Fisker Surf se dezvăluie

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Marti, 13.09.2011
Fisker a dezvăluit fotografii oficiale cu cel mai nou model al mărcii: shooting brake-ul Surf! Dezvăluirea a fost făcută chiar înainte de prezentarea oficială de la Salonul Auto de la Frankfurt.

Fisker a prezentat noul său model în cadrul unei prezentări separate ce a avut loc înainte de Salonul Auto de la Frankfurt. Surf este al doilea model al mărcii Fisker. Este derivat din modelul karma şi se doreşte a fi un shooting brake. Forma pare inspirată de Ferrari FF dar Henrik Fisker spune că inspiraţia pentru a acest model a fost legendarul Lamborghini Espada din 1970.

Surf va fi produs la uzinele Valmet din Finlanda alături de modelul Karma iar primele livrări vor avea loc probabil în iulie 2012. Numele de Surf a fost ales din cauza faptului că poţi pune o placă de surf pe plafon. Toate elementele tehnice, platforma şi trenul de rulare sunt identice cu cele ale modelului Karma. La exterior, designul respectă liniile cu care Fisker ne-a obişnuit. Îndrăzneţ şi curajos, Fisker vrea să vândă 3.500 unităţi ale modelului Surf în Europa bazându-se pe faptul că europenii preferă modelele break. Greu de spus dacă vor aprecia un shooting brake cu portbagaj minuscul şi un preţ premium. 

Surf este propulsat de un sistem hibrid format dintr-un motor pe benzină de doi litri turbo ce dezvoltă 255 CP.

Acest motor este folosit pentru a încărca bateriile ce alimentează o pereche de motoare amplasate pe puntea spate ce livrează 400 CP. Preţul pentru modelul Fisker Karma nu a fost încă anunţat.

Via | autoblog

Comentarii (2)

  • poza 43
    Cum naiba a ajuns in pozele oficiale oglinda retrovizoare murdara?
    0 1
  • Faine masinile astea Americane !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru