Bertone Nuccio - concept futurist pentru 100 de ani de existenţă

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 24.02.2012
Bertone expune la Salonul Auto de la Geneva un concept botezat Nuccio, care încearcă să celebreze cum se cuvine istoria de 100 de ani a carosierului italian.

Esential

100 de ani sărbătoreşte anul acesta Bertone.
480 de cai putere oferă conceptul Nuccio.

Bertone şi-a obişnuit fanii cu prototipuri futuriste la fiecare Salon de la Geneva. Anul acesta carosierul italian nu putea rupe tradiţia, aşa că propune Nuccio, un concept ale cărui linii au fost trasate de designerul Mike Robinson, omul de creaţie al celor de la Fiat şi Lancia.

Numele conceptului pe care vom avea ocazia să-l vedem la Geneva vine de la porecla pe care o avea Giuseppe Bertone, fiul lui Giovanni Bertone, fondatorul carosierului italian. O titulatură potrivită pentru conceptul care are misiunea de îngloba cei 100 de ani de existenţă Bertone, sărbătoriţi anul acesta.

Robinson a avut aşadar o misiunea dificilă, pe care a reuşit să o îndeplinească după ce s-a inspirat din trei modele legendare: Alfa Romeo Carabo, Lancia Stratos Zero şi Lamborghini Countach. Sportiva măsoara 4.80 metri lungime, 1.95 metri lăţime, doar 1.22 metri înălţime şi un ampatament de 2.6 metri.

Linia de design frontală continuă până la nivelul acoperişului, vopsit în culoarea portocalie.

Blocurile optice faţă şi spate sunt înlocuite cu lămpi LED discrete. Stopurile introduc o tehnologie brevetată de Bertone, care presupune o alertare diferită în funcţie de biciclişti şi pietoni. La interior, ideea liniilor lungi şi a suprafeţelor orizontale se continuă. Toate comenzile principale sunt adunate pe un panou central, în timp ce instrumentele de bord sunt complet digitale. Lipsa lunetei este suplinită de un ecran de 26 de inch, care proiectează imaginile surprinse în spatele conceptului cu o cameră video.

Propulsia conceptului pe care îl vom vedea la Geneva este asigurată de un motor central, un V8 de 4.3 litri, capabil să livreze 480 de cai putere. mai multe informaţii vor fi publicate după debutul mondial în cadrul primei zile de salon.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru