GENEVA LIVE: Standurile Jaguar şi Land Rover

Publicat Miercuri, 02.03.2011
Jaguar şi Land Rover au prezentat mai multe noutăţi la Geneva. În timp ce Jaguar a venit cu cel mai puternic model din istorie, Range Rover a lansat un hibrid, alături de cel mai scump model din gamă.

Standul concernului britanic Jaguar Land Rover de la Geneva a prezentat o serie de noutăţi. Doar fiindcă au fost cumpăraţi de cei de la Tata Motors nu i-a făcut pe englezi să uite de moştenirea lor şi au aniversat 50 de ani de la lansarea lui Jaguar E-Type. Ce mod mai bun de a sărbători această aniversare decât un succesor modern al lui XK-E, pe numele său XKR-S. Modelul respectiv este cel mai puternic Jaguar din istorie, dar nu şi cel mai rapid creat vreodată.

După cum ştiţi, Jaguar XKR-S este echipat cu un motor V8 de 5.0 litri care oferă 550 CP şi 680 Nm. Propulsorul îi permite coupe-ului britanic să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.2 secunde şi să acceleze de la 0 la 160 km/h în doar 8.6 secunde. Viteza maximă a celui mai puternic Jaguar creat vreodată este de 300 km/h. Modelul XKR-S beneficiază de o suspensie revizuită şi de un sistem ESP reprogramat pentru performanţe sporite.

În contrast, Range Rover a venit la Geneva cu un hibrid, care emite doar 89 de grame de CO2 per kilometru. Respectivul hibrid este echipat cu un motor diesel V6 cuplat unei transmisii ZF cu opt trepte.

Sistemul hibrid al acestui model are specificaţii secrete, iar modelul şi-a păstrat sistemul de tracţiune integrală şi poate să ruleze până la 32 de kilometri în modul 100% electric. Alături de noul Range_e, Range Rover a adus modelul Autobiography, cel mai scump model din istoria sa şi modelul Evoque, cel mai mic şi cel mai ieftin model din gamă.

 

Comentarii (1)

  • jaguarul nu mei e deloc pisica aristrocrata. Aduce a banal Ford.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru