OFICIAL: Mercedes SLK 55 AMG - 422 CP şi 4.6 secunde pentru 0-100 km/h

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 22.08.2011
Cea mai puternică versiune a roadsterului Mercedes prin excelenţă vine să se bată cu versiunile radicale ale lui BWM Z4. În avantajul celor de la Mercedes vine divizia AMG, care a pregătit un pachet tehnic special pentru SLK 55 AMG.

Mercedes începe săptămâna în forţă, prezentând fanilor din întreaga lume fotografiile oficiale şi datele tehnice ale celei mai noi apariţii din gama constructorului german din Stuttgart. Este vorba de noul SLK 55 AMG, cea mai puternică versiunea a roadsterului mărcii teutone.

Noul SLK 55 AMG dispune de un motor V8 de 5.5 litri pe care AMG l-a ridicat până la 422 cai putere şi 540 Nm/4500 rpm. Acesta este construit din aluminiu şi reuşeşte performanţe cu adevărat fascinante pentru un cabriolet: 4.6 secunde pentru 0-100 km/h şi 250 km/h viteză maximă, aceasta din urmă fiind însă limitată electronic.

Evident, noul SLK 55 AMG nu duce lipsă de kitul estetic şi tehnic AMG. Acesta include terminaţii duble ale sistemului de evacuare, spoilere noi pe faţă şi spate, un sistem de frânare inteligent, sistemul Direct-Steer, jante din aliaj uşor semnate de divizia de performanţă Mercedes şi o transmisie 7G-Tronic Speedshift care promite multe. 

Noul SLK 55 AMG va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt, în 12 septembrie, urmând ca apariţia pe piaţă să aibă loc în primăvara anului următor.

via | Mercedes

Comentarii (9)

  • Mda...
    Despre AMG Cylinder Management pt. economia de combustibil, nimic?

    Sistemul permite taierea alimentarii cilindrilor 2,3,5 si 8 atunci cand este cazul. AMG Cylinder Management este activ in modul "C" - Controlled Efficiency si lucreaza de la 800 rpm pana la 3.600 rpm. Soferul este informat de faptul ca propulsorul lucreaza in 4 sau 8 cilindri. In cazul in care alimentarea este taiata la cei patru cilindri, mai este disponibil un cuplu motor de 230 Nm. Procesul de activare dureaza 30 milisecunde.
    Sistemul este inspirat de cel instalat pe propulsorul V8 de 750 CP din Formula 1.

    Sau asta e un lucru banal si nu prea merita mentionat?
    17 0
  • Vasilica
    Stai linistit zi merci ca nu vine unu sa zica ca GTR are un sprint mai bun!
    8 1
  • THE Z 4 M KILLER ! Pe oricare din cele doua le-as accepta cu placere. Noul SLK AMG arata superb si pun pariu ca se conduce ca intr-un vis .
    7 0
  • @Vasilica
    GTR are un sprint mai bun
    0 8
  • @booo
    Ti se pare un concurent pentru GT-R? Bugatti Veyron are un sprint mai bun ca GT-R daca o luam asa...
    6 0
  • @GTS
    GTR are un sprint mai bun
    0 5
  • @boaboooooo
    CE MA ? =)))) GT-R ARE UN 0-100 IN 2.5 SECUNDE ? WOW CE MASINA - FOARTE TARE FRATE ! =)))
    2 1
  • @GTS
    GTR are un sprint mai bun
    0 2
  • =))))))))) SCHIMBA PLACA CA E CAM UZATA SARACA
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru