii erau acri...
    e o chestiune de imagine partea cu hibrizii. deocamdata.

    dar cum nu poti ramane in afara pietei...

    eu am norocul sa merg cu un Q5 de 2.0 tdi si pot spune ca are un consum super ok: mai mic decat Yarisul de 1.0 benzina a sotiei. deci... daca ar fi sa luam in considerare doar aspecte de consum... cate mii de eur va costa in plus versiunea hibrid... cati litri va consuma in minus.. nu cred ca iese pe plus.

    insa cine vrea sa salveze planeta... (apropos: am inteles ca vapoarele ce strabat oceanele polueaza mult mai mult decat masinile - folosesc motorina cu sulf etc.. asa ca la masini e doar o chestiune de taxare la o adica)
    6 2
  • castravecior
    haudi
    da pacat ca e locuita tara, eu dabia astept sa imi stang cortul si sa plec in tara mea de bastina .....IRAk, acolo ma asteapta fratii mei care traiesc in pesteri
    2 4
  • @castravecior
    drum bun
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru