Smart va prezenta un scuter electric la Paris

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.09.2010
Smart va prezenta un scuter electric la Salonul Auto de la Paris. Modelul este un concept, are o autonomie de 100 kilometri şi este echipat cu un airbag.

Smart va prezenta concepul unui scuter electric la Salonul Auto de la Paris. Respectivul concept a fost prefigurat printr-o schiţă şi va debuta alături de un facelift pentru Fortwo. Modelul este descris ca având o şansă pentru producţie, dar modul în care acest lucru se va materializa nu este încă foarte clar, respectiv dacă Smart va folosi propulsia electrică sau va alege un motor cu combustie internă.

Potrivit unor surse din cadrul mărcii Smart, scuterul electric este echipat cu un acumulator Litiu-ion. Autonomia modelului respectiv este de aproximativ 100 kilometri cu o singură încărcare şi scuterul beneficiază şi de un airbag special pentru a preveni accidentarea şoferului în cazul unui accident. Există şi zvonuri privind un scuter electric de la Mini, dar debutul modelului respectiv a fost infirmat pe moment de oficialii mărcii britanice.

Debutul unui scuter electric în gama Smart le-ar aduce acestora o extindere a soluţiilor de mobilitate oferite în prezent. Cei de la Daimler intenţionează să mărească gama Smart, iar introducerea unui scuter electric ar fi potrivită pentru imaginea mărcii cunoscută pentru spiritul minimalist, axat pe design şi funcţionalitate.

Dat fiind airbag-ul implementat pe scurterul respectiv, cei de la Smart ar putea încerca să vândă cel mai sigur scuter de pe piaţă, care va beneficia şi de un motor care emite zero grame de CO2 per kilometru.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • Smart sunt germani , alo
    De cand Smart sunt elvetieni ???

    Sunt germani sadea , cu fabrica in Franta , la Hornbach ...


    Beton site !
    1 1
  • @Smart
    Ideea de smart a pornit de la CEO Swatch - Nicolas Hayek, adica de la elvetieni, care au preferat sa colaboreze cu un mare constructor auto pt a evita cheltuielile cu reteaua de dealeri.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru