30 de ani de la lansarea lui BMW M1

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 27.03.2008
BMW sarbatoreste implinirea a 30 de ani de la aparitia modelului M1, un supercar inovator si exclusivist.

Esential

1978 este anul lansarii lui BMW M1.

BMW celebreaza 30 de ani de la aparitia modelului M1. Germanii au rupt gura targului la cel de-al 64-lea Salon Auto de la Paris, din 1978.

Bavarezii prezentau atunci BMW M1, un supercar realizat de divizia Motorsport si desenat de italienii de la Giugiaro. M1 era echipat cu un motor de 3.5 litri si 277 CP, capabil sa ajunga la viteza maxima de 260 km/h. Supercarul bavarez putea accelera de la 0 la 100 km/h in 5.6 secunde.

Doar 456 de exemplare ale modelului supranumit "Un bavarez in haine italiene" au fost produse in cei doi ani de existenta. Acest lucru este mai putin important, ceea ce a contat este ca marca germana a facut istorie cu acest supercar cu motorul montat central si caroserie Giugiaro.

Via | BMW 

Taguri: BMW, M1

Comentarii (2)

  • intradevar masina
    pot sa spun ca sunt unul din putinii posesori de m1 din lume si sunt foarte mandru de asta il am de 8 ani si intradevar se poate numii masina adevarata, nu este cine stie ce confort in ea dar este bme ceea ce conteaza cel mai mult. din cate stiu la noi in tara mai este inca unul undeva prin zona constanta .bafta all
    0 0
  • Ice, felicitari pt alegerea de acum 8 ani ! E intr-adevar o masina exceptionala ! Ce culoare are si in ce oras se arata ? Nici eu nici 'colegii' de forum BMW n-am vazut vreodata vreun M1 in Romania. Si cum ai inmatriculat-o in 2000 ? Ca avea deja 22 de ani ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru