30.000 de euro pentru un schimb de ulei

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 01.08.2008
Un seic si-a trimis Lamborghini-ul Murcielago cu avionul la Londra pentru a-i schimba uleiul. Cost total: 30.000 de euro.

Esential

30.000 de euro este costul total al \"operatiunii schimb de ulei\" in versiune

Stim deja ca bogatii Orientului Mijlociu bat toate recordurile in materie de cheltuieli, insa atunci cand isi pun in cap sa se dea in spectacol nu au nicio problema in a face acest lucru. Unul dintre seicii din Qatar a reusit sa depaseasca cele mai scumpe service-uri din lume, platind nu mai putin de 30.000 de euro pentru un simplu schimb de ulei.

E adevarat, masina careia i s-au schimbat fluidele de motor este un Lamborghini Murcielago LP640 iar suma s-a ridicat la acets nivel din simplul motiv ca seicul a preferat sa isi trimita masina cu avionul 10.500 de kilometri, pana la Londra, acolo unde se afla service-ul sau preferat. Astfel, desi schimbul de ulei a costat 5000 de euro, factura a fost "ingrasata" de transportul masinii pana la Londra, suma platita de seic pentru a-si introduce masina in cala unei curse de linie fiind de 25.000 de euro.

Primii care au protestat la aflarea vestii au fost reprezentantii organizatiilor de protectie a mediului: "Nivelul de poluare produs de un Lamborghini e suficient de ridicat.

Insa a-l face sa zboare cateva mii de kilometri pentru un simplu schimb de ulei e deja varful in materie de lipsa de respect pentru mediu", sustine Tony Bosworth, un militant britanic. Reactia celor de la Lamborghini a venit si ea dupa valurile facute de revizia siecului: "Acest schimb de ulei nu reprezinta nimic inedit. Nu e prima data cand un client al nostru prefera acest tip de abordare pentru o operatiune aparent simpla".

via | The Sun

Comentarii (9)

  • Lambo
    De banii astia il caram eu in spate dus-intors !
    1 0
  • AndreiRN
    Piata
    Nu e prost cine cere ci cel ce da.
    Si asa e rasul lumi pretul pe care europeni dau pe combustibil.
    0 0
  • george
    TI S-A SPUS VREODATA CA ESTI PENIBIL?
    @ AndreiRN

    ...aaa, numai eu de vreo 400 de ori...

    Trecand in mare viteza peste faptul ca ai facut o legatura fortata la maxim intre topic si aspectul taxelor pe combustibili din Europa si peste ipocrizia asta a ta pe care n-o mai gasesti nici macar la cei mai mizerabili rumani ca vezi-Doamne, America e o printesa neprihanita iar Europa e Cotoroanta (ceea ce este o prostie cutremuratoare, la fel ca si aia cu firmele socialiste), iti atrag atentia ca exista optiunea de a cumpara/nu cumpara (sau a trimite cu avionul in Anglia) un Lamborghini in vreme ce pentru achizitia de combustibili nu prea ai optiuni...sesizezi vreo diferenta? Ma rog, intrebarea e mai mult retorica pentru ca tu nu ai habar pe ce lume traiesti...si pentru asta nu e vinovat doar detergentul...din pacate...
    0 0
  • cozappz
    nesimtire
    La banii lor puteau sa faca o autostrada suspendata din Qatar pana la Londra. Cu intoarcere pe partea cealalta a globului.
    0 0
  • sunshine64sm
    Plina lumea de fraieri
    ...si se mai si lauda cu asta !!!!!!!!!
    0 0
  • AndreiRN
    Musca pe caciula
    Georgica sa simtit cu musca pe caciula si ..... a facut cateva spume.
    Un individ matur si responsabil ORICAND are obtiuni. Majoritatea si-a ales conducatori si majorittea au aprobat legile si impozitele. Cand majoritatea accepta sa fie buzunariti atunci .... e alegerea lor.
    Pana si in US unde combustibilul este rezonabil exista optiuni individuale.
    Gazul metan este una fiind neimpozabil si uleiul vegetal este o varianta care ma duce la $1 gallonl plus miunca de recoltare si filtrare. Din ce in ce mai multi aleg o noua optiune de a face plinul la masina in Mexic unde preturile sunt mai mici. Motorina este $2.10 gall.
    0 0
  • gigibidon
    a
    ne-ai innebunit cu america ta...ce ar fi sa ne lasi in pace pe noi muritorii de rand si sa-ti vezi u de viata ta.si daca nu stiai si gazul metan si uleiul vegetal costa si nu cred ca fac minuni intr-un apartament ca tine si nici mexic nu e la 2 pasi de mine.Si mai lasa-ne cu combustibilul tau ieftin...acum ce vrei astea-s preturile,oricum un pret mic ar duce la multa risipa si sa nu zici ca nu e asa.Recent am vazut un sondaj prin care aproape din mancarea cumparata e aruncata la cosul de gunoi in america.Mai mergeti si pe jos ca nu strica sa mai dati suncile alea jos ca marea parte sunteti deformati.Sincer nici nu merg prea mult pe jos dar nici nu abuzez de masina.Ceea ce nu vrei sa mai intelegi ca europeni si americanii au culturi diferite, de aceea u zici ceva si nimeni nu te baga in seama,pt ca suna a propaganda.oricum tot retard ai ramas,nush cum se face dar nu se leaga ceea ce zici cu realitatea
    0 0
  • george
    TE-AI UITAT IN OGLINDA ?...
    ...si ai vazut o musca?

    @ AndreiRN

    Daca ai facut vreo facultate pe banii tai in America, o sa te umpli de bani...daca ii dai in judecata pentru ca nu te-au invatat absolut nimic...si mai ai si avantajul ca poti sa le ceri despagubiri suplimentare pentru faptul ca te-au lasat sa te faci de cola cao: te-au indus in eroare ca esti vreun inginer ceva in conditiile care n-ai habar de capu` tau...

    Trecand peste prostiile cutremuratoare referitoare la alegerea conducatorilor si la votarea legilor si impozitelor (chestia asta se mai intampla prin Elvetia da` nu cu toate legile) poate imi explici si mie de ce motorina costa in Mexic $ 2,10 iar in America dublu si ceva (intre 4,50 si 5,50). Nu ziceai mai gutane ca petrolul are acelasi pret peste tot? De ce costa dublu in America? Cumva din cauza taxelor pe care TU le-ai votat? Pai ai fost chiar asa de dus cu capu` incat sa-ti votezi preturi mai mari? Asta e o intrebare retorica, nu te apuca sa raspunzi...

    Inca ceva...pana acu` ceva vreme, uleiul vegetal era gratis. Acu` vad ca i-a crescut pretul la $ 1 PLUS munca de recoltare si filtrare...Ce s-a intamplat?!? Iti dau eu raspunsul la asta: te-ai incurcat in minciuni...Eeh...se mai intampla la tine fenomenul asta...la fiecare 5 minute...
    0 0
  • mai-mai
    Da , americanii sunt vestiti ca fiind inculti ! Dar acest seic e numai PROST DE BUBUIE ! La cita mizerie e pe acolo la ei , ar fi facut poate putina curatenie....sau niste scoli pt. arabi.......sau niste spitale......etc.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru