Salonul Auto de la Geneva 2013

OFICIAL: Ferrari a confirmat lansarea urmaşului lui Enzo la Geneva

Publicat Luni, 11.02.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 3
OFICIAL: Ferrari a confirmat lansarea urmaşului lui Enzo la Geneva - Poza 1
Ferrari a anunţat că va dezvălui în cadrul Salonului Auto de la Geneva supercarul ce îi va călca pe urme legendarului Enzo. Modelul are numele de cod F-150 şi ar putea avea 920 de cai putere.

Ferrari a confirmat astăzi, oficial, lansarea celui mai nou supercar al său, cu numele de cod F-150, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Debutul mondial se va consemna în data de 5 martie, cu ocazia primei zile dedicate presei.

Descris de către constructorul din Maranello ca fiind un adevărat ”hipercar”, modelul ce va călca pe urmele legendarului Enzo şi va împrumuta multă tehnologie din Formula 1 pentru a spori aderenţa în viraje şi performanţele la accelerare.

Momentan nu există prea multe informaţii despre noul hipercar al italienilor, însă mai multe publicaţii din Peninsulă au lăsat să se înţeleagă că Ferrari va produce doar 499 de exemplare, fiecare cu un preţ de pornire de 1.2 milioane de euro.

Esential 920 de cai putere ar putea avea noul Ferrari F-150.
1100 de kilograme ar putea avea noul Ferrari F-150.
Suma este justificată de exclusivitatea modelului, dar şi de performanţele trenului de propulsie.
Acesta va fi compus din actualul propulsor V12 de 6.3 litri, preluat de pe F12 Berlinetta, şi dintr-un sistem HY-KERS ce presupune instalarea a două motoare electrice, dintre care unul dedicat propulsiei spate şi unul sistemelor auxiliare.

Dacă zvonurile se adeveresc, F-150 ar putea avea 920 de cai putere şi o masă totală de numai 1100 de kilograme. Cu o asemenea configuraţie, nu este de mirare că noul F-150 va deveni cel mai puternic şi mai rapid Ferrari produs vreodată.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Automarket va fi prezent în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă va prezenta live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.


Comentarii (3)

  • Sunt sigur ca a fost platit avansul pt. toata productia pt. urmasul lui Enzo. In general ' emirii si seicii' ca ei sunt pasionati si isi si permit asemenea opere de arta auto :)
    7 0
  • ChuckNorris
    Uauuuuuu!
    Sper ca nu va fi o porcarie ca 458...McLaren e cu mult peste Ferrari.Macar nu iau foc.
    1 17
  • Adrian
    @ChuckNorris La capitolul ,,luat foc'' ai dreptate. La restu nu prea...1 458 Italia e o masina foarte reusita, 2 McLaren nu va fi peste Ferrari nici peste 1000 de ani.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru