Citroen Berlingo şi Jumpy au primit un facelift

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.02.2012
Berlingo şi Jumpy au primit un facelift care le aduce în ton cu restul gamei Citroen. Versiunile pentru pasageri se numesc acum Multispace şi sunt mai practice şi mai puţin poluante.

Citroen le-a aplicat un facelift lui Berlingo şi Jumpy în versiunile Multispace. Cele două modele se bucură atât de elemente estetice noi, cât şi de o gamă de echipamente şi motorizări în ton cu gama Citroen. Odată cu acest facelift, Citroen va utiliza denumirea Multispace pentru a ilustra toate versiunile de pasageri ale modelelor Citroen Nemo, Berlingo şi Jumpy. Modelul Berlingo Combi a devenit Berlingo Multispace, iar acesta este descendentul primului vehicul de tip "ludospace" din istorie. Din 1996 până în prezent, francezii au vândut aproape 1.4 milioane de exemplare în versiunea de pasageri.

Berlingo Multispace a primit o grilă faţă mai mare, care incorporează noua siglă Citroen, prelungită până la blocurile optice. Acestea îşi păstrează forma iniţială, dar îşi schimbă aranjamentul interior. Partea inferioară a grilei faţă poate fi echipată cu lumini suplimentare integrate în proiectoare, optimizate pentru un plus de vizibilitate în viraje.

Citroen a echipat acest model cu blocuri optice cu LED-uri, care prezintă o semnătură luminoasă inedită. Modelul este oferit alături de trei niveluri de echipare şi este disponibil în nouă culori de caroserie, dintre care două sunt nou intrate în gamă: brun Nocciola şi albastru Belle-ile. Berlingo Multispace este oferită alături de trei motorizări diesel şi două motorizări pe benzină. Există şi o versiune diesel micro-hibrid, oferită şi în compania unei transmisii manuale pilotate, care emite doar 125 de grame de CO2 pe kilometru.

Jumpy Multispace se bucură de un habitaclu spaţios, care poate găzdui până la nouă persoane. Pe lângă cele nouă locuri cu tot cu şofer, modelul oferă în continuare un spaţiu de 553 de litri sub tableta din portbagaj. Toate versiunile lui Jumpy Multispace au primit o serie de modificări pentru a reduce emisiile de CO2, fiind montate panouri aerodinamice sub caroserie, iar alternatorul a fost echipat cu o funcţie care manageriază încărcarea bateriei. Citroen Jumpy este oferit doar în compania motoarelor diesel, aceastea oferind trei niveluri de putere – 95, 125 şi 160 CP.

Motorizarea de top poate fi comandată alături de o transmisie automată cu şase trepte, în compania căreia emite 199 de grame de CO2 pe kilometru.

Via | Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru