Aero X si ultimele noutati Saab in Romania

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 23.10.2008
Pe langa conceptul Aero X, prezentat zilele acestea, suedezii de la Saab pregatesc si alte surprize pentru Romania.

Esential

2 noiembrie 2008 este ultima zi in care puteti vedea conceptul Saab Aero X in Bucuresti.

Conceptul Saab AERO X a fost dezvaluit in premiera in Romania,dupa cum v-am anuntat marti, 20 octombrie. Pe langa conceptul prezentat, dealerul Saab a anuntat si noutatile acestei toamne. Aero X va fi expus pana pe 2 noiembrie in showroom-ul Augusta Motors.

Conceptul a fost prezentat prima data publicului larg la Salonul Auto de la Geneva in 2006. Aero X a depasit asteptarile specialistilor, primind numeroase premii inca de la debut, printre acestea numarandu-se si “Masina concept a anului” oferit de revista britanica Autocar.

Desi conceptul Aero X nu a fost gandit pentru productie, anumite elemente de pe acesta vor fi implementate pe modelele de serie, primul model care va beneficia de acestea fiind Saab 9-5. Noua generatie a modelului 9-5 va fi disponibila in Romania in vara anului viitor, anunta oficialii dealerului Saab.

Saab Aero X este echipat cu un motor de 2.8 litri cu arhitectura V6, supraalimentat cu doua turbine cu geometrie variabila. Acesta este construit din aluminiu si este alimentat cu E100( Etanol 100%) prin sistemul de injectie directa cu aprindere cu bujii.  Transmisia integrala este cuplata la o cutie de viteze cu sapte trepte cu dublu ambreiaj.

In urma testelor pe calculator, inginerii Saab au declarat ca Aero X ar putea accelera pana la 100 km/h in 4.9 secunde si ar putea atinge o viteza maxima limitata de 250 km/h.

O alta noutate ar fi derularea caravanei Turbo Gene si in Bucuresti, in perioada 22-28 octombrie. Dupa un turneu al caravanei XWD prin Europa, modele Saab XWD poposesc si la Augusta Motors, moment in care amatorii de senzatii 4x4 sunt invitati sa le si testeze.

Pe langa actuala utilizare a sistemului Saab XWD cu motorul V6Turbo de 2.8l, tractiunea integrala a fost asociata si performantului motor turbo Saab cu 4 cilindri in linie, disponibil atat pe varianta Sport Sedan cat si pe cea Sport Combi. Clientii si pasionatii Saab vor avea astfel posibilitatea de a testa noul Saab 9-3 XWD.

Via | Saab 

Taguri: 9-3, Aero X, Concept, Saab, XWD

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru