Abt Sportsline imbunatateste VW Passat CC

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 25.07.2008
Noul Volkwagen Passat CC a primit o serie de modificari din partea tunerii germani de la Abt.

Esential

200 CP dezvolta motorul 1.8 TSI care echipeaza VW Passat CC dupa modificarile aduse de tunerii de la Abt.
240 CP dezvolta motorul 2.0 TSI imbunatatita de Abt pentru VW Passat CC.
190 CP dezvolta unitatea TDI de 2.0 litri cu pachetul Power S pregatit de Abt Sportsline.
170 CP dezvolta motorizarea TDI de 2.0 litri cu pachetul Power creat de tunerii de la Abt.

Casa germana de tuning Abt Sportsline a lansat deja un pachet sport pentru noul Volkswagen Passat CC. Abt este unul dintre primii tuneri care au pregatit un kit pentru recentul lansat Comfort Coupe al celor de la Volkswagen. Pachetul preparat de Abt contine atat modificari la nivelul vizual, cat si la nivel tehnic.

Astfel, tunerii germani specializati in modelele Grupului Volkswagen au reusit sa sporeasca puterea unitatii de propulsie 1.8 TSI pana la 200 CP de la cei 160 CP disponibili standard. Va reaminim ca noul Volkswagen Passat CC echipat cu acest motor a fost testat recent si de Automarket si a lasat o impresie destul de buna chiar si in versiunea cu motorizare de serie.

De asemenea, Abt a imbunatatit si motorizarea TSI de 2.0 litri, sporindu-i puterea pana la 240 de cai. Specialistii germani au anuntat ca vor adapta pachetele Power si Power S, speciale pentru unitatile diesel, motorului TDI de 2.0 litri, care-i oferi un total de 170 CP, respectiv 190 CP, fata de cei 140 CP in versiunea standard.

Volkswagen a conceput designul noului Passat CC cu foarte multa atentie, reusind sa-l scoata din tiparul clasic al modelelor obisnuite din gama sa. Chiar si Hans-Jurgen Abt, directorul casei de tuning, a declarat ca este multumit de treaba facuta de constructorul din Wolfsburg in privinta liniei de design, considerand ca este "un automobil cu 4 usi foarte elegant". Asadar, Abt a hotarat sa-i dea un plus de sportivitate prin cresterea performantelor, declarand: "Cine spune ca un Comfort Coupe nu trebuie sa fie sportiv? Ceva mai multa putere i s-ar potrivi cu siguranta", a mai adaugat Hans-Jurgen Abt.

Inginerii Abt au modificat sistemul de suspensie al lui Passat CC obtinand o garda la sol coborata si implicit un centru de greutate mai jos al ineditului coupe. Acest lucru ii va oferi o manevrabilitate optima in orice conditii de drum, in special pe portiunile virajate unde ofera stabilitate maxima in situatiile limita.

Bineinteles, un set de jante noi nu putea sa lipseasca din pachetul tunerilor.

Astfel, Volkwagen Passat CC poate fi echipat cu doua seturi de jante din aliaj, AR si BR din oferta Abt Sportsline, cu dimensiunea de 18 sau de 20 inch. Tunerii recomanda echiparea jantelor cu pneuri Continental sau Dunlop.

Via | LeBlogAuto

Comentarii (3)

  • marius
    tuning...si nu prea
    mie mi se pare ca la mashina asta nu prea aveai ce sa modifici...in afara de motoare :P
    0 0
  • passat cc
    cip
    Va salut, daca as vrea sa efectuez o schimbare de soft pentru 2.0 tdi cum as putea sa iau legatura cu ei? Va multumesc!
    0 0
  • ABT
    Salut

    vezi ca au reprezentanti in Romania, mai precis in Rm Valcea, am lucrat cu ei si sant super, poti intra pe NVT.RO si o sa gasesti acolo detalii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru