Skoda Rapid, modelul de serie inspirat de MissionL, intră în producţie anul acesta

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.04.2012
Skoda a anunţat numele versiunii de serie a lui MissionL concept. Berlina inspirată de acest concept se va numi Rapid şi va intra în producţie în 2012.

Skoda a confirmat oficial intenţiile de producţie a versiunii de serie a conceptului MissionL. În cadrul conferinţei organizate la Salonul Auto de la Beijing, oficialii mărcii din Cehia au anunţat că modelul de serie dezvoltat pe baza lui MissionL Concept se va numi Rapid. Deşi numele aminteşte de berlina vândută pe piaţa din India, bazată pe Volkswagen Polo, cei de la Skoda spun că modelul care va fi vândut în Europa este diferit de cel oferit pe piaţa indiană.

Skoda Rapid va fi poziţionat între Fabia şi Octavia şi va fi oferit pe Bătrânul Continent până la finele anului curent. Modelul va avea şi o versiune construită şi vândută doar pe piaţa din China, care va intra în producţie în 2013. Conceptul Skoda MissionL, cel care a inspirat modelul Rapid, a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt în septembrie 2011.

Grupul Volkswagen va oferi încă o versiune a lui Skoda Rapid pe piaţa europeană, pe care o va comercializa sub sigla Seat. Respectivul model se va numi Toledo.

Seat Toledo a debutat la Salonul Auto de la Geneva în 2012, când a fost expus în versiunea de preserie. Berlina iberică are o lungime de 4.480 milimetri şi un ampatament de 2.600 milimetri. Punctul forte al acestui model va fi portbagajul spaţios, care va oferi peste 500 de litri.

Via | Skoda

Comentarii (21)

  • Amorezul
    Noua generatie Skoda Octavia?
    6 19
  • Vasilica
    Interesant!Daca arata ca si conceptul garantat va avea "succesuri"
    19 6
  • din moment ce spune omu' ca Rapid este pozitionata intre Fabia si Octavia ... este destul de clar ca nu este "noua generatie octavia"

    .. astia de la VAG or sa ajunga sa vanda niste cuburi daca o tin tot asa cu "avolutia" designului ...
    31 8
  • Amorezul
    @unckle scumpul meu , dar ce clasa este aceea intre Fabia si Octavia? Apare o noua clasa? Fabia e in clasa mica si Octavia in cea compacta.Eu nu mai inteleg nimic.
    14 12
  • sper sa nu arate asa
    http://skodabucuresti.ro/noutati/skoda-rapid-“family-car-of-the-year”
    8 1
  • @Amorezul
    Ai auzit de Octavia Tour? Da da, modelul vechi. e pe ALA o sa-l inlocuiasca Rapid. E clar acum?
    4 13
  • Mie-mi place, in sfarsit un model interesant, cel putin cel din poze...

    @amorezul: Tu ai citit stirea asta? s-au ai venit numa sa contrazici?
    "Skoda Rapid va fi poziţionat între Fabia şi Octavia şi va fi oferit pe Bătrânul Continent până la finele anului curent."

    @unckle: cand cineva cu pseudonimul "amorezul" ti se adreseaza cu "scumpul meu" ceva nu e in regula :)) Bafta amice ;)
    23 4
  • hic! parerea mea....
    1. io vad un facelift. Nu stiu al carui model, you name it. Probabil ca nu veti gresi niciodata indiferent la ce model ati face referinta.
    2. io cred ca va fi concurentul direct al lui Logan 2
    7 2
  • dumy78
    @doi
    Nu inlocuieste nici o Octavia Tour. Octavia Tour este vechea generatie de Octavia, sau cea fara facelift, nicidecum alta masina
    13 2
  • Skoda Rapid o sa fie un model low cost , care o sa atace concurentii de pe piata Renault Clio, Logan , cam asta e ideea .

    Masina din prezentare este un concept car ce sta la baza noului model Octavia , nu are ce cauta in articolul asta , asociezi poza cu low costul Rapid , articol facut pe genunchi !
    10 3
  • @@@
    adevarul ca arata superb la fel ca si premaritul up zici ca sunt taiate cu barda....asta da design de 2012 si ce e culmea meltenii se inghesuie!!e hidoasa rau nu exprima nimic la fel ca si toate vw....sa privim putin mai departe si poate intelegem ce inseamna design si masini ....
    mowgli sau te mai apuci de o falcutate ca cea de la spiru nu te-a ajutat prea mult!!!
    13 16
  • Anonim
    Fabia Sedan
    Cel mai probabil, este vorba despre noua Fabia Sedan, dar i-au pus alt nume că doar e la modă.
    Oricum, probabil că nu va aveam nicio legătură cu imaginile din articol şi la fel de probabil că va fi urâtă cu draci.
    7 10
  • da mowgli, ai mare dreptate :)

    @amorezul - nu cred ca iti trebuie o "clasa" definita de istorie pentru a pune o masina pe piata ... daca nu ai inventezi una ... sau poate crezi ca Nissan are mustrari de constiinta pentru Juke ;) ... sau noul taureg cu haine de bentley are nevoie de o istorie bogata de modele similare ..
    6 12
  • Newsflash
    @unckle
    Iar te dai priceput in ale automobilului si iar o dai in bara... faci comparatii stupide! Nissan Juke era o miscare logica si intuitiva. Sunt multe persoane care vroiau ceva mai mic decat Qashqai, ceva de segment B, dar cu caracteristicile unui SUV. Nissan a gasit o solutie haioasa sub numele de Juke. Nissan Juke serveste o necesitate / trebuita a publicului. Da, este un model de nisa, dar ce nisa ar putea reprezenta un sedan intre clasa mica si cea compacta?? E o absurditate si nu ar satisface nicio trebuinta. Oricum dimensiunile exterioarelor variaza si de multe ori se intercaleaza intre diferite marci. Adica sedanul unei marci pe segment B , poate fi de multe ori la aceeasi dimensiune sau mai mare decat sedanul altei marci pe segment C. Deci ce rol ar mai avea ceva intre la skoda??

    PS: skoda a declarat in mai multe randuri ca nu intentioneaza sa faca un model low-cost si nici sa concureze direct cu Dacia in viitor.
    16 5
  • patent
    woow
    daca va arata asa..................rupe orice concurenta!!!!!!!!
    12 12
  • urataaaa...
    cel mai tare a fost ala(@doi) care a zis ca inlocuieste octavia tour.Deci dupa rationamentul lui nu inlocuieste octavia ci octavia cea veche (tour)...)))) foarte interesant.
    Revenind la subiect este o masina banala din gama "noul passat,noul jetta" care sunt moarte ca si design.
    15 6
  • zip man
    prea RAPID prea furios ...
    Rapid rapid le vor cere astia de la bucuresti daune pentru drepturile de autor...:))) pff.. deja se vede ca e 100% din surorile vw. dupa cum putea vedea si din acest concept sa-i spunem asa... oglinzile lateralul e un fel de jetta , passat 2012 usor stilizat... oricum sunt sigur ca va iesi mult mai prost ca si design decat conceptul , ca toate skodele de altfel . si eu m-am bucurat cumparandu-mi o masina din gama vw. hm.. ce sa zic mecanica motoarele buna sper sa fie buna , dar la detalii groazanica.. vopseaua plastice piese turnate prost pff... de cand mexicanii cu burito si slovacii ... a inceput sa iasa un fel de kkt nu de vw .. pacat ca erau masini bune... cand dai 20 de mii pe o masina te astepti totusi.. nu sunt multi in comparatie cu altele dar oricum... ca asa iti luai un logan .. si rezolvai problema ... hm.. asta e...vorba aia "e la moda cu tzaca"
    2 0
  • jake sully
    Intr-un fel e noua Skoda "Octavia".Modelele de la Skoda vor creste in dimensiuni astfel incat urmatoarea Octavia va intra in clasa Passat,A6 iar Superb se va apropia de A8,Phaeton
    1 8
  • bleah!
    Urata tare!!Linia modesta VW, fara inspiratie!Blocurile optice spate sunt de toata jena.Design anii 90.Fata de propunerile concurentei...le prevad un viitor mare, precum Seat.
    6 6
  • insipida
    4 4
  • florin
    ...
    @lupu ... aceeasi remarca vroiam sa o fac si eu in legatura cu asemanarea dintre acest model si noua jetta .
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru