Accident mortal in Gumball 3000

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.05.2007
Celebra cursa Gumball 3000 a fost anulata din cauza unui accident mortal petrecut in Macedonia.

Dupa ce ieri v-am prezentat un video de la startul celebrei curse Gumball 3000, revenim astazi cu noi informatii despre desfasurarea evenimentului. De aceasta data insa vestile sunt triste, concursul fiind anulat din cauza unui grav accident petrecut in localitatea Struga din Macedonia.

Unul din Porsche-urile 997 Turbo, care poate fi observat si in video-ul de ieri, a intrat in coliziune frontala cu un Golf II. Martorii spun ca in momentul impactului Porsche-ul rula cu o viteza de 200 de km/h intr-o zona unde limita era de 60 de km/h. In urma impactului, soferul Golfului in varsta de 67 de ani a decedat pe loc iar sotia acestuia, aflata pe scaunul din dreapta, a fost grav ranita, starea ei fiind in continuare critica.

Concurentii care se aflau la volanul Porsche-ului, Nick Morley si Matthew McConville au fost arestati. Se pare ca initial acestia au incercat sa paraseasca locul accidentului, urcandu-se intr-o alta masina de concurs, un BMW rusesc, cu care intentionau sa paraseasca tara.

Cei doi au fost prinsi la granita. Concurentii vor fi acuzati de omor din culpa si risca ani grei de inchisoare.

Mai mult decat atat, concursul Gumball 3000 a fost anulat. Hotararea era inevitabila datorita gravitatii incidentului si a publicitatii negative care s-a creat imediat. La scurt timp dupa publicarea stirii tragice, pe forumul si site-ul oficial Gumball 3000 au aparut mesaje dezaprobatoare care cereau intreruperea concursului. Toti sponsorii nu au ezitat sa-si retraga imediat sprijinul.

Comentarii (11)

  • Catalin
    Martori???
    Eu nu stiu cum estimeaza vitezele tot felul de pietoni ignoranti! Megi cu 80, sa zicem, si ei spun ca aveai cel putin 160. Eu cred ca masinile alea aratau cu totul altfel daca impactul se producea la 250 km/h!!! (200 Porsche + 50 cealalta) Cum se face ca cei doi concurenti au scapat teferi? Este doar o parerea mea.
    0 0
  • LOL
    Mai prietene, compari un porsche de ultima generatie cu un golf II?
    0 0
  • Catalin
    pt Colin
    Dintr-un impact la 200km/h cu orice obstacol (mai ales daca se misca si spre tine) poti sa scapi fara urmari fizice intr-un monopost F1 sau eventual intr-o masina de raliu (WRC, etc.). Masinile aste cred ca erau cel mult "tunate", nu erau echipate cu rollbar-uri si alte chesti de siguranta pasiva specifice competitilor
    0 0
  • Gumball
    mai oameni buni ,nu mai ramane nimik dintr-o masina daca se loveste frontal de alta la 200 km/h.este fabulatie ca au trait la un asemenea accident 2 oameni!!
    1 0
  • DACA ALA AVEA 200.....MA IMPUSC
    IN PRIMUL RAND CA ATUNCI CAND ESTI PIETON CU SIGURANTA NU POTI ESTIMA NICI 30% DIN VITEZA MASINII CORECT ADICA DACA MASINA ARE PESTE 100 SIGUR NU STII CE VITEZA ARE IAR DACA ALA AVEA 200 SIGUR DIN GOLF NU MAI RAMANEA NIMICA...POATE DOAR O TRIPLA PE SPATE ATAT
    0 0
  • NORTHERN NIGHTMARE
    Matematici distructive (dedicat lui catalin)
    N-AR FI RAU SA REVEZI COMPUNEREA VECTORIALA, SUMA MODULELOR A DOI VECTORI SI ALTE CHESTII D-ASTEA. ASTA IN CAZUL CA LE-AI STUDIAT VREODATA. NICI O LEGATURA CU DECLARATIILE MARTORILOR, APRECIEREA VITEZEI, DOTARILE DE SIGURANTA ALE AUTOMOBILELOR DIN COLIZIUNEA RELATATA. QUOD ERAT DEMONSTRANDUM!
    0 0
  • rusinos
    bai ce tare esti tu cu compunerea vectorilor. Masinile alea sunt bile ma? e cu totul alta treaba intr-un accident. Daca ai bafta proasta intr-un accident cu un SUV si la 50kmh o poti pati, ca nu tine doar de impulsuri in lumea reala. Golful arata lovit si pe plafon, e foarte probabil atunci ca s-a si rasturnat de la impact. 200kmh putin probabil pe drumuri prin Macedonia. E de ajuns sa ne uitam la drumurile noastre sa intelegem de ce. Dar sa nu uitam ca vorbim de niste cretini care pot cumpara inca 3 Porsche a doua zi fara sa transpire.
    Ceea ce s-a intamplat e un pacat, o rusine si uite si crima la adresa omului de rand. Putea fi oricare din noi in a doua masina, doar pentru ca acestor degenerati le place sa se dea balene cu banii lor mosteniti. Asta nu e un raliu de placere pentru masini istorice, astia chiar alearga si isi distrug si masinile. Sa se duca pe Nordenschlife sa-l rezerve doar pentru ei si se omoare acolo in-house. Scarbele dracului vroiau sa si fuga. Foarte bine ca i-au prins. Dar cum Macedonia e tot in Balcani, nu m-ar mira sa falsifice politia cercetarile si sa-l faca pe soferul golfului betiv.
    Sunt un fan al motorsportului/automobilului , dar oricand cineva deschide gura despre Gumball ii spun frumos sa taca ca nu arata si ei decat un comportament ignorant si antisocial, precum protagonistii din astfel de expeditii.
    0 0
  • Corect!
    Stirea spune ca doi oameni nevinovati au murit din cauza unor dementi si cititorii se apuca de rememorat fizica din liceu si "cunostintele" despre masini.
    Sportul de orice fel e super. Chiar si cel extrem, atata timp cat nu pui in pericol pe altii.
    Indivizi aia sunt un fel de Becali. Nu fac decat sa se dea in spectacol cu banii si prostia lor.
    0 0
  • Giannig si Bobi
    ATI SPUS TOTUL! Sper sa le dea anii aia grei de inchisoare!
    0 0
  • re:martori?
    cataline, nu cred ca viteza a fost apreciata de martori. in urma unui impact acul ramane blocat in dreptul vitezei cu care circuli.
    0 0
  • hmm
    Nu cred ca putem judeca noi circumstantele in care s-a produs accidentul, mai ales ca traim in Romania si stim ce inseamna sa conduci pe drumuri inguste si pline de masini. Nu cred ca soferul porsche-ului s-a urcat la volan cu gandul de a muri intr-un accident, sau de a omora pe cineva. A fost un accident tragic si din pacate la noi in tara se intampla astfel de accidente tot mai des, si nu sunt provocate de masini luxoase, din contra chiar. Ar trebui sa invatam din greselile altora . Comentariile sunt de prisos.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru