Bertone Nuccio, conceptul aniversar al italienilor, ar putea fi vândut în China

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.04.2012
Conceptul Bertone Nuccio, expus la Salonul Auto de la Geneva, ar putea fi vândut contra sumei de două milioane de euro. Oferta vine din partea unui colecţionar chinez, care a văzut conceptul la Salonul Auto de la Beijing.

Bertone ar putea să vândă conceptul Nuccio pentru aproape două milioane de euro, anunţă Marco Filippa, şeful casei italiene de design. Italienii poartă discuţii cu un colecţionar din China, care a observat prototipul la Salonul Auto de la Beijing şi s-a declarat interesat de achiziţia acestuia. Preţul ridicat al conceptului vine pe fondul exclusivităţii sale şi pentru faptul că realizarea sa a implicat 15.000 de ore. Dacă tranzacţia va fi finalizată, modelul îşi va schimba proprietarul după ce va fi expus la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach.

Bertone Nuccio este un concept realizat pentru a marca 100 de ani de existenţă ai casei italiene de design. Prototipul integrează elemente de design de la modele din istoria casei Bertone, printre care enumerăm Alfa Romeo Carabo, Lancia Stratos Zero şi Lamborghini Countach. Italienii nu au prezentat specificaţiile tehnice ale acestui prototip funcţional, dar zvonurile anunţă un motor V8 de 4.3 litri şi 480 CP, cuplat unei transmisii automate.

Bertone Nuccio a fost botezat după Giuseppe "Nuccio" Bertone, fiul fondatorului casei de design Bertone. Prototipul măsoară 4.80 metri lungime, 1.95 metri lăţime, doar 1.22 metri înălţime şi un ampatament de 2.6 metri.

La interior, ideea liniilor lungi şi a suprafeţelor orizontale se continuă. Toate comenzile principale sunt adunate pe un panou central, în timp ce instrumentele de bord sunt complet digitale. Lipsa lunetei este suplinită de un ecran de 26 de inch, care proiectează imaginile surprinse în spatele conceptului cu o cameră video.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Xerox
    Sa vedem in cat timp apar copi.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru