Maserati: "Versiunea de serie a lui Kubang va avea alt nume"

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.04.2012
Italienii de la Maserati au anunţat că nu vor mai expune conceptul Kubang la niciun salon auto până când nu vor pregăti versiunea de serie a acestuia. Potrivit unor surse, aceasta debutează în 2014 la Salonul Auto de la Detroit.

Maserati se pregăteşte de versiunea de serie a lui Kubang, primul SUV al mărcii. Respectivul model va debuta la ediţia 2014 a Salonului Auto de la Detroit. Până atunci, oficialii mărcii italiene au anunţat că nu vor mai expune conceptul Kubang la niciun eveniment auto, în aşteptarea versiunii de serie, care va veni cu un design diferit şi cu un alt nume. SUV-ul Kubang a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt din 2011 şi a fost expus la saloanele auto din Dubai, Detroit şi Beijing. În cadrul Salonului Auto de la Beijing, Kubang a fost situat aproape de viitorul său rival, Lamborghini Urus.

Intrarea Maserati pe piaţa SUV-urilor vine la mai bine zece ani după ce Porsche a lansat modelul Cayenne. Acum, Porsche Cayenne a ajuns la cea de-a doua generaţie, este oferit atât în versiune diesel, cât şi în versiune hibrid şi clienţii mărcii se înscriu pe liste lungi de aşteptare pentru a primi un exemplar. În 2011, Porsche Cayenne a reprezentat jumătate din vânzările mărcii, marcând peste 50.000 de unităţi vândute la nivel global.

Maserati nu este singurul constructor de modele exclusiviste care intră pe piaţa SUV-urilor, aceştia urmând să fie acompaniaţi de Bentley şi de Lamborghini.

SUV-ul de la Maserati va debuta în 2014, în timp ce Bentley şi Lamborghini amână lansarea competitorilor pe care îi pregătesc în acest segment pentru 2015, respectiv 2017, spun unele surse. Versiunea de serie a lui Kubang va fi bazată pe platforma lui Jeep Grand Cherokee şi va fi construită în Detroit, la o uzină Chrysler. Maserati va furniza atât motoare diesel, cât şi motoare pe benzină pentru acest SUV, pe care speră să-l vândă în peste 20.000 de unităţi pe an.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • pai asta-i cel mai tare suv in design din cate am vazut ...arata foarte bine...sunt curios de varianta finala...poate kiar mai fain decat caienu...
    9 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru