Volkswagen ar putea cumpara actiuni la Suzuki

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 21.09.2009
Pana la sfarsitul acestui an Volkswagen intentioneaza sa cumpere actiuni in cadrul Suzuki, pentru a-si consolida pozitia pe piata din India si Asia de sud-est.

Dupa ce a confirmat oficial intentia de a inghiti 42% din actiunile constructorului Porsche Automobile, pana la sfarsitul lunii decembrie, Volkswagen tinteste si mai departe, tocmai in Asia. Grupul german se pare ca isi doreste si un pachet de actiuni in cadrul Suzuki, informatie furnizata de o sursa din interiorul VAG, prezenta in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Sursa neoficiala a declarat ca Volkswagen se asteapta sa puna bazele unei intelegeri preliminare cu Suzuki pana la sfarsitul acestui an. "Parteneriatul ar urma sa fie o solutie castigatoare pentru ambii constructori. Japonezii vor avea acces la o multime de tehnologii Volkswagen in timp ce nemtii vor beneficia de un suport considerabil pe pietele din India si Asia de sud-est", a mai declarat sursa.

Nu este pentru prima data cand apar astfel de zvonuri, in luna august Reuters anuntand despre o posibila intelegere intre cele doua parti. Ca o confirmare la aceste informatii, cu o saptamana in urma, Martin Winterkorn, presedintele VW, a declarat ca produsele Suzuki s-ar potrivi bine sub umbrela grupului german.

via | Automotive News

Comentarii (2)

  • mama
    cea mai tare fraza de luna asta < Japonezii vor avea acces la o multime de tehnologii Volkswagen > :)
    VAG vrea sa puna mana pe ei, taman invers, sa fure tehnolgie.
    e marca care vine cel mai repede din urma..........
    9 3
  • bine
    evident ca LEE stie mai bine decat.... cei care se OCUPA cu asa ceva. Dar, de ce sa nu ne dam cu parerea?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru