Un constructor francez lansează un supercar electric la Paris

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 28.09.2010
Constructorul francez de nişă Exagon va prezenta la Salonul de la Paris un concept botezat Furtive-eGT, capabil să dezvolte 340 de cai putere.

Esential

340 de cai putere dezvoltă conceptul Furtive-eGT.
250 de km/h este viteza maximă a conceptului francez.

Salonul Auto de la Paris va marca şi debutul oficial al unui nou brand francez, botezat Exagon, despre care s-a mai vorbit în trecut. Constructorul de nişă ţinteşte segmentul supercarurilor electrice cu un concept dezvăluit în premieră mondială la Paris.

Prototipul, botezat Furtive-eGT, a fost dezvoltat împreună cu nume mari din industria furnizorilor auto: Siemens, care a furnizat motoarele electrice, Saft, care a oferit pachetul de baterii, şi Michelin care a avut grijă de cauciucurile speciale ale conceptului.

Cu o lungime de 4.5 metri, Furtive-eGT este propulsat de două motoare electrice, capabile să producă un total de 340 de cai putere. Resursele sunt suficiente pentru a propulsa modelul electric de la 0 la 100 de km/h în doar 3.5 secunde, viteza maximă fiind limitată la 250 de km/h.

Pachetul de baterii furnizat de Saft poate asigura o autonomie de 400 de kilometri, însă cifra poate creşte până la 800 de kilometri mulţumită unui motor convenţional pe benzină.

Exagon plănuieşte să lanseze Furtive-eGT de serie în 2012.

Experienţa Exagon în dezvoltarea vehiculelor electrice datează din 2009, când a dezvoltat un prototip pentru cursa pe gheaţă din trofeul Andros. 

via | autocar

Comentarii (1)

  • "Prototipu" e inspirat din Peugeot 406 Coupe!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru