Michelin a lansat in Romania noul pneu de iarna Agilis Alpin

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 19.11.2009
Michelin a lansat pe piata autohtona un pneu de iarna destinat vehiculelor comerciale, caracterizat de o durata de viata mai mare cu 20% si o capacitate de a reduce distanta de franare cu 2 metri.

Anotimpul rece aduce cu sine si nevoia de a schimba pneurile pentru o aderenta mai buna. Marii producatori de cauciucuri sunt constienti de acest lucru, drept pentru care lanseaza in aceasta perioada noi produse cu performante imbunatatite. Michelin vine in intampinarea clientilor care activeaza in segmentul vehiculelor utilitare cu un pneu creat special pentru iarna, botezat Agilis Alpin, menit sa inlocuiasca vechiul Agilis 81 Snow Ice.

Cum era si normal, succesorul ofera performante mult mai bune si propune rezultate deosebite in materie de robustete, longevitate si siguranta. Astfel, spre deosebire de vechiul Agilis 81 Snow Ice, noua anvelopa scurteaza distanta de franare pe carosabil umed si acoperit cu gheata cu aproximativ 2 metri si promite o tractiune imbunatatita cu 25% pe zapada.

Pneul de iarna lansat astazi de Michelin in Romania asigura si o durata de viata mai mare cu 20%, ceea ce se traduce in costuri reduse de exploatare pentru flotele de vehicule utilitare. Si pentru ca majoritatea vehiculelor utilitare livreaza in zone urbane unde bordurile dau adevarate batai de cap, Agilis Alpin vine cu flancuri mai rezistente la acest tip de impact.

In cazul in care vorbim despre un carosabil acoperit cu gheata, noul produs Michelin asigura o suprafata de contact mai patrata si mai mare cu 27% fata de precursorul sau.

In plus, numarul lamelelor a crescut cu 16% si dispunerea lor a fost modificata pentru a asigura rigiditate.

Noile pneuri Michelin Agilis Alpine sunt disponibile pe piata din Romania inca din luna septembrie, costul de achizitionare al acestora fiind asemantor cu cel al vechilor Agilis 81 Snow Ice. Cauciucurile vin cu un diametru de 15 si 16 inch si o latime a benzii de rulare cuprinse intre 185 si 235 de mm.

Comentarii (2)

  • oare e mai bun?
    Michelin au dat-o in bara cu Agilis GRNX care a venit ca inlocuitorul lui Agilis81, iar modelul mai vechi se cauta si in ziua de astazi, chiar daca nu mai este in productie. Agilis81 SnowIce este foarte bun, urmeaza sa vedem ce poate acest Agilis Alpin si daca repeta istoria de a fi mai prost ca 81.

    PS: care era sensul sa "lanseze" astazi o anvelopa ce se vinde deja de mai bine de 2 luni?
    1 1
  • ce jaf de profil!
    acuma pe bune, daca chiar aveti nevoie de o guma de iarna meseriasa care sa va scoata din toate haznalele posibile si imposibile, alegeti fara dubii FULDA KRISTALL MONTERO 2. face prapad anvelopa asta...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru