Eterniti Artemis, "primul super-SUV din lume", a debutat la Beijing

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.04.2012
Englezii de la Eterniti Motors au venit la Salonul Auto de la Beijing cu Artemis, un "super-SUV" bazat pe Porsche Cayenne. Acesta dezvoltă 600 CP şi are nevoie de 4.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Eterniti Artemis, modelul supranumit primul super-SUV din lume, a debutat la Salonul Auto de la Beijing. Acesta va intra în producţie în vara anului curent şi a fost anunţat în 2011. Tunerii britanici susţin că au realizat un model nou, dar sub caroseria lui Artemis se ascunde un Porsche Cayenne modificat serios. Motorul V8 twin-turbo al lui Cayenne Turbo dezvoltă 600 CP şi 750 Nm în urma modificărilor operate de Eterniti Motors, ceea ce îi oferă lui Artemis un timp 0-100 km/h de 4.5 secunde şi o viteză maximă de 290 km/h.

Fiecare panou de caroserie al lui Artemis a fost construit manual din fibră de carbon, iar întregul pachet prezintă un design agresiv, cu exagerările de rigoare ale unui tuner. Spre exemplu, capota prezintă o serie de fante suplimentare de aerisire, grila faţă şi întreaga bară faţă au fost modificate într-un stil diferit de cel al modelului pe care este bazat Artemis, în timp ce posteriorul a ajuns departe de cel al lui Cayenne, dar nu neaparăt într-o direcţie pozitivă.

Interiorul lui Artemis este realizat manual, fiind îmbrăcat în piele de cea mai bună calitate. Locurile din spate oferă un spaţiu de un metri pentru genunchi şi pot fi înclinate pe spate la fel ca locurile din faţă. La fel ca în alte modele de lux, ocupanţilor locurilor din spate li se pune la dispoziţie un frigider pentru răcirea băuturilor, iar aceştia au la dispoziţie două suporturi pentru iPad.

Via | Wheelsunplugged

Comentarii (7)

  • bogdan
    s-a culcat Porsche si s-a trezit Jaguar... si da, vorba lui Sebastian un pic cam exagerat. Cum vine aia super SUV la 600cp cand gasesti "avioane" din astea de peste 500cp pe toate drumurile?
    7 1
  • .
    interiorul imi place , dar nu imi place ca si-a aplicat peste tot logoul. nu e frumos zici ca masina e marca Rahat daca ai tapizat si ai schimbat niste discuri de frana
    3 3
  • cu talonul ala la pneuri...
    ...calca pe un muc de ţigară şi face pană :)

    Glumesc, dar nu pot să să nu mă gândesc cum ar rula un SUV de ăsta în Bucureşti (de şoselele patriei nu vorbesc).
    7 0
  • pacientul de la morga
    "Eterniti" ...numele asta ar merge pus masinii care te duce pe ultimul drum
    7 1
  • Made in UK....
    ....sau cum sa-ti bati joc de un Porsche! Cica asta-i STIL, la englezi...
    9 3
  • Opinie
    De aceea se termina cu i si nu cu y.
    3 0
  • ugh
    Porsche cu fata de Jaguar, si nume copiat dupa Infiniti.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru