BMW ActiveHybrid 3 - primul Seria 3 hibrid din istorie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 17.10.2011
BMW va lansa anul viitor primul derivat al proaspătului Seria 3. Imaginile şi informaţiile preliminare anunţă noul ActiveHybrid 3, o declinare eco de 340 de cai putere.

Esential

340 de cai putere însumează noul ActiveHybrid 3.
6.4 litri/100 de kilometri este media de consum a noului ActiveHybrid 3.

La numai trei zile de la debutul noii generaţii a modelului Seria 3, BMW scapă şi imagini ale primului derivat din gama modelului de clasă medie. Nu este vorba despre break-ul pe care îl aşteaptă cu nerăbdare piaţa din Germania. Este versiunea care întregeşte gama de opţiuni eco a constructorului bavarez.

ActiveHybrid 3 este declinarea ecologică a modelului german, fratele mai mic al unor nume deja consacrate: X6 ActiveHybrid, ActiveHybrid 7, ActiveHybrid 5.

Sedanul de segment D vine propulsat de un motor convenţional, pe benzină, deja familiarul propulsor de 3.0 litri şi 306 cai putere. Acestuia i se alătură un motor eletric de 82 de cai, poziţionat în interiorul transmisiei. În aceste condiţii, puterea totală ajunge să însumeze 340 de cai putere, deşi performanţele de consum sunt unele cu adevărat notabile. ActiveHybrid 3 se laudă cu o medie de 6.4 litri/100 de kilometri.

Ecologiştii care simt nevoia să forţeze nota trebuie să ştie că modelul poate parcurge 3 sau 4 kilometri doar în mod electric, câtă vreme viteza nu sare de 60 de km/h iar acceleraţia nu este forţată.

Lansarea noii versiuni hibride pe piaţa europeană este programată la mijlocul lui 2012, debutul mondial fiind programat pentru Salonul Auto de la Geneva, în primăvara lui 2012. 

via | autoblog

Comentarii (3)

  • @automarket
    Buna prieteni , da cum 3.0 litri cu 306hp plus un motor electric de 82 de hp va dat vouă rezultatul de 340hp?? E un tip nou de calcul matematic si noi nu știm ?
    In rest felicitări celor de la München !!!
    5 4
  • @BMW
    Poate motorul electric dezvolta decat 34 CP acunci cand motorul pe benzina dezvolta puterea maxima, si 82 CP la turatii mai mici ale motorului pe benzina.
    Ceea ce nu inteleg multi - puterea data in specificatii nu este puterea motorului pe toata plaja de turatie, ci puterea maxima atinsa la un moment dat.
    3 0
  • Marian
    Asta e cea mai tare, ca poate parcurge 3 sau 4 km in mod full electric. Deci este de-a dreptul impresionant sa te lauzi cu o asemenea calitate a masinii pe care o sa platesti cca 15 000 de euro in plus. Aaaaaa, dar stai ca am uitat. Asta e un hibrid deci nu vei plati taxa de poluare si impozitul este mai mic, deci te-ai scos.......
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru