100 de poze oficiale cu Fiat 500!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 05.07.2007
Automarket va prezinta primele informatii oficiale si un set complet de fotografii ale noului Fiat 500.

Embargoul Fiat asupra datelor oficiale legate de modelul 500 a lat sfarsit, astfel ca va putem oferi informatiile complete legate de minicar-ul italian. Si pentru ca vorbele par seci daca nu sunt insotite de imagini, aveti alaturat o galerie foto mai mult decat completa.

Stim foarte bine ca Fiat 500 se va bate pe aceeasi clasa cu Mini. Ei bine, avantajele majore ale lui 500 sunt doua: pretul cu mult inferior (la acest capitol asteptam confirmarea oficiala in aceasta dimineata in conferinta de presa) si posibilitatea de personalizare totala a masinii. Altfel spus, fiecare client care isi va dori un 500 are la dispozitie peste 500.000 de combinatii interioare si exterioare.

Desi se vorbea de o versiune de baza denumita "Naked", aceasta nu este anuntata in Italia, Fiat decizand ca piata din Peninsula nu are nevoie de ea. In aceste conditii, variantele de echipare sunt in numar de trei (Pop, Sport si Lounge), acestea fiind completate de cele 12 nuante disponibile la exterior, 15 versiuni de interior, 9 tipuri de jante de 15 sau 16 inch si 19 tipuri de decoratii pentru caroserie.

Nu insistam asupra motorizarilor, care se cunosc deja de ceva vreme (1.2 8v si 1.4 16v pe benzina si 1.3 Multijet pe motorina), insa suntem nevoiti sa va precizam performantele celei mai puternice versiuni (1.4 16v 100 CP): 182 km/h viteza maxima si 10.5 secunde pentru 0-100 km. Toate motorizarile sunt cumplate cu o cutie manuala (cu cinci sau sase rapoarte - ultima varianta pentru 1.4 100 CP)utomata Dual Logic urmand sa fie disponibila mai tarziu ca element optional.

Unul dintre subiectele tabu de la inceperea muncii la constructia noului 500 a fost nivelul de siguranta. Fiind un model minion, este de asteptat ca testele de siguranta sa nu dea rezultate senzationale. Si totusi, Fiat vrea cinci stele la EuroNCAP. Iar pentru asta, toate versiunile de echipare au in serie airbaguri frontale, laterale, cortina si pentru genunchii pasagerilor din fata.

Printre curiozitatile tehnice ale noului 500 se numara climatizarea electronica total automata, sistemul Blue&Me cu comanda vocala, pachetul portabil de navigatie Marelli Blue&Me MAP 500 si sistem audio hi-fi Sound Sistem cu procesor digital.

Un gadget interesant este senzorul montat de Magnetti Marelli in faruri. Acestea se aprind pe timpul zilei exact atat cat trebuie, undeva la intensitatea dintre pozitie si faza scurta.

Fiat a inaugurat in Italia si un nou sistem de achizitionare a masinii. Astfel, cei care isi doresc mult masina si nu au banii necesari, pot sa plateasca 50% din valoare masinii acum, restul urmand sa fie platit peste doi ani. O alta versiunea de cumparare este "500 cents", prin care cumparatorul plateste 5 euro pe zi rata pentru a avea masina in fata casei proprii.

Comentarii (30)

  • Dragut
    Suuper.. bine ca mi-am comandat deja unul :D
    0 0
  • nu mai rade ca e supermashinutza
    pe bune ... in bucuresti cel putin e nevoie de o astfel de masina ...

    pt femei si pushtani e geniala ...

    P.S.
    eu inca astept sa vad doamne stilate in taioruri pe scutere la bucuresti :D
    0 0
  • Bogdan
    Concurenta
    Asta este ofensiva FIAT la SMART. Foarte bine. Asteptam si versiune hibrida :) Ah da, sa nu uitam: SMART are 5 stele la NCAP. Sa vedem cat scoate gargarita italieneasca.
    0 0
  • Papp Andras
    Nu prea!
    Este o masina pentru femei,nu mi-asi lua in nici un caz un fiat 500.Pentru a doua masina mai merge bine inteles pentru nevasta!Va avea succes in randul femeilor,adolescentilor!
    0 0
  • Danutzky
    ce aiurea
    bai fratilor na vazut niciunu k pozele de la inceput sunt facute in photoshop?????? ala alb e acelasi cu ala negru... numai k italienii nau fost destul de destepti sa modifice si reflexia din peretele rosu. frateeee....
    0 0
  • abarth
    Sa nu uitam de versiunea Abarth de 200 cp care ia suta in 5,8!Mi-as lua una numai pentru zgomotul pe care-l face motorul de pe bijuteria aia!
    0 0
  • cacat italian
    astia doar in clasa mica ce mai fac si ei fata ..pe cand o limuzina marca fiat ???
    0 0
  • ptr. ala cu photoshop-ul
    ,,ala alb e acelasi cu ala negru"...Tu ai verificat daca te-ai trezit de dimineata? Cum poti sa zici ca sunt la fel? Poate l-au prelucrat pe cel alb si l-au vopsit negru, i-au mai adaugat si un bandou lateral, i-au sters proiectoarele de ceata, toate numai din calculator.
    Prietene, orice firma tine la imagine si este dispusa sa investeasca oricat in imaginea produselor sale, mai ales la lansare! Nu se preteaza Fiat-ul la magarii de genul celei surprinse de ochiul tau ager si spiritul carcotas.
    M-am saturat de toti carcotasii de pe acest forum, habar n-aveti sa scrieti sau sa aveti idei coerente pana la sfarsit. Daca asa sunteti si in realitate nu ma mai mira prostia care pluteste deasupra Romaniei si de care ma ciocnesc zilnic.
    Amice, modelul cel negru este varianta de top a gargaritei, cea cu motorul de 1,4 16V si daca te uiti cu atentie, dupa ce te speli pe fata, arata un pic mai ,,suparat" decat varianta alba (ptr. dame). Reflexia pe care ochiul tau carcotas imediat a zarit-o si pe care ,,prostii" de la FIAT nu au remediat-o (deh, nu s-au gandit ca in Romania ne ocupam cu gasitul paielor din ochiul altora) este un efect artistic, in genul unei imagini ulterioare cand este proiectat pe fundal modelul vechi de FIAT 500. Acolo ce o sa mai zici? ca de fapt noul 500 nici nu exista, e o prelucrare pe calculator (prin Photoshop) a vechiului 500.
    Ce bine ar fi daca ati fi la fel de carcotasi si impotriva unor lucruri cu adevarat importante ptr. traiul nostru de zi cu zi si care ne mananca viata (vezi emisiunile TV, politicul, socialul), dar nu, noi criticam Loganu' si tot ce fac romanii.
    Cati din voi ati luat atitudine impotriva taxei initiale de prima inmatriculare?
    0 0
  • Plus jentile, plus nr. de inmatriculare, plus eleronul pe spate, toate adaugate din Photoshop, dar ,,prostii" nu au schimbat si reflexia in peretele rosu.
    Rangul ma impiedica sa iti adresez un apelativ in vocativ (daca stii ce e ala) - ca m-ai enervat rau de tot in dimineata asta. Nu mai fii asa superficial si ganditi-va de doua ori inainte de a critica sau jigni pe cineva (ptr. toti carcotasii de pe acest forum).
    0 0
  • pt toti cocalarii cu dacie
    acrii sunt strugurii, mai ales pt ca nu ajungeti la ei.
    0 0
  • pt mihai
    critica ta sper sa fie constructiva.oricum... nice:)
    0 0
  • :)
    Plansa de bord e absolut geniala. Geniala!
    Iar versiunea rosie e dementa.

    Nu-s femeie si prefer sa cred ca la 29 sunt inca pushtan:).
    Nu am nici burta nici gusa si nici 1 kil de aur pe mine. Probabil de aia.
    0 0
  • ...
    masinuta asta este absolut criminala!
    0 0
  • de mihai (05.07.2007, 10:32)
    Mihai....ce vrea sa zica Danutzky e ca nu s-au sinchisit sa pozeze modelul in realitate si au facut totul pe calculator, nu cred ca in photoshop, cred ca au scule mai performante. Daca te uiti la poza, chiar se vede reflexia unui fiat alb, in timp ce modelul prezentat e negru. Ideea este ca nu sunt imagini in real life si sunt generate pe calculator ;) per total masina arata superb este ceva util la noi in tara in orice oras aglomerat.
    0 0
  • de mihai (05.07.2007, 10:32)
    pe langa asta termenul corect este "jante" nu jenti :P
    0 0
  • f tare
    o masina fara pretentii..exact c trebuie unui incepator
    0 0
  • adelina
    ..........
    Foarte interesant ar fi sa aflam si cat costa....nu???....eu zic ca asta e cea mai importanta problema a tuturor romanilor(in general) :))
    0 0
  • saracie...!!
    inca un un rahatzel de masina ! nu tu motor, nu tu confort, nu tu siguranta, cat despre imaginea pe care o ai cand cobori dintr-o asemenea masina nici nu mai vorbesc !! masina pt pigmei, si la propriu si la figurat.
    0 0
  • pt toati desteptii care viseaza la "gipane" : viteza voastra medie prin oras este de 18 kmh.
    Viteza medie a uni masini mici in oras este de 21kmh.

    Timpul de cautarea a unui loc de parcare normal- adica lnaga bordura sau in orice alt loc prevazut prt asa ceva - in cazul unui 500, e de 4 ori mai mic decat pentru un jeepan. Ma rog exista si varianta de carutas in care parchezi pe unde apuci(spatii verzi samd) dar in cazul acesta e vb despre tarani si mentalitate in consecinta.
    Iar imaginea pe care o ai : bestiala. Bineanteles, daca o ai f mica trebuie macar sa cobori dintr-o maina mare ca altfel :D ..
    0 0
  • MARIUX
    atentie la detalii
    va rog sa faceti diferenta intre fotografie reala si
    efectele folosite pentru publicitate. asta privind la masina alba - masina neagra(1-nu este oglindire, 2-diferenta de detalii). in rest o masina frumoasa, curios sa vad cat de sigura e. si nu in ultimul rand PRETUL...
    0 0
  • ptr.Bigu
    Ai dreptate - este o fotografie prelucrata pe calculator, normal ca la o masina neagra nu poti avea o reflexie alba. Ideea e ca nu e o reflexie, e un efect artistic cum am mentionat, iar cea neagra este fotografiata in timp real, vezi detaliile enumerate. Una peste alta e o masina frumoasa, dar care va fi sigur prea scumpa ptr. ce avem noi nevoie in Romania. Oricum eu nu mai cred in mitul masinilor populare de alta data gen Broscuta, Fiat 500, Mini sau fosta viitoare masina de 5.000 $. Ideal ar fi sa ne putem permite sa o avem ca a doua masina ptr. oras. Vrem pretul
    0 0
  • ,,big,,
    mai frate asa masina mica e ok pt femei .. in rest .. pauza...
    0 0
  • ok
    am 2.09m pot sa stau cofortabil in masina sau dau scaunul soferului afara si conduc de pe banchete spate
    0 0
  • :)
    vreti sa stiti pretul?intra pe www.fiat.it oricum pretul pleaca de la 10.000€
    0 0
  • super buburuza
    imaginile sunt facute intr-un soft 3D, nu photoshop,
    nu toate.
    E normal sa fie asa la faza de prima prezentare,
    Vedeti ca deja au aparut si poze cu ea pe auotmarket.
    Masinutza e geniala, am 38 de ani si jr ca as conduce asa ceva cu o mare placere.
    Doar noi,romanasi avem boala limuzinele ca sa ne umflam bilutele cat de tari suntem, pardon limuzine si suv-uri.
    Daca dati un ochi pe dincolo o sa vedeti si si baietii cu bani prefera masinile rezonabile ca dimensiuni si amuzante
    0 0
  • emilush
    absolut superba
    Este probabil cea mai reusita masina din ultimii ani! si faptul ca poti s-o 'customizezi' cu accesorii de fabrica, este genial. Arata extraordinar si sint convins ca va fi si suficient de sigura. Sa vedem si pretul, dar dupa parerea mea nu va fi exorbitant de scumpa ca Mini si in plus e mai frumoasa. Mi-as lua-o pe loc!
    0 0
  • Robert
    mai frumoasa ca smart
    mai frumoasa decat un smart si sper sa fie si mai buna ,o sa mi'o cumpar mai mult ca sigur.Masina perfecta pentru orasele aglomerate dar buna si pentru o deplasare mai lunga
    0 0
  • madalina
    pentru GGG
    daca abia imi permit Dacia,nu mai am voie sa visez si eu sau altii la ceva mai bun?sau nu ne mai putem exprima?asta e prea de tot...
    0 0
  • soooper
    fiattt
    am condus astazi un fiat 500 modelul sport de 1.4 si 100 cp si este o masina de senzatzie :D,atmosfera din habitaclu este foarte placuta iti da senzatzii bune si la apasarea acceleratiei,de pe loc nu pleaca f bine dar odata trecut de 3000 rot/min intri in scaun :),franele te pun in cap...e capabila pt clasa ei masinutza,f tare.
    0 0
  • pretul
    cat costa fiat 500????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru