Smart Forspeed Concept debutează la Geneva

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 21.02.2011
Formele noilor generaţii ale modelelor Smart pot fi ghicite privind noul Forspeed, cel mai nou concept al mărcii, care va fi lansat la Salonul de la Geneva.

Smart va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva un concept electric care, deşi nu va intra în producţia de serie, ne oferă o mulţime de indicii legate de designul viitoarei generaţii a lui Fortwo în particular şi a gamei mărcii germane în general. 

Conceptul se numeşte oficial Smart Forspeed Concept şi este un speedster de dimensiuni mini. În buna tradiţie recentă a constructorului german (vezi recentele Smart Fortwo Electric Drive şi Smart Escooter), prototipul are sub capotă un tren de propulsie 100% electric. Motorul dezvoltă 40 de cai putere (plus 7 CP care pot fi accesaţi prin funcţia de overboost) şi este aşezat în partea din spate. Conform datelor oficiale oferite de producător, acesta poate duce conceptul semnat Smart până la 120 km/h, autonomia maximă fiind de 135 de kilometri.

Deşi Smart Forspeed Concept nu va intra în producţia de serie în forma care va fi prezentată la Geneva, liniile prototipului vor sta la baza viitoarei generaţii Fortwo.

Printre elementele care se vor regăsi foarte probabil pe acest model se numără formele blocurilor optice frontale şi posterioare, grila faţă inedită sau motorul electric, acesta din urmă fiind principalul candidat la motorizarea unei versiuni electrice europene de serie a lui Fortwo.

via | Daimler

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru