Salonul Auto de la Paris 2012

Ssangyong e-XIV - conceptul unui crossover electric la Paris

Publicat Luni, 10.09.2012
de Bogdan Mirică
Comenteaza 0
Ssangyong e-XIV - conceptul unui crossover electric la Paris - Poza 1
Ssangyong e-XIV - conceptul unui crossover electric la Paris - Poza 2
Ssangyong e-XIV - conceptul unui crossover electric la Paris - Poza 3
Ssangyong va expune la salonul Auto de la Paris conceptul e-XIV, o reeditare electrică a prototipurilor cu acelaşi nume, expuse în trecut.

Deşi nu a reuşit o revenire în forţă pe piaţa europeană, SsangYong încă trage speranţa că îşi va restabili clientela de altădată, mizând pe modele noi şi pe concepte electrice.

Primul pas în acest sens va fi făcut anul acesta la Salonul de la Paris, acolo unde coreenii vor dezvălui publicului prototipul unui crossover cu emisii zero. Se numeşte e-XIV şi se vrea a fi succesorul conceptului XIV-2, prezentat în martie la Salonul de la Geneva.

După cum însăşi abrevierea numelui o sugerează, noul concept este un ”electric - eXciting user Interface Vehicle”. Structura ansamblului hibrid presupune folosirea unui motor electric pentru acţionarea roţilor şi a unui propulsor pe benzină pentru încărcarea pachetului de baterii. Acelaşi principiu pe care îl vedem în prezent pe Chevrolet Volt şi Opel Ampera.

Configuraţia îi permite conceptului să acopere o distanţă mult mai mare, autonomia nefiind limitată doar la energia înmagazinată în bateriile litiu-ion.

Energie care poate fi furnizată şi de panourile solare amplasate pe acoperişul din sticlă.

Cu o lungime de 4160 mm, o lăţime de 1790 mm, o înălţime de 1575 mm şi un ampatament de 2600 mm, noul e-XIV preia filosofia de design a celorlalte concepte XIV dinaintea sa, adaptând însă o altă grilă frontală şi blocuri optice noi. 

via newspresse


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru