Salonul Auto de la Geneva 2013

BMW i3 debutează la Geneva cu o autonomie de 300 de kilometri

Publicat Vineri, 08.02.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 10
BMW i3 debutează la Geneva cu o autonomie de 300 de kilometri - Poza 1
BMW va lansa în cadrul Salonului Auto de la Geneva versiunea de serie a modelului electric i3. Acesta va avea şi o versiune cu autonomie extinsă, capabilă să permită o rulare de 300 de kilometri.

BMW face ultimele pregătiri pentru Salonul Auto de la Geneva. În cadrul evenimentului elveţian, constructorul bavarez va prezenta publicului noul Seria 3 GT, dar şi o versiune finală a modelului electric i3. Acesta va sta alături de alte două concepte electrice, i3 Coupe şi i8.

Aşa cum vă anunţam şi în trecut, i3, primul model electric al germanilor, va oferi publicului şi o versiune cu autonomie extinsă, echipată şi cu un motor convenţional. În comunicatul oficial emis astăzi de BMW, se arată că i3 şi al său tren de propulsie eDrive va avea nevoie de o încărcare completă la un interval de două-trei zile dacă maşina este utilizată într-un mediu urban.

Tot în comunicat se arată că autonomia pur electrică se va situa între 130 şi 160 de kilometri, adică suficient pentru nevoile urbane.

Esential 300 de kilometri va avea i3 în versiunea cu autonomie extinsă.
Alături de motorul electric şi bateria litiu-ion, BMW va oferi, pe versiuni superioare, şi un motor convenţional, capabil să acţioneze ca generator pentru baterie.
Propulsorul va avea doi cilindri şi va fi împrumutat de la divizia de motociclete BMW Motorrad.

Atunci când bateria va fi complet încărcată, iar micul rezervor va fi umplut cu benzină, autonomia ar trebui să atingă o valoare maximă de 300 de kilometri.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Automarket va fi prezent în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă va prezenta live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.

via BMW


Comentarii (10)

  • Daca mijesti ochii, din lateral zici ca-i Volt :D. Are o autonomie foarte buna pentru un utilizator obisnuit.
    4 4
  • NeaNelu
    O jucarie inutila.Versiunea cu autonomie extinsa are autonomia mult mai mica decat Chevrolet Volt.
    3 14
  • AndreiRN
    Incepe deja sa apara fructele colaborari cu Toyota.
    3 15
  • Sunt buni si japonezii la ceva. Le-a dat lectii la germani chiar la ei acasa, asa ca germanii au reactionat si iau tehnologie de la cei mai buni. Oricum pana sa ajunga Priusul din urma mai au de facut experimente, dar asa se avanseaza.
    Spor la treaba baieti !
    2 16
  • Dupa 2 comentarii "experte" urmeaza niste precizari...divizia i a aparut in 2010, conceptele i3 si i8 in 2011( i8 in 2 variante), conceptul pe care-l vor expune la Geneva , cu autonomie extinsa, are un motor de motocicleta de la divizia Motorrad, dupa unii de la Toyota probabil, si-un motoras electric cat se poate de conventional si normal, colaborarea dintre cele doua marci a fost semnata in vara lui 2012 si unde se precizeaza clar( pt cei care chiar au citit-o si sunt interesati) ca primele rezultate ale acestei colaborari la hibride in special se vor vedea din 2014, ( aici intra si seria 3 si seria 5 hibrida care n-au legatura) , concluzia 1:" incep sa apara fructele colaborarii cu Toyota", concluzia 2: " sunt si japonezii buni la ceva."

    Concluzia unui cititor neutru ar fi ca primele doua concluzii sunt total false.
    15 3
  • asteptam un model bmw cu motor de drujba.
    7 13
  • Motor de drujba de 0.6 cc.(centimetri cubi,gigele)il gasesti pe Datsun decapotabil."...fructele colaborarII si le-au dat lectii japonezii..."Mai ganditi-va....
    2 0
  • @gigel: asteapta.
    5 0
  • Are autonomie cat o bicicleta... :)) :)))
    1 4
  • AndreiRN
    O sa se vanda ....... la fel ca Toyota.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru