VW Golf Cabriolet va fi lansat în 2011

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 03.11.2010
Volkswagen va lansa anul viitor o versiune decapotabilă a lui Golf. Aceasta va ieşi pe piaţă în paralel cu VW Eos, cele două modele urmând să se diferenţieze prin soluţia tehnică aleasă pentru materialul plafonului.

Volkswagen a confirmat astăzi, prin vocea şefului Martin Winterkorn, faptul că gama Golf va dispune de un o versiune cabrio a compactei germane. Noul Golf Cabriolet nu îl va înlocui pe Eos în linia de modele ale celor de la Volkswagen, ci îl va completa. Astfel, dacă Eos are acoperiş solid retractabil, soluţia aleasă de inginerii Volkswagen pentru Golf Cabrio va fi una cu plafon soft-top din pânză, acesta urmând să fie împrumutat de la "fratele" de grup Audi A3 cabrio.

Noul model va fi primul Golf Cabrio pe care Volkswagen îl prezintă pe piaţă de la a treia generaţie a compactei încoace. Golf III cabrio a fost vândut în paralel cu Golf III şi Golf IV până în 2002.

Noul Golf Cabriolet va ieşi pe piaţă în 2011, urmând să fie prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în luna martie a anului viitor. 

"Eos va rămâne în gama noastră, în ciuda tuturor speculaţiilor care anunţau că acesta va dispărea. Noul Eos va fi prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles, acolo unde designul acestui model va fi aliniat la liniile prezentate recent de gama noastră", a anunţat Martin Winterkorn cu prilejul unei vizite la uzina VW din Osnabruck.

via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru