Salonul Auto de la Frankfurt 2013

Kia Niro Concept anunţă un rival pentru Captur, Mokka şi Juke

Publicat Joi, 29.08.2013
de Mircea Meșter
Comenteaza 10
Kia Niro Concept anunţă un rival pentru Captur, Mokka şi Juke - Poza 1
Kia Niro Concept anunţă un rival pentru Captur, Mokka şi Juke - Poza 2
Kia Niro Concept anunţă un rival pentru Captur, Mokka şi Juke - Poza 3
Kia Niro Concept anunţă un rival pentru Captur, Mokka şi Juke - Poza 4
Kia Niro Concept anunţă un rival pentru Captur, Mokka şi Juke - Poza 5
Kia Niro Concept anunţă un rival pentru Captur, Mokka şi Juke - Poza 6
Kia Niro Concept anunţă un rival pentru Captur, Mokka şi Juke - Poza 7
Kia Niro Concept anunţă un rival pentru Captur, Mokka şi Juke - Poza 8
Kia Niro Concept anunţă un rival pentru Captur, Mokka şi Juke - Poza 9
Kia va intra în cursul anului viitor în segmentul crossoverelor mici de oraş, iar conceptul Niro, ale cărui fotografii au fost publicate astăzi, va fi sursa de inspiraţie pentru viitorul model al sud-coreenilor.

Esential 2014 este anul în care va fi lansată versiunea de serie a conceptului Kia Niro.
După ce producătorii auto europeni şi nu numai au înţeles că segmentul crossoverelor urbane de segment mic e atrăgător pentru clienţi, numărul modelelor reprezentate în această clasă s-a înmulţit frenetic. Astfel, acolo unde la acum doi ani vorbeam de Nissan Juke şi atât, astăzi avem o armată de modele care mai de care mai "jucăuşe", dedicate publicului tânăr. Ei bine, în acest context de piaţă apar şi coreenii de la Kia, care anunţă astăzi un concept din care va lua naştere propriul reprezentant în acest segment.

Conceptul se numeşte oficial Kia Niro şi îl vedem astăzi în fotografii, urmând ca versiunea "în carne şi oase" să fie prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt, care va începe în 10 septembrie. Desenat la Centrul de Design pe care Kia îl are la Frankfurt ("la mai puţin de un kilometru de Salonul Auto", aşa cum anunţă coreenii în comunicatul oficial), noul Niro Concept poartă semnătura directorului european de design al mărcii, Gregory Guillaume.

"Kia Niro acceptă orice provocare îi este aruncată de şoferii moderni şi combină caracterul aventuros cu o caroserie robustă, dar substanţial aplecată spre partea de design", anunţă oficialii brandului asiatic.

Conceptul Niro este desenat pentru a descrie imagistic liniile viitorului model de serie, care probabil că va apărea în versiune de producţie în cursul anului viitor. În aceste condiţii, Kia nu a oferit detalii despre motorul montat sub capota conceptului. Este de aşteptat însă ca producătorul sud-coreean să ofere aceleaşi motorizări pe care le are deja în gamă, linia de modele de segment B fiind una deja destul de bogată: Rio, Rio Sedan, Venga şi Soul.

via Kia


Comentarii (10)

  • Chinezaria trage la chinezarie

    Red Dragon :))
    12 31
  • Sunt coreeni chinezi cum esti tu suedez. Coreeni au origini comune mai degraba cu japonezii. Sau, in desteptaciunea ta, crezi ca si japonezii sunt chinezi? Pe logica asta, ce mi-e roman, ce mi-e tigan, nu? Au dreptate astia din occident, pana la urma.
    Pune mana pe carte, ca e jale. Si nu, nu ma refer la cartile de poker.
    28 10
  • @@Thor

    Coreenii au origini comune cu mongolii. Japonezii sunt o specie total atipica raselor asiatice.

    Nu stiu ce carti ai citit tu, dar cu ce ai ramas dupa ele, nici cartile de poker nu cred ca stii sa le tii cum trebuie in mana.

    Disclaimer: Habar n-am poker si nici alt ceva.
    4 11
  • @zarnesteanu
    Japonezii, specie atipica? Hai, nu zau?
    http://www.koreabang.com/2012/stories/dna-analysis-confirms-japanese-are-of-korean-descent.html
    Asta asa, de antreu.
    Pune mana mataluta si mai citeste cartile inca o data, dar nu cu susul in jos. Sugestie: uitatul la poze nu inseamna citit.
    13 7
  • Ha-ha-ha. Asta-i diferenta dintre site-uri no name de pe internet si ... carti. Pe langa carti, am avut ocazia sa discut cu oameni de la fata locului care nu erau chiar Gica Padurica de-ai casei. Este vorba doar de calitatea surselor noastre.

    Inainte sa cazi in extaz in fata coreenilor/japonezilor, ai putea citi, chiar de pe site-ul pe care l-ai indicat cel putin doua articole care sa-ti ridice niste semne de intrebare. Cel mai interesant ar fi despre climatul teribil de "concurenta" pe care copii il experimenteaza inca de mici, stiinta mai presus de orice. Picaturile astea mici de apa poate or sa te ajute sa apreciezi intr-o zi chiar si o natiune ca a noastra :)
    5 3
  • @zarnesteanu
    Ce site-uri no name, mai copile? E vorba de o universitate japoneza, de un studiu genetic si de un lucru bine stiut. Discutiile alea "de la fata locului" cu cine le-ai purtat, cu nea Gica de la colt care era pulbere de la Saniuta?
    Eu nu cad in extaz in fata nimanui, dar m-am saturat de romanismele astea penibile: 'e' chinezarii, chinejii 'e' varza, nemtzalaii si frantujii e gigea, ca asa stim noi din popor, de la mosi stramosi fugiti peste granita, cu anvelopa pe Dunare.
    Noi nu stim sa vorbim decat in extreme: daca avem Logan in curte, ce prosti 'e' aia care au dat bani gramada pe alde VW, daca avem VW, ce neam de saraci 'e' aia de si-au luat Logan.
    Intotdeauna mai 'dastepti' decat ceilalti, pt ca de aici izvoraste fericirea noastra: din necazul altora. Si daca n-au necaz, il inventam, ca sa fim noi fericiti.

    Si de ce mama lui Joseon dezbatem originile coreenilor pe un site de masini?
    5 3
  • Cred ca Zarnesteanu se refera la Korea iar Thor la RPDCoreea.Punct!
    4 2
  • Pai ce sa mai spun, m-ai lasat fara argumente. Coreenii si japii se iubesc atat de mult, probabil o stii si pe-asta fara sa consulti internetul, incat nici nu e de mirare ca un corean afirma ca japii se trag din neamul lor. Tot fara sa citesti pe internet sunt sigur ca stii ce dezmat a facut armata japo in al doilea razboi mondial in coreea. De ce? E foarte simplu. De-a lungul istoriei coreenii le-au facut foarte mult bine japonezilor. De-aici a iesit si "zicalea" romaneasca plina de "intelepciune": facerea de bine e .... de mama.

    Al doilea argument imbatabil pe care l-ai servit cu nonsalanta e insasi reflexia stralucirii unei minti geniale. "De ce dezbatem originile coreenilor pe un site de masini?" Raspuns: Pentru ca cineva care nu se semneaza la thread-ul asta a initiat exact acest subiect in primul comentariu pe care la lasat aici.

    Deci, in urma acestor doua mostre de inalta clasa intelectuala da-mi voie sa ma retrag rusinat si zdrobit.

    PS Mai era unul pe-aici care citea de pe internet si dupa ce-si varsa analiza "proprie" incepea sa traga suturi in gura in toate directiile, fara partinire. Ala macar se semna. gelu. Acum se pare ca a trecut in anonimat.
    5 0
  • Coreenii lacomi s-au trezit si ei...
    2 0
  • andy.s
    foarte frumos in corenii,aiurea....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru