Acesta este Hypnos, viitorul crossover Citroen!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 04.09.2008
Citroen a publicat doua imagini oficiale ale conceptului Hypnos, un prototip crossover care va fi prezentat la Paris.

Esential

4.5 litri/100 km este consumul mediu anuntat de Citroen pentru Hypnos.
120 g CO2/km este cifra emisiilor sistemului hibrid de prospulsie de pe conceptul francez.

Dupa ce a debutat pe segmentul off-road cu C-Crosser, fratele lui 4007 si Outlander, Citroen isi va lansa in curand un reprezentant in segmentul crossoverelor. Deocamdata, vorbim de un concept care va sta la baza acestui model si care va fi lansat in premiera mondiala la Salonul de la Paris, care va incepe peste o luna.

Denumit oficial Hypnos, acesta se evidentiaza printr-un design relativ clasic, liniile futuristice demne de un conecpt putand fi numarate pe degetele a doua maini. Practic, putem observa in Hypnos aceeasi idee de design pe care Citroen o promoveaza astazi pe modelele de serie. Normal, nu vorbim de un punct slab al coneptului, ba dimpotriva: cu cat arata mai "uman", mai "de strada", cu atat e mai aproape de productia de serie.

Ideea contemporana de design nu este insa continuata in interior, acolo unde Citroen a gandit un habitaclu al masinilor de peste 100 de ani. Normal, francezii au fost darnici cu cei pentru care conceptele reprezinta o viziune a viitorului in acceptiunea producatorului prototipului in cauza.

Foarte interesanta este insa dispunerea scaunelor, in zig-zag, interiorul crossover-ului lasand loc de doar patru locuri foarte confortabile pentru pasageri.

Particularitatea principala a lui Citroen Hypnos Concept este insa modul de propulsie hibrid. Desi francezii nu ne-au oferit inca detalii si amanunte despre motorizare, vorbim de un sistem de propulsie care dezvolta in total 200 de cai putere si beneficiaza de o autonomie de 4.5 litri/100 km. Emisiile, un factor foarte important in economia unui model de astazi, se ridica la doar 120 g CO2/km.

via | Citroen

Taguri: Citroen, Hypnos

Comentarii (3)

  • dap, frumos, macar de s-ar pastra minim 75% pentru modelul de serie. Oricum Citroen bate Renault cam pe unde-i prinde :)
    0 0
  • Imbrahanescu
    Frumos, dar in realitate va semana mult cu Logan. Defapt taote masinile seamana cu Logan, cea mai tare.
    0 0
  • Mini-romanu'
    Fain conceptu' ...
    ... mai ales interiorul este total original, insa greu de crezut ca il si vor face.

    Insa intr-adevar exterioru' e aproape gata de productia de serie (dupa renuntarea la smekeriile prea techno :o)

    Si o sa prinda, pentru ca tzugulanu' iubeste mashinile mari.
    Ma mir ca nu avem si tancuri adevarate pe strada - ca in Georgia :o( - insa bine ca nu se plimba inca manelistii cu un cap de autocamion tunat !!!...

    *** Draga Mestere, 2 kestii ce le poti rezolva rapid: 1) autonomia se masora in km - de fapt e vorba de consum; 2) emisiile contin si alte substante poluante in afara celebrului "codoi" - nu cred ca PSA a reusit sa le reduca la zero :o))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru