Abarth Punto Supersport, cea mai puternică versiune a lui 1.4 Multiair

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.05.2012
Abarth a prezentat cea mai puternică versiune a lui Punto, numită Punto Supersport. Acesta are un motor 1.4 Multiair Turbo de 180 CP şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 7.5 secunde.

Abarth Punto SuperSport, noua creaţie a tunerului de casă al celor de la Fiat, a primit un motor 1.4 Multiair de 180 CP şi 270 Nm. Modelul livrează 180 CP la 5.750 rpm şi este capabil să atingă o viteză maximă de 216 km/h. Hothatch-ul italian are nevoie de 7.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi va fi construit în numai 199 de exemplare. Italienii au deschis deja lista de precomenzi pe site-ul dedicat, iar clienţii vor plăti 21.900 de euro cu tot cu TVA pentru un exemplar (pe piaţa din Italia).

În comparaţie cu un Fiat Punto standard, Abarth SuperSport are un sistem de evacuare modificat şi amplasat central, sistem de frânare de performanţă, servodirecţie cu mod sport, amortizoare Koni dezvoltate special pentru Abarth, o gardă la sol redusă şi jante din aliaj uşor de 17 inch. Motorul este supraalimentat cu ajutorul unei turbine Garrett 1446, are o cilindree de 1.368 cmc şi patru supape pe cilindru. Consumul mediu declarat al lui Abarth Punto SuperSport este de 6.1 litri la sută.

Abarth Punto SuperSport vine în standard cu climatizare cu reglare automată, sistem Blue&Me cu comenzi pe volan, volan îmbrăcat în piele, scaune sport pentru locurile din faţă, pedale şi ornamente pentru praguri realizate din aluminiu, covoraşe speciale şi o consolă centrală cu finisaj lucios.

Versiunea SuperSport a lui Punto are capota şi plafonul vopsite negru mat, în timp ce caroseria poate fi comandată în mai multe nuanţe. Vopseaua bicoloră este standard, la fel ca în cazul lui Abarth Punto Scorpione.

Via | Autoblog.it

Comentarii (1)

  • schumi
    Nice...
    ....
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru