A început SIAMB 2012 - un salon auto în miniatură în Piaţa Constituţiei din Bucureşti

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 04.04.2012
Iubitorii maşinilor pot vizita în perioada 4-8 aprilie un mini-salon auto care are loc în faţa Casei Poporului. La eveniment sunt expuse în premieră naţională Opel Ampera, Mercedes-Benz SL, Ford Ranger şi Isuzu D-Max, dar lipsesc mărci de tradiţie în România, cum sunt Dacia, Renault sau Volkswagen.

Esential

15 lei costă biletul de intrare la SIAMB 2012. Primii 3500 de vizitatori care locuiesc în Sectorul 5 au intrarea gratuită.

Piaţa Constituţiei din Bucureşti găzduieşte în perioada 4-8 aprilie un eveniment expoziţional auto la care sunt prezente câteva dintre mărcile de maşini importate în România. Denumit oficial SIAMB (Salonul Internaţional Auto-Moto Bucureşti), evenimentul reprezintă o alternativă la scară mică a unui salon auto full-size şi vine să anime atmosfera pieţei auto româneşti, aflate în scădere continuă din 2008 încoace.

PATRU PREMIERE NAŢIONALE

Numărul modelelor prezentate în premieră naţională este redus, doar trei modele ale mărcilor prezente la eveniment fiind noutăţi absolute în România. Acestea sunt Opel Ampera - modelul care acum o lună a primit titlul Car of the Year 2012 la Salonul de la Geneva, Mercedes-Benz SL şi două pick-up-uri: noul Ford Ranger şi noua generaţie Isuzu D-Max.

O apariţie inedită este cea a standului companiei AutoAsia, care importă modele ale mărcilor sud-coreene destinate pieţelor din Asia şi SUA. Puteţi admira, astfel, la SIAMB modele precum Kia Forte Hybrid sau Hyundai Avante.

ABSENŢE ŞI PARADOXURI

Există şi paradoxuri expoziţionale.

Unul dintre acestea poate fi admirat la standul dealerului Autoklass al celor de la Mercedes-Benz, care a expus A-Klasse Concept (2011) deşi marca germană a prezentat acum o lună versiunea de serie a noii generaţii A-Klasse la Geneva. Peste drum, la standul Volvo, suedezii nu au adus noul V40 - prezentat şi el la Geneva - chiar dacă modelul va putea fi admirat de cei interesaţi pentru 24 de ore în această sâmbătă în showroom-ul dealerului Primus Auto din Otopeni.

De la eveniment lipsesc mărci cu rezultate foarte bune în România. Cele mai notabile absenţe sunt cele ale mărcilor Dacia, Renault, Volkswagen, Audi şi BMW, cinci dintre cele mai iubite branduri auto din România. Alte mărci, precum Skoda şi Seat, sunt reprezentate de dealeri, nu direct de importator.

CE POŢI VEDEA LA SIAMB 2012?

OPEL (stand de importator) - Ampera, Astra, Corsa, Insignia
CHEVROLET (stand de importator) - Camaro, Spark, Aveo, Cruze, Orlando, Captiva
MERCEDES-BENZ (stand de dealer - Autoklass) - SL, SLS AMG, A-Klasse Concept
LOTUS (stand de importator) - Evora, Exige S, Elise
KIA (stand de dealer - Mit Motors) - Sorento, Sportage, Soul facelift, Venga
ISUZU (stand de dealer - Mit Motors) - D-Max
FORD (stand de dealer - BDT) - Focus, Mondeo, Ranger
SKODA (stand de dealer - Avia Motors) - Fabia, Octavia, Superb
SEAT (stand de dealer - Alto Syncro) - Leon, Ibiza
CITROEN (stand de dealer) - C4, DS4, DS3
VOLVO (stand de dealer - Primus Auto) - S60, XC70, XC60, XC90, C30 R-Design

CATERHAM - toată gama

MOTO - mărcile DUCATI, TRIUMPH, BOMBARDIER, SUZUKI, KAWASAKI, YAMAHA, ARCTIC CAT

TUNING, ACCESORII, PIESE AUTO

Pe lângă suprafaţa expoziţională propriu-zisă, organizatorii au pus la dispoziţia vizitatorilor o zonă destinată divertismentului, pe scena ridicată în cortul special amenajat urmând să cânte pe parcursul celor cinci zile de expoziţie Loredana şi Andreea Bănică. 

VIDEO: O plimbare la pas prin SIAMB 2012

Comentarii (25)

  • Doar la noi vezi aceste paradoxuri si lipsa multor constructori importanti, decat sa faci asa mai bine nu mai faci deloc.
    24 0
  • Ce gretos
    Sper ca e gratis acest salonas.
    Ar fi culmea sa imi ceara cine stie ce bilet pentru o adunare a catorva reprezentati auto.

    In plus daca lista din articol e completa grija mea nu e ca lipsesc VW sau Dacia ci ca lipsesc majoritatea.

    Jenibil. Bine macar ca nu e la capatul orasului.
    23 0
  • deci noul SL nu e premiera nationala?
    5 0
  • mircea
    @lol
    Corect. Am adăugat, mulţumesc pentru sesizare.
    3 0
  • gigel manelistu
    zau?
    Daca eu am vazut 2 Forduri Ranger model nou (am si discutat cu dealerul) in Romania de ce e premiera nationala?
    4 1
  • SAB
    Mare pacat, tin minte prima editie SAB la care am fost si unde probabil iti trebuia sa te cazezi o noapte in Bucuresti ca o zi nu era de ajuns sa absorbi toate frumusetile prezente.Vedeai masini clasice americane, motociclete Harley Davidson, standuri pentru cei mai mari constructori, Porsche, BMW, Ferrari, Maserati, Mercedes si multi altii cu cel putin 3 modele fiecare, doar Porsche prezenta cred ca vreo 5 modele, chiar si MG era prezent, concursuri de pilotaj, de tuning, de DB drag, demonstratii de burnout si drift, vedeai masini din WRC cu motoarele pornite, tobele bubuind intr-o hala, monoposturi de formula unu de la vreo 3 echipe si cel mai tare, aveai ocazia de a "concura" virtual in simulatorul lui Montoya, un monopost la scara 1/1, volan complet functional, sistem de sonorizare si un ditamai display-ul in care m-am si dat.Aproape orice stand, orice coltisor, iti rezerva surprize si erai cu parul ridicat la orice pas.Era ceva ce doar la televizor vazusem.Merita absolut toti banii si efortul de deplasare pana acolo si inapoi, era un vis pe care l-am bifat si ma tem ca nu-l voi mai vedea in tara.Se pare ca salonul din acest an e doar o umbra a ceea ce a fost la inceput SAB.
    23 2
  • CATERHAM
    toata gama caterham inseamna 2 masini?
    parca parca trebuiau sa aduca si monopostul F1 (asa am citit pe niste site-uri)
    13 0
  • hehe, imi aduc aminte, la fel ca Mowgli, de primul SAB ... multe luni de asteptare si mai multi bani pe bilet decat imi permiteam :) dar a meritat fiecare leuț ... acum astia au mutat cateva masini din sowroom intr-un "eveniment" ?

    .. nu as cataloga evenimentul ca "jenibil" sau .. similar ... este insa o dovada vie a faptului ca, daca ar fi fost acolo gigi cu banel in loc de masini, se strangeau 100000 de oameni si mai plateau si bilet... din pacate un popor care a fost privat in evolutia sa de o industrie auto si cultura care o insoteste, nu poate sa aprecieze un astfel de eveniment, fie el si cu 30 de masini intr-un cort .. sau cu premiere mondiale asa cum a fost primul SAB :)
    10 2
  • o mizerie made in romanica...
    organizatorii se temeau ca o sa anuleze totul pt ca importatorii de masini nu isi anuntasera prezenta..asa ca ...
    9 2
  • http://www.sab.ro/ro/
    0 0
  • Nu spun ca nu este util sau ca pentru unii nu este o supapa de alimentare in vidul expozitional auto.
    Dar de aici pana la fi un salon demn de luat in seama este cale lunga.
    Eu personal sunt scarbit. Si nu este un cuvant mare. Motivele mele ar fi urmatoarele:
    - proasta organizare si urmarirea intereselor marunte ale fiecarui importator (la al 2lea SIAB parca Mercedes nu a fost prezent pentru ca nu se intelesesera cu Tiriac. In acelasi an a lipsit si Honda. Ulterior Tiriac organizeaza SIABul vizavi de IKEA - cine a fost stie ce nu a fost bine acolo. Deci s-au vaitat degeaba pentru ca la randul lor au procedat tot dupa bunul plac)
    - s-a tot vorbit de criza auto si de cum ar fi motivul pentru lipsa unui salon civilizat. Trecem peste fapul ca in criza trebuie sa te promovezi si mai tare pentru ca din putinul care se mai vinde o parte sa fie a ta si ne amintim doar ca in plina criza Toyota Corolla era mai scumpa in 2007 cand o cumparasem eu (cu tot cu reduceread e 500 de euro pe care o ofereau) iar Honda nu oferea reducere nici 10 lei.
    - SIAB 2012 este incropit. Nu organizat. Incropit din ce a avut fiecare la indemana sau ce a putut aduce prim mila importatorului direct. A se vedea cazul Mercedes.
    - sa presupunem ca totusi au avut bune intentii. Cum se explica proasta (a se citi inexistenta) promovare? La o cautare dupa "siab 2012" apar doar 2-3 situri de presa si niste bloguri. Nu tu site oficial, nu tu 1000 de emisiuni si de reclame sau banere pe toate paginile de specilitate.
    Va mai mira in situatia asta ca distribuitorii nu si-au anuntat prezenta prea din timp?

    In rest sigur ca putinele masini si motociclete care sunt acolo sunt o desfatare pentru ochi. Daca or fi si ceva reduceri poate chiar o bucurie pentru cei care nu mai trebuie sa alerge in 10 locatii.
    7 0
  • erata
    corolla era mai scumpa DECAT in 2007
    3 0
  • salon
    15 lei intrarea?tre sa fii dement sa platesti ca sa poti vedea ce poti vedea si in showroom.
    14 0
  • tricks
    premiere
    Mercedes SL nu este premiera nationala. Se vinde de ceva timp, cred ca mai bine de o luna. Sunt cateva masini imprastiate prin oras (vezi piata universitatii).
    6 2
  • Salonul auto - daca il mai putem numi asa - sunt realmente dezamgit. Am ramas fara etapa de FIA GT, fara SIAB.. sunt curios ce ne-a mai ramas de pierdut?
    10 0
  • Cristi
    Cum au zis la inceputul filmului, e de apreciat ca se mai intampla ceva si la noi. Cam mic pt capitala dar are loc de imbunatatire.
    Referitor la film...wide, serios? Alta idee mai buna decat sa deformezi marea majoritate a cadrului nu ai avut? Nu era locul.
    0 1
  • programul
    il stie cineva ? la ce ora se deschide si la ce ora se inchide salonul ?
    1 1
  • de n'șpe ani se tot plang cate unii ca nu sunt si filmulețe facute de baieti pe la evenimente ...

    cand apare unul ne plangem repede ca-i facut cu un aparat care deformeaza ... hal de incurajare :)
    0 1
  • iceguy
    siamb
    Marele fas MCV facelift - vezi lodgy -lipseste la cateva zile dupa ce a fost aratat la Geneva!! CLAR , politica RENAULT este ca Romanii sant niste prosti care nu merita nici cea mai mica forma de respect !! Chiar daca nu intra nimeni la standurile lor cu masini grozave , indiferent de costurile prezentei, un bun simt elementar ar fi trebuit sa-i faca sa fie prezenti !!SA LE FIE RUSINE !!!
    1 3
  • cati ani aveai mowgli la primul salon daca el sa desfasurat in 93 si tu esti nascut in 87???wa wa wa....
    1 5
  • raduku
    Impresie
    Vazut de la distanta , personal am impresia ca este un salon oferit cu lingurita .. As dori sa vad ceva cam ca la Geneva.
    1 2
  • @raduku
    La fel si eu, insa din pacate nu prea ai cu cine.Mai bine prinde o expozitie de gratare, mici, bere si seminte.
    3 1
  • asta cam asa e...daca era ceva mocca se calcau in picioare ...acum sa fim realisti,lumea nu are bani sa plateasca datoriile si ratele le mai arde sa vina la targuri auto?ce sa faca sa se imbolnaveasca?cand lumea in gen are 1000 de lei salariul crezi ca le mai arde sa se mai plimbe printre masini de mii de euro?doar cate un pusti din asta fanatic care viseaza cu ochii deschisi se plimba printre ele si face poze cu fetele dar el saracu sta la masa si la taicasu si poate munceste si el pe 1000 lei dar viseaza la bemveuri si blonde ude....asta e realitatea cruda dar adevarata!! cine nu o accepta inseamna ca e nebun! si nici cei care aveau cu ce acum ceva timp in urma din specula imoboliara sau cu terenuri nu mai misca nimic acum..dovada sunt parcurile firmelor de leasing care gem de masini noi care asteasta un cumparator dar cine sa le mai cumpere?de asta vezi masini de 70-80 de mii ca se vand dupa 2-3 ani cu 25-30 de mii!de asta majoritatea tarilor europene se plang de noi ca unii jmei pleacca pe afara si in loc sa munceasca ceva se apuca de furturi,talharii,clonare de carduri,etc!!
    5 4
  • raduku
    @edi80 si @mowgli
    Da , din pacate @edi80 si @mowgli cam aveti dreptate.
    Cum se mai spune pe la noi " trist dar adevarat".
    De cand suntem in "iuresul " asta de "asimilare" cum cineva o data a spus si daca mai ne aducem aminte si ce a spus o data @SabbCuantic in alte subiecte tari ( ex: Rombat ), asa este!
    Am ajuns sa fim considerati , niste neajutorati.
    Deoarece , imi aduce aminte de "vremurile bune" , cand aveam si noi la Brasov salon auto , eu salut , asa cum e acest Salon .
    Trist dar adevarat , macar asa si alti iubitori de motoare si de capote ridicate , de miros de benzina , de miros de motor incins ... ca deja imi si dau lacrimile ..... ne mai bucuram de ceva.
    1 0
  • Gigicici
    Videoclipul de prezentare m-a determinat sa nu mai vizitez salonul de anul acesta. Sunt cam aceleasi masini si moto pe care le poti vedea gratis in orice sambata seara in Piata Constitutiei, in Piata Victoriei sau pe Magheru.
    Multumesc ca m-ati determinat sa economisesc 15 lei.
    Totusi, felicitari organizatorilor pentru ca probabil s-au lovit de lipsa de cooperare a dealer-ilor sau a importatorilor.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru