Salonul Auto de la Paris 2016

Acesta este noul Honda Civic: a 10-a generație a compactei nipone preia aproape integral liniile conceptului care a anunțat-o

Publicat Luni, 15.08.2016
de Mircea Meşter
Comenteaza 14
Acesta este noul Honda Civic: a 10-a generație a compactei nipone preia aproape integral liniile conceptului care a anunțat-o - Poza 1
Acesta este noul Honda Civic: a 10-a generație a compactei nipone preia aproape integral liniile conceptului care a anunțat-o - Poza 2
Acesta este noul Honda Civic: a 10-a generație a compactei nipone preia aproape integral liniile conceptului care a anunțat-o - Poza 3
Acesta este noul Honda Civic: a 10-a generație a compactei nipone preia aproape integral liniile conceptului care a anunțat-o - Poza 4
Acesta este noul Honda Civic: a 10-a generație a compactei nipone preia aproape integral liniile conceptului care a anunțat-o - Poza 5
Honda ne oferă astăzi primele imagini ale celei mai noi generații Civic. Modelul va apărea abia în primăvara lui 2017 în Europa, însă îl vedem în imagini oficiale cu ocazia lansării sale în SUA, acolo unde va fi disponibil din acest an.

Deși ne aflăm în luna august, fanii lui Honda Civic sunt puși încă de astăzi în fața primelor fotografii oficiale cu cea de-a zecea generație Civic, model care va apărea în showroom-urile europene în primăvara anului 2017. Motivul pentru care Honda învârte cuțitul în rană? Versiunea hatchback a lui Civic se lansează în premieră în această lună în Statele Unite, acolo unde japonezii prezentau până acum, cu destul succes, doar varianta sedan a modelului lor. 

De altfel, primele imagini oficiale ale lui Civic au fost dublate de două fotografii care ne arată modul în care primele mașini sunt urcate pe nava care le va transporta din Southampton pe malul celălalt al Atlanticului, Honda subliniind pe această cale faptul că atât versiunile americane, cât și viitoarele variante europene ale lui Civic sunt construite la uzina din Marea Britanie a mărcii nipone.

Dacă ați urmărit știrile auto de pe Automarket în perioada Salonului Auto de la Geneva, care a avut loc în luna martie, veți fi foarte puțin surprinși de formele noului Civic.

Compacta japoneză preia majoritatea liniilor prezentate de prototipul/versiunea de pre-serie a modelului Honda, rezultatul fiind o mașină cu atitudine care pare agresivă și ușor de recunoscut pe șosea datorită profilului său specific și a spatelui care duce mai departe caracteristicile actualului Civic.

Nu există încă informații și cifre oficiale legate de noua generație Civic, care în versiune europeană va vedea lumina zilei la Salonul Auto de la Paris, de la sfârșitul lui septembrie. Așteptați-vă însă la modificări minore care nu vor atenta la liniile pe care le vedeți afișate de mașina din imagini.

La nivel de motorizări, modificprile pregătite de Honda sunt radicale. Dispar motoarele aspirate și apar unități turbo de 1.0 și 1.5 litri care vor acoperi o plajă de putere îndeajuns de largă încât să le ofere viitorilor clienți opțiunile eco sau dinamice cerute. Vestea bună este că versiunea Type-R a noului Civic nu va lipsi din meniu, urmând să fie lansată spre finalul lui 2017.


Comentarii (14)

  • osmihai
    Un Ford Focus japonez, mai frumos si mai de calitatate gata sa bata Golful.
    21 21
  • Din fata arata de parca capota nu este inchisa (cel putin in aceste poze)
    34 10
  • imi place mai mult decat precedent generatie, sunt curios cum se prezinta la interior
    14 23
  • strutzo-camila
    27 22
  • Exceptional de urata.
    Designerul de la honda se drogheaza cu ala de la
    toyota , au acelasi supllier.
    37 21
  • Ca și generațiile anterioare va fi un model revoluționar, plin de tehnologie si gadgeturi de ultimă oră și se pare că va avea cele mai moderne și performante motoare turbo ( în Europa va fi dotată cu motoarele turbo ce 1.0 și 135 Cp și 1.5 și 182 Cp iar centru iubitorii de aspirate motorul de 2.0 și 158 Cp.) Dar toate acestea vor avea un preț semnificativ. O opțiune de luat în calcul de către cei ce își doresc o mașină perfomanta, cu tehnologie modernă și cu o poziție respectabilă pe piața compactelor
    24 13
  • someone
    nu e o critica, e doar o observatie: din profil nu mai imi pare a fi hatch, ci in 2 volume si jumatate
    24 4
  • @mm

    Uite aici interiorul de la sedan: https://www.netcarshow.com/honda/2016-civic_sedan/1280x960/wallpaper_52.htm
    7 0
  • Design interesant si neconventional. Imi place mult ca Civic se joaca cu design-ul la fiecare generatie, ramanand in acelasi timp un best seller la nivel mondial si una dintre cele mai vandute masini all time.

    @Coco Motorul 1.0 are 127 cp: http://www.topgear.com/car-reviews/honda/civic-type-r/10-i-vtec/first-drive
    1.5 are 174 cp: http://www.autoblog.com/2016/08/15/2017-honda-civic-hatchback-details/
    Exista varianta Sport la Civic care va avea 1.5 180 cp datorita sistemului de evacuare.
    Motorizarile sunt un "great leap forward" (sa speram ca de succes, nu ca cel al tovarasului Mao din anii '50) pentru Honda, care spera sa vanda astfel mai mult in Europa si sa mearga pe urmele Mazdei care are de la an la an are cresteri spectaculoase pe batranul continent.

    P.S. Exista si motorul benzinar 2.0 aspirat de 158 cp insa e doar pentru piata americana, alaturi de 1.5-ul turbo. Deh, americanii nu se complica cu motoare de un litru lol.
    14 6
  • PokiHonda
    In afara de cativa pustani teribilisti si sclavi de multinationala IT-isti nici dracu nu cumpara in Romania masina asta. Asta produs este in trendul "generatiilor de aur" de astazi- adica Pokemon Go atat la design cat si la functionalitate.
    6 14
  • @Andy
    Ce ai postat este valabil pentru USA
    În Europa motorizările vor avea mai mulți Cp iar cutiile de viteze alte setări. Cel puțin așa au prezentat în broșură de la salon, unde au expus un auto de pre-serie.
    Vei vedea în primul trimestru din 2017 când va fi disponibilă că datele postate de mine sunt cele corecte pentru piața europeană.
    6 5
  • Si uite asa mai dispare un aspirat...

    @PokiHonda: De ce sa cumpere o Honda cand romanul poate mai bine cumpara Golf? E mai nemtesc, e diesel, e mai "fiabil ".
    15 5
  • de cand au lansat conceptul mi s-a parut ca e un deja-vu, dar pentru mai multe detalii cred ca modelul american poate dezvalui multe:

    http://automobiles.honda.com/civic-sedan/
    1 0
  • @Andi

    Si mai ales ''premium'' .Pai hai sa-i facem pe plac si lui Florian :)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru