6.000 de maşini înmatriculate în Bulgaria circulă în România fără acte valabile

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.06.2010
Din cauza numărului ridicat de cetăţeni români care au înmatriculat o maşină în Bulgaria şi nu au mai plătit taxele aferente în fiecare an, Poliţia Rutieră va verifica circa 6.000 de autovehicule care circulă în România cu actele expirate.

Esential

600 de euro costă înmatricularea în Bulgaria a unui autoturism mai uşor de 3.5 tone care dezvoltă maxim 162 CP(120kW).
6.000 de maşini înmatriculate în Bulgaria circulă în România cu actele expirate din cauza neplăţii impozitului.

Poliţia Rutieră din România va demara o acţiune împreună cu Poliţia Rutieră din Bulgaria pentru a depista 6.000 de autoturisme bulgăreşti radiate automati din circulaţie care circulă în ţara noastră. Nemaifiind înmatriculate în Bulgaria, aceste autovehicule nu au o poliţă de asigurare valabilă şi reprezintă un pericol pentru cetăţenii ţării noastre prin faptul că proprietarul de-facto nu poate fi identificat la căutarea acestuia în baza de date a poliţiei şi că acesta poate comite infracţiuni fără grija unor consecinţe legale în cazul în care nu este prins pe loc.

Şoferii care vor fi depistaţi cu astfel de autoturisme vor rămâne fără certificatele de înmatriculare şi fără plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor. Poliţiştii vor mai verifica şi valabilitatea poliţelor de asigurare şi a inspecţiei tehnice periodice – echivalentul bulgăresc al ITP-ului din România. Poliţiştii bulgari nu vor opera nicio oprire în trafic în mod direct, ci vor furniza o bază de date cu autovehicule ai căror proprietari din România nu au plătit impozitul datorat statului bulgar şi au fost radiate în mod automat – cum se întâmplă în România în cazul în care un vehicul nu mai are inspecţia tehnică periodică valabilă şi nu are nici măcar o poliţă RCA valabilă – iar procedura se numeşte radiere din oficiu.

Detaliile acestei acţiuni vor fi dezbătute joi, 24 iunie, la o întâlnire la care vor părticipa poliţişti bulgari alături de omologii lor din România. Ulterior, poliţiştii din România vor merge în Bulgaria pentru a depista autovehiculele cu numere provizorii româneşti care circulă ilegal în Bulgaria, dar şi vehiculele care au fost radiate deja din ţara noastră şi încă folosesc plăcuţele de înmatriculare româneşti.

În urmă cu două săptămâni, Poliţia Rutieră din România a demarat o acţiune de confiscare a certificatelor şi plăcuţelor de înmatriculare ale vehiculelor care prezentau urme evidente de accident şi erau înmatriculate în altă ţară.

Vă reamintim că numerele temporare de înmatriculare eliberate în România sunt valabile doar pe teritoriul ţării noastre, iar valabilitatea acestora este de maxim trei luni. Pentru a evita orice fel de problemă cu autorităţile, vă recomandăm să verificaţi actele vehiculului pe care îl veţi conduce înainte să porniţi la drum. Dacă circulaţi cu un autoturism cu numere de înmatriculare care nu mai sunt valabile riscaţi o amendă penală, confiscarea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare şi chiar ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de timp determinată de gravitatea infracţiunii. Utilizarea numerelor de înmatriculare false reprezintă o infracţiune şi poate fi pedepsită cu închisoare între unu şi cinci ani, în funcţie de gravitatea situaţiei în care se află conducătorul auto responsabil pentru această faptă deosebit de gravă.

Via | EVZ

Comentarii (59)

  • 70%
    cel putin , merita casate
    38 8
  • Alex Radoi
    Era si timpul...
    Doamne, cat ma bucur! Sper sa dispara o data toate BMW-urile alea "pisicutza" conduse in dusmanie de cocalarii patriei. Abia astept, e cea mai buna veste pe ziua de azi. Sper sa treaca si la cele inmatriculate in alte state, fiindca sunt o gramada de harburi si cu numere de Franta, Italia, Anglia etc.
    42 17
  • Ivanov
    Frectie
    6000 reprezinta aproximativ 1.5 % din masinile inmatriculate in bulgaria care circula in romania..have a nice day !!
    16 5
  • O alta metoda basesciana da a aduce bani la buget!!Or sa o ia la cioc garantat cum a fost si zvonu ala ca daca nu e masina inmatriculata in romanica o sa dai pe zi 1 euro sau 2 nu mai stiu o tampenie mai mare nu auzisem. Am o mare indoiala ca aia stiu ce masini sunt la noi in tara si ce masini circula la ei. Asta e prosteala pe fata crancena. Prostii astia de militieni nu sunt instare sa scuipe asa de prosti sunt si ei vor sa faca o actiune cu politistii bulgari.
    Si eu sunt de acord ca tiganii cu jafurile alea lovite sa ii ia politia si sa le suspende ce vor ei dar mai sunt si oameni saraci in tara asta de cacat care poate nu au bani de masina noua si recurg la metode mai ieftine.

    Cred ca e stire pentru aia 5 milioane de votanti ai lu basescu sa ii prosteasca iar.
    18 20
  • Crysty
    Bulgaria
    Ar fi bine daca ar aplica si sanctiunile respective!
    Consider ca politistilor romani le este frica de marea majoritate a celor care piloteaza aceste masini: rromii!
    Cele mai multe masini circula in: Bucuresti, Constatnta si Craiova!
    Pacat daca ai ghinion sa te loveasca vreo masina inmatriculata in Bulgaria!
    20 7
  • @ION
    Eu nu sunt de acord ca acele harburi sa umble pe drumuri din urmatoarele motive:
    - nu vreau sa fiu lovit de o astfel de masina, pentru ca va fi jale pe capul meu...asigurare nu, ITP nu...etc., oare cine ma va despagubi?
    - doar dupa aspectul estetic se poate vedea ca acele masini sunt un pericol pentru siguranta in trafic
    - faptul ca nu iti permiti sa iti cumperi o masina nu justifica diferite tertipuri ca sa folosesti un jaf de masina ca oricum iti va manca o gramada de bani si nervi, si te pune atat pe tine cat si pe ceilalti in pericol...lipsa banilor nu justifica prostia...

    PS: daca si chestia asta are treaba cu Basescu si PDL inseamna ca ai probleme grave
    25 12
  • @raduvlase
    Romanule "inteligent", nu toata lumea inmatriculeaza BMW E36.
    Eu am inmatriculat un Pajero 2003 3.2 D-ID EURO 3, pentru ca in saracia noastra de tara imi cereau 5000 EUR inmatricularea si pe firma unui partener din Bulgaria m-a costat 1200 de EUR cu tot cu carte verde, drum, cazare, mancare si cinste.

    Deci nu este vorba de lipsa de bani, dar nici prost nu pot sa fiu sa DONEZ 3800 de EUR statului roman.
    31 13
  • Marius
    Masini din Bulgaria
    Suntem cetateni UE.....deci ne-o tragem unii altora.......si la bine si la greu. :))
    N-am nimic cu cei care aduc si conduc masini inscrise pe Bulgaria. DAR, sa aiba asigurare valabila. Nu cred ca v-ati dori sa fiti lovit in trafic de un maimutoi mic de 18 ani, care conduce un BMW pisicuta si habar n-are ce acte bulgaresti are prin masina.
    39 0
  • @I.O.N
    esti informat gresit in legatura cu persoana care a introdus taxa de poluare. dai pe google search.
    12 3
  • ROBERT998
    VENITUL
    Daca in romania cer o gramada de bani sa inmatriculezi,normal ca incerci sa gasesti ceva mai ieftin

    Expl: masina mea fiat stilo 1.9mtj120cp din sept2006 euro 4 fara filtru ma costa 800€,desi in romania Loganul e euro 3 si fara filtru cea ce nu e normal dar ce sa mai zic de cele din 2004 euro 4 ca ajungi la peste 2000€

    Prefer sa economisesc cateva sute de euro la ce venituri sun in tara
    16 5
  • Eu am o Vitara care este inmatriculata pe Bulgaria.O folosesc la iesirile off road.Doar nu eram dement sa dau 2000 euro catre statul roman pentru nimic.Cu banii aia mai bine o modific.
    18 5
  • N-am nimic cu cei ce inmatriculeaza in alte tari, sincer si eu as face la fel la cati bani vrea statul pentru o inmatriculare, dar cei care au facut-o, platiti-va fratilor taxele la zi, dupa ce ca nu sunt asa mari ca la noi mai ramaneti si in urma. Daca te loveste unul e simplu: il dai in judecata si ii iei tot ce are. Soferul este obligat sa iti plateasca reparatiile, indiferent unde e inmatriculata masina sau pe numele cui, daca nu are asigurare.
    Toate cele bune
    16 2
  • @raduvlase
    Sa il ia dracu pe Basescu!!Daca moare si el si toata gasca lui nu o sa ii simt lipsa.
    Sampania o dau eu fara numar!
    18 11
  • micutzu_mvp
    @ i.o.n
    ion daca esti sarac mergi cu metroul sau cu tranvaiul nu iti aduci din germania ultimul harb care nu respecta nici cea mai mica norma de securitate si o inmatriculezi pe bulgaria.
    16 11
  • Cristi-Tg.Mures
    @micutzu_mvp
    Tare destept te crezi,crezi ca in bulgaria toate hirburile cum le zici tu se inmatriculeaza? mai intereseaza-te inainte sa vb
    13 13
  • @micutzu_mvp
    Vad ca te dai smecher abia astept sa te vad cum te chinui cand o sa mori de foame cu idolu tau cu tot. Si pt cunostinata ta am 2 masini inmatriculate pe Romanica pe Bucuresti.
    Nu am mai mers cu metrou de cativa ani.
    Daca ai vedea ce se intampla in tara sau ai cugeta putin o sa vezi ca lumea mai are nevoie si de masina chiar si aia care nu prea au bani eu unu nu ii invinuiesc cu nimic pe cei care au masini cu nr de BG constient fiind ca daca da un tigan in mine cu vreun jaf de 405 sau vreun bmw rupt in doua din 1900 e cam nasol si trebuie sa apelez la casco.
    13 4
  • ionutzmi
    cum putem verifica impozitul BG
    care e modalitatea de verificare a impozitului ???
    sa zicem ca te opreste politia rutiera si ti cere actele tu cumstii dak il ai sau nu platit impozitu ?(trebe vreo chitanta ceva sau cum)
    8 1
  • @ionutzmi
    Din ce spun autorităţile, poliţiştii bulgari vin cu lista autovehiculelor care nu au plătit.
    Probabil că vor fi sancţionaţi cei care nu plătiseră până la elaborarea listei respective.
    9 0
  • ionutzmi
    impozit BG
    pai deja ar fi prea tarziu cand esti oprit si esti pus in fata faptului inplinit , iti iei fapta dak tea oprit si nu aveal impozitu platit ,
    eu am o masina inscrisa BG cu taxe platite recent dar nu stiu dak am si impozitu platit , asta intrebam cum pot afla inainte sa fiu oprit in trafic ?in ideea sal platesc sa fiu in regula .
    iar carcotasilor care sitn impotriva masinilor inscrise in bg sa se abtina ,vezi daciile din 80-90 care circula linistite ink pe sosele dar au nr de RO si nu stiu cita siguranta ofera soferilor lor si celorlalti participanti la traficul rutier !
    17 5
  • marius
    ieftin de BG
    NU e normal ca in Romania anului 2010 sa iti inmatriculezi masina in alta tara gen BG, f, i ,uk pentru ca in tara ta taxele sunt prea mari.

    PS: asta ar fi singurul avantaj ca suntem in UE dam fuga la altii sa ne rezolvam problemele (inmatriculari, concedii etc.)
    9 6
  • toti lesinati si-au vandut daciile din 80 si, si-au cumparat Bmw-uri cu numere de BG, in Constanta e prin de cocalarii cu bmw si cu nr de bulgaria.

    sa-i vad pe toti la stirile de la ora 5, mi-e scarba de ei.
    11 5
  • a dat si la stiri la pro tv la 19.00
    pan una alta tre sa dam o fuga in BG sa ne verificam impozitele , lasati corcoteala ca politia abia asteapta sa va faca dosare penale !
    8 0
  • Era timpul !
    Este binevenita stirea,eu de exemplu am masina inmatriculata si platita impozitul in localitatea mea, d-ar nu i-mi convine sa ma opresc pe strada si sa ma rog de tigani borat sa dea harbul din mijlocul drumului cu numere de I,UK,BG,HU,etc.
    Si stiu sigur ca nu au actele in regula ,te loveste unul din asta om te ai facut daca nu ai casco.
    3 6
  • la toti
    atata apa de ploaie.... ce tot aveti cu masinile "vechi" sau "harburi" inmatriculate sau nu? Masina face accidentul singura sau boul care o conduce???????
    10 2
  • Slayer
    Pentru a aduce banii la buget o sa inceapa verificarile:

    - masini RAR vor face filtre pe soasea
    - masinile imatriculate in Bulgaria verificate la sange
    - filtre radar pe fiecare drum national.

    Trebuie sa scapam de astia care sunt pericol public.
    4 3
  • off road
    am un toyota 3000cmc diesel euro2 cat credeti ca aveam taxa in romania vreo 5000euro, de ce fiindca m-am nascut in tara gresita?? englezul,italianul , bulgaru si alte natii si cu un venit normal permit sa detina o masina de 3000cmc (pentru placerea lor) in schimb daca esti cetateanul acestei tari trebuie sa achiti 5000euro taxa de inmatriculare(bani care e salarul tau pe un an) .Clar masina a ajuns sa fie inmatriculata in bulgaria si daca o sa am de suferit din cauza politiei romane ,o sa fac tot posibilul sa obtin rezidenta bulgara fiindca nu pot renunta la placerea de a conduce o toyota de 3l.
    mai simplu ar fi sa scoata taxa de inmatriculare.
    9 4
  • cei care au furat au masini de zeci de mii de euro iar noi mai saraci ce sa facem ne multumim cu o masina din bulgaria si cei ce ne numesc cum vor ei sunt niste scarbe si idioti sa se gandeasca de doua ori inainte de a face o discriminare ei vor sa fie numai ei pe sosele majoritatea accidentelor sant facute de masini inscrise in romania nesimtiti nu altceva rusine
    4 4
  • @ off road
    Pai daca venitul tau anual e de 5000 E nici nu ar trebui sa-ti treaca prin cap sa conduci o masina de 3000 cc.
    Stai linistit ca italianul sau englezul plateste taxe / impozite/ asigurari etc mai mult decat salariul tau anual pentru o masina de gabaritul asta.
    Daca placerea ta ar fi sa te plimbi cu vaporul, ti-ai cumpara unul ?


    Parca in decret zicea ca nu poti sa circului mai mult de x luni cu numere straine.
    Ar trebui sa te oblige sa mai treci prin tara unde e inmatriculata si de acolo sa nu poti iesi decat daca ai toate hartiile platite la zi.
    4 2
  • florin satu mare
    vrajeala
    sint din satu mare si dupa ce am asteptat mai mult de un an cu bmw-ul meu in curte sa se scoata taxa acu aud ca ai deranjaza nr de bulgaria .poi sa veniti fratilor ca sint in regula io miam facut asigurarea personal in bulgaria si masina e inmatriculata pe un politist bulgar apropo am fost oprit doar o singura data de garcea nostrii si cind iam dat actele frumos infoliate a aruncat o privire de 5 secunde si mia zis drum bun probabil stia sa citeasca prea repede sau nu a priceput nimic heheheh asta e tariceanule nu mai ai ce face ai bagat taxa auto ai prostit romanii da cu asta poti so sugi ca nai cemi face si sa nu va zic ca din 150 de euro ami platesc personal toate taxele pe an la motor de 2500 cm ,ia calculati in romania ce taze as avea pe an!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    3 4
  • florin satu mare
    vrajeala
    mi se pare corect nuti platesti taxele ati radiaza bulgaru masina
    5 0
  • bg
    mey astia atoate stiutori...am o babuta de vectra din 92 si de un an de zile n am umblat la ea decat sa i schimb consumabilele...si am si vreo 23 mii km cu ea...si consum 5 la suta...poi nu e asta visul romanesc?ieftin mult si bun?platiti voi in ro taxa tripla poate o mai tripleaza o data k va da banii afara din casa,si pupatiii mult in cur p aia d la sefie k o sa ajungem sa fim din lumea 15 nu din a 3 a parca...e vreunul din vi cocoseii cu gura mare care a fost corect toata viata?cu taxe platite la zi la orice?atnci eu nu mai recunosc romania noastra cu ciubucari si smenari...hai gata k m am enervat...vreau sa am cetatenie bulgara sau alta congo poate ...k e mai bn
    5 3
  • viorel
    cirjaliu
    Ca de obicei, statul roman nu incearca sa atace cauza ci doar efectul. In marea lor desteptaciune au pierdut milioane de euro, banii iesind din tara la vecini nostri bulgari. Intr-o zi plina la RAR-ul din Dobrich erau peste 100 de masini din romania venite pentru inmatriculare, Un calcul simplu 500 euro de masina cam 50000 de euro in 8 ore. Interesele importatorilor de masini din Romania, sindicatul Dacia , concernul Renault si multi altii au tipat si au scos bietii muncitori in strada sa ceara oprirea importului de masini second-hand pentru ca nu mai aveau comenzi. Nu am nimic cu Logan dar nu as da peste 6000 Euro pe un logan sau mai nou 12000 pe un Duster.
    Se discuta de masuri anti criza pe termen lung. Ati vazut efectul vreunei masuri. Le dau o sugestie de a colecta bani la buget. Pana la 31 decembrie 2010 posesorii de masini inmatriculate in BG sa le poata inmatricula in romania cu sume cuprinse intre 500 si 1500 euro in functie de putere etc. din start s-ar strange ceva bani buni, apoi o taxa de bun simt sa ii spunem de poluare de 100-150 euro pe an, alti bani, si binenteles impozitul alti bani.
    Din pacate un stat condus de camarile politice, incompetenti, agramati, analfabeti, deputati si senatori alesi de noi, care cred ca gandesc mai putin decat catelusa mea Berta, se indreapta din ce in ce mai mult catre fundul prapastiei din care ne mai scoate dracu. Rusine celor care chipurile ne conduc, rusine noua ca nu facem nimic sa dam cu ei de pamant. RUSINE ca traiesc aici. Detin un MMC Pajero care este inmatriculat in bulgaria si nu imi este rusine de acest lucru , taxa de prima inmatriculare era in jur de 8000 Euro. i bulgaria 500. Daca voi fi oprit in trafic si se va ajunge la retinerea placutelor desi stiu ca impozitul este platit, in semn de protest voi incendia masina acolo unde voi fi oprit,.
    7 1
  • Victor
    viata grea
    Este normal sa se inmatriculeze masini in bulgaria si chiar din ce in ce mai mult,si akm cu marirea asta de tva sa fiti siguri ca o sa s e aduca numa masini vechi sau o sa se cumpere masini noi din afara(tva deductibil sau daca nu se poate macar tva mai mic),poiliticinei batuti in cap ce sa zic...
    1 0
  • ovi149
    impozitu pe masina!
    sa fim serosi sa zica vreunul caruia i sa cerut chitanta de pe impozitul pe masina aici in romania cand la oprit garcea indiferent unde este inmatriculata masina! ce treaba are statul romin cu impozitul masinii in alt stat! au gasit si ei o portitza si hai sa ai ardem pe fraieri! daca as avea masina inmatriculata in Congo cum verifica impozitul si daca am actele la zi ITP si asigurarea?
    2 2
  • NoName
    imatriculare
    mai tinerilor . in legatura cu numerele de bulgaria .Am si eu un Citroen Xsara din 2001 ,1.9 diesel adusa din Spania pe cartea masini cea de spania era trecuta euro 3 cand mam dus la noi la RAR miau scoso euro 2 pai cum pastele masi adica spaniolu e mai tampit ca romanu ? plus ca mam uitat sa vad cat costa sa o imatriculez si era 4000 euro taxa auleooo pai nu ma costat masina atata si sa ne intelegem nu e un harb e oricum mai buna decat un logan infect. Astfel am imatriculato pe bulgaria si ma costat 600 euro pai unde e diferenta mai tinerilor?
    2 2
  • a dat foamea in guvern
    A dat foamea in romani si vor sa scape de masinile pe bulgaria ca sa fie inscrise ro cu taxe de 3000 4000 tara de hoti ne ingroapa puscariasi astia nici nu ne lasa sa le inscriem aici nici in alata parte rarul a primit ordin sa nu recunoasca masinile euro 2 ,3 le da euro 1 si non euro hotie noi suntem prosti ca doar barfim asai romanul sa luam exemplu greciei acolo barbati nu in ro
    2 1
  • nr de bulgaria
    sal vreau sa spun ca am un bmw cu motor de 500 tds si ma costa taxa an tara 5000 de euro pai credeti cas tampit sa le dau hotilor bani nu frate merg an bg o anmatriculez acolo si am terminato astia care zic de numerele bulgaresti cine as tot hoti asta e clar se nau loc a scoata taxa ca daca merge omul an germania nusi aduce o masina de 1000 euro ca daca e scoasa taxa fiecare face sa si ieie o masina buna spun eu cu respec si la cei ca cu masinile de bg p.. an gura
    1 1
  • salut
    salut am si eu un sprinter din 2003 inmat. in bg,vreau sa va spun ca am fost cu ea in moldova si mi-a verificat actele,surpriza, masina nu este inmatriculata ci radiata din bg.ma costat ceva ca sa pot pleca din vama cu masina,deci mare atentie cu inmatriculatul in bg.,si cred ca majoritatea masinilar bg sunt in aceeasi situatie
    0 1
  • anonim
    taxe nebune
    Si eu am un Toledo din 2004 inmatriculat in bulgaria si platesc asigurare si tot ce trebuie la el...deci nu mai vb aiurea cu pisicutzele voastre ca sunt si masini calumea inmatriculate in bulgaria din cauza ca la noi iti cer 2000 si ceva de euro...si prost nu sunt ca sa ii platesc...mai bine 500 la bulgari si imi vad de treaba
    1 0
  • costin
    teapa Romaneasca
    de ce trebui sa platesc tacxa pe poloare? nu o platesc in pretu benzinei sau a mototinei suntem o tara plina de taxe ne suparam ca baieti isi aduc masini de afara fffffbine asa sia luato si guvernu si Dacia de ce trebui sa tin eu burtosi din parlament / hai sa gindim da am masina pe BG am asigurare am tot sa vad ce o sa faca sunt cetatean UE si daca vor le dau la .......e
    2 0
  • desteptarea
    gtrazvan si restul "inteligentilor" baieti destepti de dau in gropi

    Hai ca ati dat si in politica dar creer frate lipsa rau .

    ai fost destept mah de ai inmatriculat masinuta in bulgaria , ia spune pe ce nume e masina acum ?

    si voi care nu sunteti de acurd sa platiti taxa de poluare si va dati masina gratis unui bulgar sunteti la fel de destepti , pai statul roman mai romanilor este cel mai bun platitor de dobanzi , indici de inflatie si diferente de curs valutar din toata lumea asa ca cine va opreste sa apelati la instanta si in 2 luni ai in buzunar taxa platita de tine cu dobanda chiar si banii cheltuiti cu avocat etc ? sau mai nou sa dati statul in judecata in avans ca sa puteti inmatricula masina pe motiv ca toate procesele au fost oricum pierdute de statul roman si banii au fost dati inapoi iar voi nu aveti banii pentru o taxa asa mare ? si va primiti inapoi doar cheltuielile de judecata . Dar este mai comod sa va dati gratis masina nu ? Inteligentii lu` peste deaia se duce draq tara asta.
    0 1
  • ALMENT DUM
    eu am un opel astra in 98 inmaticulat in bulgaria si de 3 ani nu am schimbat nimic la el decat consumabile si in rest probleme minore pe la articulatii din cauza drumurilor
    0 0
  • AUGUSTIN
    VREAU SA CUMPAR DIN GERMANIA UN OPEL ASTRA DIN 1998 SI NU STIU DACA ESTE MULT 1000 E PLUS INMATRICULATUL PE BULGARIA MASINA NU ARE RUGINA ESTE PERFECCTA
    0 0
  • O mare prosteala !
    Ce a-ti fi vrut sa faca idioto-prosto-timpitul politician roman, cand marea majoritate dintre ei sunt actionari la Dacia-Renault si nu se mai vindea bine, au luat masuri ca sa-si asigure banii ,au marit taxa de inmatriculare sa-ti fie mult mai greu sa-ti aduci de afara masina preferata ,asa mai bine sa le cumperi rahaturile alea de LOGANURI sau orice altceva pe care le numesc ei masini, carute din lumea a 3-a dar cu design modern.In nici o tara din UE nu o sa gasiti gunoaiele astea de legi care le-au dat ei in romania si mai ales alea anti criza.Poate pe viitor o sa mai introduca o taxa si pt ca bagi faza lunga sau k nu ai anvelope romanesti si folosesti ceva strain.



    Asta e fratilor ,eu sunt pt inmatricularea in BG dar sa fie in regula cu toate taxele.
    3 0
  • Cipiripi
    ceau
    Da pe naiba,e foarte bine cu bulgaria,pt ca nenorocitii nostri din parlamente pe care iam votat ceva timp in urma nu-i intereseaza de cei aflati in situatia asta.om vedea ce se va intampla,da nu stiu daca se va intmpla cu masinile inscrise pe bulgaria.
    Conduceti cu grije :))
    3 0
  • atentie
    am o calibra pe bulgaria,am tot circulat prin romania,mai mult bucuresti,m-au tot oprit cofetarii astia,dar nimeni nu a zis nimic de acte.intai faceti voi sosele,apoi obligati lumea cu ce sa mearga
    2 0
  • intai oferiti voi locuri de munca si salarii,apoi venim noi si va platim taxele infecte.cu un salariu minim pe ec de 7 mil ce taxa platesti,doar ciorba de galusti tot anul,misto loganul,era sa nu mai fiu la 110 la ora,pe cand calibra mea merge cu 200 si e bine,de aceea am si luato,ii place autostrada imaginara.cei mari au grija de nr de masini de bulgaria,dar de nr somerilor,al celor tineri fara loc de munca,fara o locuinta,nu are nimeni grija.apropo,am lovit cu o furgoneta pe bg un peugeot pe ro.am mers la politie,iam dat asigurarea si pa.deci valabila.asa ca vorbiti fratilor cu cap nu o luati inainte ca femeile
    2 0
  • daca tot stiti ca 6000 de masini cu nr de bg circula in romania,imi puteti spune si mie cati romani mai sunt in tara pe ceata asta.un bou a zis ca circulam cu jafurile din uniune,cum ar fi vw, bmw,audi,opel,mercedes.atunci care sunt alea bune,dacia,olcit,logan,astea?te inseli amarnic.gandesti ca o planta.pe aia cu jeepurile,nu ii vedeti,sau cu nenumarate case,ce aveti cu cei cu bmw pe bg,lipsa de bani spune tot.urasc prostia si saracia,as fi in stare sa ma sacrific sa fac ceva,o revolutie,sa fie mai bine macar ot cei ce vin dupa noi,copii nostri,dar nui vad bine in ce hal merge totul.
    2 0
  • mancamiati wc u
    auzi domne la ei... n ar da 6000 euro pe logan(nou)... hai nu zau ca nu e un pret bun? voi va luati masini cu4 -500000 km sh .. si va dati ce nu sunteti... loganu de 6000e e foarte bun.. bine.. daca o faci ' full' nu se mai merita. voi stiti cat costa o dacia 1310 nou cand se fabrica? 4000 E . si nu se poate comapara cu loganul. eu nu am dacie, dar am mers cu ambele 1310.. logan etc. o sa ajungeti sa cumparati chiloti sh 'de firma' , gauriti, ca doar nu se comapara cu aia chinezesti noi... mentalitatea romanului.. sa aibe ceva ce nu poate avea . . . (ti ai dorii un seria 7 asa i? e las.. ca mai strangi ceva bani si ti iei unu din '98, care costa atunci 150000 . . deci .. iti permiti)
    1 2
  • PT MMUUU
    BAI FATA DE WC,TU AI MERS MAI TARE DE 110 CU LOGANUL ALA,CA ERA SA MOR DRACU,ZICI CA BATE VANTU,IN EL,IAR CA ESTETIC,E VARZA CA TINE.STII CATEGORIA MASINILOR?SUNT CELE PT COPII[LOGAN,DACIE,MAZDA,VW,OPEL......],MERCEDES PT BATRANI SI BMW PT CUNOSCATORI.PLUS CA EU LUCREZ DE 5 ANI NUMAI IN BMW,MUTRA CAPRII?
    3 0
  • george craiova
    masini bulgaria
    domnilor guvernanti si politristi opriti exodul de masini din bulgaria ma lovit o masina de bulgaria fiind stationat trebuie sa stau 90 de zile sa vina confirmarea de la bulgari atunci de ce mai am masina sa va fie rusine taricene tu ai dat legea platesc la ei si circula la noi rusine o tara de rahat politie de rahat si conducator de cacat
    1 2
  • george craiova
    masini din bulgaria
    domni soferi cind ati vazut masina de bulgaria dativa la o parte pericol pentru masinile rominesti
    0 3
  • ROBERTO CARS
    INMATRICULARI IN BULGARIA
    Inmatriculam masini in Bulgaria de cca.4 ani .Pot spune ca ceea ce citesc aici ma face sa rad.90% dintre masini fara asigurare ???? de unde le scoate-ti nu stiu . Numai supozitii fara sa aveti un argument concret. ,pentru cine nu are banii necesari sa-si inmatriculeze o masina in Romania.
    Mai bine ati reduce taxa asta aberanta decat sa dati cu noroi in Bulgaria.Daca tot induceti oamenii in eroare d c nu faceti ceva pentru ei sa le fie bine .Le dati informatii eronate despre Bulgaria ca nici macar acolo sa nu-si mai poata inmatricula masinile.Poate ne plimbam toti cu caruta in Romania ,ca asta ne mai permitem decat.
    1 0
  • leo_leo
    rau
    am un opel astra din 1996 de 1400 cm.benzina imatriculat in bulgaria am toate actele in regula,ce nu inteleg eu este ca am fost in germania si am adus cateva masini de acolo sub anul 2000 si aum fost cu ele la rar si am loat rar-ul fara probleme,dar sau imatriculat in bg.din cauza taxelor daca era taxa mai mica in romania nu mai circulau toate jafurile cum vad ca se spune pe aici ..problema este la conducerea tari care nu face nimic pt.noi..si cand noi ne descurcam cu vecini,bulgari vor sa ne termine sa dam bani la stat ,,apropo nu dau opelul meu pe un logann
    3 0
  • cosmeo
    alt pumn in gura dat romanilor de rand- de catre boc si base-ca nu le a ajuns cat ne au supt de bani din taxa basescu-,prima inmatr acum'
    cand vezi atata prostie -atata ura -atata mizerie in tara asta basesciana iti vine sa dai sa fugi
    domnilor de pe acest forum in tara asta sunt masini inmatriculate pe bg nu numai de o etnie anume ci din toate asa ca nu are relevanta ce suntem tigani romani jidani tatari..etc inmatr pe bg se face din cauza jafului la care am fost supusi de catre autoritatile noastre drage de catre alesi -cu taxa de prima inmatr - nu din placere-apropo acum 15-20 de ani mergeaty in trabant si in lastun si akm folosyty cuv,jafuri' la masini de 100 de ori mai sigure si mai rezistente ca atunci-ASTA E PROSTYA ROMANULUI -SE UITA SI IN CURTEA VECINULUI SA VADA DAK IA MURIT CAPRA.JOS PRIMA INMATRICULARE,JOS TAXA BASE
    3 0
  • bmw bulgaria
    HA HA HA
    Cotizati in continuare ca ratatii si sclavii mii de euro la statul Roman, pt ca noi baietii destepti ne descurcam foarte bine si cu numere de bulgaria,slaviti-l pe base si gasca lui care va iau banii si in schim primiti prin gura ca de nu sunt bani de pensii,de salarii,de alocatii,mare criza,dar criza este pt ratatii care pun botu la toate cacaturile si li se pare normal sa munceasca k cocalarii pe santier doar k sa mearge cu masina inscrisa in romania,SPOR LA TREABA DOAMNELOR,:))))).
    2 0
  • BV MSK
    SUPER TARE
    SIGUR COCALARII ASTIA CARE SUSTIN TAXA AUTO NU STIU CA ADEVARATUL MOTIV AL EI ESTE K PARLAMENTARII SUNT ACTIONARIA LA DACIA-RENAULT,BV DE 1000 DE ORI BV
    2 0
  • din cauza guvernului se intimpla toate neregulile,ei sunt o adunatura de hoti si plini de interese murdare numai asa poate sa cistige dacia teren in fata masinilor straine
    1 0
  • AUZITI DE GEABA VORBITI VOI
    Auziti de geaba vorbiti ca circula masini cu numar de bulgaria in romania ca nu pote sa le faca nimic cat timp suntem in uniunia europiana si foarte bine fac bieti oameni ca la ce taxe avem noi nare nimeni din uniune si nu are toata lumea bani sa ia masini noi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru