Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Viitorul Dacia Duster va păstra capacitățile off-road ale actualului model

Publicat Joi, 17.09.2015
de Bogdan Mirică
Comenteaza 8
Viitorul Dacia Duster va păstra capacitățile off-road ale actualului model - Poza 1
Într-o conferință de presă desfășurată la Salonul Auto de la Frankfurt, oficialii Dacia au anunțat că viitoarea generație Duster va păstra capacitățile off-road ale actualului model.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Dacia a expus la standul său noua cutia robotizată instalată pe Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, dar și modificările aduse lui Duster. SUV-ul românesc se bucură de succes pe piața europeană, însă mai simte nevoia unor modificări, printre care și instalarea unor motorizări Euro 6.

Dacia Duster: modificările primite la Salonul Auto de la Frankfurt

În cadrul unei conferințe de presă susținută de oficialii Dacia, s-a pus și problema noii generații Duster, așteptată în viitorul apropiat. Marc Suss, director de program în gama Dacia, a fost întrebat dacă noul SUV produs la Mioveni își va păstra caracterul robust, care l-a consacrat în off-road.

Marc Suss a confirmat faptul că Duster va fi în continuare o mașină dedicată ieșirilor în teren accidentat, motiv pentru care va păstra unghiuri de atac și de degajare bune (29 de grade față, 34.9 grade spate).

Esential 205 mm măsoară garda la sol a actualului Duster.
Și garda la sol va rămâne una generoasă, apropiată de cei 205 mm oferiți în prezent.
Chiar dacă va oferi o mulțime de îmbunătățiri estetice și tehnologice, comparativ cu generația actuală, Duster le va permite clienților să iasă în teren accidentat, pastrând atât dimensiunile cât și prezența unei tracțuni integrale pe versiunile superioare de echipare.

La interior, Duster va învăța din greșeli. Suss a declarat că modelul va beneficia de un sistem multimedia evoluat, care va fi poziționat mai sus pe planșa de bod. Această reașezare va îmbunătăți vizibilitatea și accesul șoferului la informațiile expuse pe ecran.


Comentarii (8)

  • andi77
    Poate isi calca pe coracon si ne miluiesc si cu o cutie EDC.Poate....
    15 0
  • ...o masina buna pt.a fi utilizata maxim 5-6 ani...tocmai de aia o cumpara vesticii plus ca sunt constienti ca dupa aceasta perioada de utilizare romanasu asteapta s-o ia cu mare drag...pt. a fi adusa pe plaiuri natale
    13 1
  • Sper sa nu arate la fel de urat ca generatia actuala. Uitati-va si voi cand mergeti in spatele unui Duster sa vedeti ce urat i se vede puntea spate, toba si tot ansamblul de acolo, parca e sustinut de 2 tevi, nu am vazut asa ceva la nici o masina din clasa ei.
    7 3
  • Sandu al-III-lea
    Cu alte cuvinte...Dacia nu vrea sa progreseze cu nimic.Dacia vrea sa ramana pe loc,chiar daca va trece la a doua generatie de Duster.Halal marketing.Propun sa se intoarca la Dacia 1310.Ca vad ca nu vor sa evolueze.Ei vor sa se complaca.
    2 5
  • masina manea, poate la deal, poate la vale, dar moare in 3 minute.
    1 8
  • zicsieu
    @S, Amuzant rau comentariul tau.
    care va sa zica, nu poti conduce Duster pentru ca te streseaza imaginea pe care soferul din spate o are:)))
    Amice, aici vorbim de masini, nu de gagici

    Din punctual meu de vedere, daca ii pun sistemul multimedia mai sus si-i adauga clima automata, Duster este masina perfecta pentru o familie active, cu venituri decente. E buna si de vacanta (inclusive schi), si de pescuit iar in oras nu vei avea probleme la borduri.
    Un diesel 4x4 mai "sexy" costa cu cel putin 50% mai mult, daca ai bani bineinteles ca nu te impiedica nimeni sa-ti iei Nissan, Hyundai mazda cx3 sau mai stiu eu ce alt amarca.
    5 1
  • @S după facelift nu se mai vede. Mergi in spatele unui Range Rover si spune-mi daca îți place ce vezi?
    3 0
  • mishazaitev
    @s

    Ai dreptate dar, daca te uiti din spate la un X Trail de generatie mai veche, ai cam aceeasi senzatie!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru