Primul vehicul electric de la Saab vine la Paris

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.09.2010
Versiunea electrică a actualei generaţii Saab 9-3 va fi prezentată la Paris, iar primele 70 de exemplare vor debuta testele de flotă în 2011.

Suedezii de la Saab au pregătit în secret un 9-3 electric pe care îl vor prezenta la finele acestei luni la Salonul Auto de la Paris. Modelul a fost realizat cu ajutorul celor de la Boston Power, Electroengine, Innovatum şi Power Circle. Denumirea modelului respectiv este 9-3 ePower şi 70 de exemplare vor fi oferite în cadrul unei flote de test în 2011. Exemplarele respective vor funiza informaţii care vor ajuta la transformarea unei versiuni de producţie în realitate în 2015.

Motorul lui Saab 9-3 ePower dezvolta 184 CP şi angrenează roţile faţă. Versiunea electrică a lui 9-3 are o singură treaptă de viteză şi este echipată cu o transmisie specială Electroengine şi poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8.5 secunde. Viteza maximă a modelului este de 149 km/h. Autonomia modelului este de 201 kilometri, ceea ce sună promiţător având în vedere dimensiunile modelului şi performanţele acestuia. Dat fiind originile suedeze ale mărcii Saab, bateria lui 9-3 ePower poate să funcţioneze la -30 de grade Celsius, cu 10 grade mai jos decât acumulatorii oricărui alt vehicul electric anunţat până în prezent.

Acumulatorul lui Saab 9-3 ePower are o capcitate de 35.5 kWh şi este realizat folosind tehnologia Litiu-ion. Bateriile sunt montate în locul rezervorului de carburant, oferind un volum al portbagajului aproape identic cu cel al versiunii standard a lui 9-3.

Cei de la Saab au declarat că masa bateriilor nu afectează distribuţia greutăţii pentru modelul 9-3 şi că manevrabilitatea nu este afectată în niciun fel. Luminile şi echipamentele de la interior, dar şi servodirecţia electrohidraulică şi sistemul de aer condiţionat au un sistem de alimentare separat.

Via | Leftlane 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru