MG Icon Concept, primul SUV al mărcii, debutează la Beijing

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 18.04.2012
MG vine la Salonul Auto de la Beijing cu un SUV de segment B. Versiunea de serie a modelului debutează în 2014 pe piaţa din China. Pentru moment, englezii au publicat doar schiţele oficiale ale modelului.

Noii proprietari ai mărcii MG, chinezii de la SAIC, au dezvoltat un nou concept, pe care îl vor prezenta la Salonul Auto de la Beijing. Acesta se numeşte Icon şi este primul SUV al mărcii britanice. Pentru moment, marca de origine britanică a prezentat doar câteva schiţe oficiale ale conceptului Icon, care va deveni realitate în 2013 şi va activa pe nişa crossoverelor de segment B. Din păcate pentru fanii MG, modelul va debuta pe piaţa din China, nefiind plănuită o lansare în Europa.

Conceptul MG Icon preia o serie de elemente de design de la modelul MGB GT din 1965 şi este bazat pe platforma lui Roewe 305 şi MG 5. În ceea ce priveşte dimensiunile, modelul este apropiat de Nissan Juke, iar Icon abordează acelaşi segment cu crossoverul celor de la Nissan. Propulsia va fi asigurată de un motor pe benzină cu patru cilindri în linie, supraalimentat cu o turbină. Unitatea de 1.5 litri dezvoltă 135 CP şi va fi oferită şi pe MG5 şi Roewe 305.

La nivelul interiorului, primul SUV de la MG oferă patru locuri individuale, in stilul lui Mini Countryman. Locurile din spate pot fi pliate pentru a mări volumul de încărcare.

Fiind vorba de un concept, cei de la MG au eliminat montanţii B. Cu toate acestea, locurile din spate vor fi accesibile printr-un set de portiere, folosind un sistem similar cu cel implementat de Mazda pentru modelul RX-8.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Pricinosul
    desen
    Masinutzele lui fi-miu devin realitate ???!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru