Range Rover lansează la Geneva un hibrid care emite 89 grame CO2 pe kilometru

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.02.2011
Range Rover va prezenta un hibrid diesel V6 care va emite doar 89 de grame de CO2 pe kilometru în cadrul standului său de la Salonul Auto de la Geneva.

A venit rândul englezilor de la Range Rover să creeze hibrizi. Spre deosebire de alţi constructori, britanicii au abordat latura pragmatică a hibrizilor şi au echipat modelul Range_e cu un motor TDV6 de 3.0 litri, o transmisie automată ZF cu opt rapoarte şi cu un sistem hibrid cu specificaţii care au rămas secrete. Un alt amănunt este faptul că Range Rover Sport şi-a păstrat sistemul de tracţiune integrală chiar şi după adăugarea sistemului hibrid.

Fiind un PHEV, Range_e poate fi încărcat de la priza de curent alternativ şi poate să ruleze doar cu ajutorul motorului electric pentru o perioadă limitată. Cei de la Range Rover spun că noul Range_e poate să ruleze până la 32 de kilometri în modul 100% electric. Viteza maximă a modelului este de 200 km/h, dar timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h nu a fost încă dezvăluit. Preţul şi disponibilitatea noului hibrid sunt elemente care sunt încă necunoscute.

Odată cu acest hibrid, Range Rover va prezenta şi cel mai scump model creat vreodată de echipa britanică. Modelul aniversar se numeşte Range Rover Autobiography Ultimate Edition.

Cele două Range Rover sport vor împărţi standul cu Land Rover Discovery4 Landmark Black and White şi cu noua gamă Evoque.

Via | Land Rover

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru