Actualul Audi A4 sedan nu va oferi o versiune RS

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 21.12.2010
Audi nu va dezvolta o versiune de performanţă pentru berlina A4 de teama ca un potenţial RS4 să nu canibalizeze vânzările actualului RS5.

Esential

450 de cai putere dezvoltă Audi RS5.

Deşi s-a bucurat de o primire bună din partea publicului şi de aprecierea pasionaţilor, sedanul de performanţă RS4 nu va avea parte de un urmaş. Audi nu intenţionează să lanseze un derivat Rennsport al berlinei actuale de clasă medie, pentru a nu canibaliza vânzările proaspătului RS5.

În plus, constructorul din Ingolstadt consideră că actuala sa gamă de performanţă este relativ completă cu actualele RS5, RS3, TT-RS Coupe şi Roadster, dar şi cu viitoarele RS6 şi RS7. Acestea din urmă ar urma să fie propulsate de un motor V8 biturbo de 4.0 litri, capabil să livreze 600 de cai putere.

Pe piaţa din SUA, unde lipsa lui RS4 se va simţi mai acut, Audi mizează tot pe trăsăturile noului RS5, care beneficiază de un motor V8 4.2 FSI, capabil să ofere 450 de cai putere. Surpriza ar putea-o constitui însă un derivat cu acoperiş rabatabil al actualului RS5, ipoteză plauzibilă dacă ne uităm la versiunea de serie a modelului.

În ceea ce priveşte concurenţa directă, se pare că şi BMW intenţionează să renunţe la varianta sedan a modelului M3, odată cu lansarea viitoarei generaţii Seria 3 F30.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • ha ha ha
    Au vazut ca RS4 este prea "moale " fata de M3 si au facut RS5 care merita banii .
    2 9
  • Ce idiotenie
    Pacat. Super masina. Nu inteleg de ce nu le convine pt ca la performante sunt aproape identice cu variantele coupe. M3 Sedan si RS4 sunt masini complete din toate punctele de vedere. Pacat pt ca pus pe noua platforma cu tractiunea de pe RS5 ar fi iesit ceva frumos, demn de a se bate cu M3 Sedan.
    Adica astia au scos RS3 si M1, care mi se pare niste masini complet aiurea extrem de scumpe. Pai mai bine iti iei TT-RS sau Z4 35i care sunt mult mai frumoase, iar la spatiu nu pierzi mare lucru.
    In schimb minunatiile astea vor sa le scoata de pe piata.
    5 4
  • nu vad ce importanta are daca modelele RS4 s-ar vinde mai bine decat RS5 . tot ei le fac si tot in buzunarele lor ajung . vorba aia "le dam ceea ce vor" ?
    6 2
  • @ Blue, pai niciuna nu are nimic pe langa Passat-ul tau din 2004!
    Mai ales BMW-urile alea, niciun jeg din ala nu e ca tractorul tau!
    2 2
  • IDIOTENIEEEE!!!!!!
    e o idiotenie ce fac cei de la audi, pardon cei de la volkswagen
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru