LA SHOW LIVE: Cadillac CIEL Concept, un vis neîmplinit

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.11.2011
Cadillac a venit la Los Angeles cu modelul XTS în versiunea de serie şi cu conceptul Ciel. Din păcate, decapotabila de la Cadillac este încă în versiunea concept, la fel cum este cazul lui Converj.

Standul Cadillac a prezentat modelele Ciel şi XTS, alături de Converj Concept. Cadillac Ciel este un prototip care prezintă intenţiile mărcii americane de a reveni pe un segment pe care îl controlau în urmă cu câteva decenii. Sub capota lui Ciel stă un tren de propulsie hibrid format dintr-un motor electric, alături de care se încinge un V6 twin-turbo de 3.6 litri şi 425 CP. Conceptul are un set de jante de 22 inch, blocuri optice proeminente, patru locuri şi portiere cu design deosebit. La nivel estetic, Ciel împrumută multe dintre elementele ultimelor concepte prezentate de Cadillac la marile saloane auto (Provoq şi Converj), astfel că prototipul americanilor pare preluat direct din viitor, dar vine cu elemente specifice din trecutul mărcii.

Alături de Ciel, Cadillac a prezentat şi noul XTS, cel mai avansat model de lux al mărcii. Modelul se bucură de sistemul multimedia CUE, suspensia Magnetic Ride Control şi un motor V6 de 3.6 litri şi 300 CP. Cadillac XTS va fi oferit spre vânzare pe piaţa americană începând cu primăvara anului 2012.

Modelul luptă în segmentul E şi are adeversari precum BMW Seria 5, Mercedes-Benz E-Klasse, Audi A6 şi alţii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru