Alfa Romeo ar putea dezvolta o versiune sport a lui Giulietta

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 20.03.2010
Alfa Romeo ar putea construi o versiune sport a lui Giulietta. Aceasta va fi botezata GTA si ar putea prelua elemente de pe versiunea Quadrifoglio Verde, versiune prezentata la Geneva.

Constructorul italian Fiat lucreaza la o versiune sport a lui Giulietta, cel mai nou model venit in familia Alfa Romeo. In cadrul Salonului Auto de la Geneva, italienii au prezentat doua versiuni Quadrifoglio Verde, anuntand practic aceasta intentie. Numele variantei sport a compactei ar putea fi inspirat de acesta sau ar putea prelua legendara titulatura GTA.

Modelele prezentate la Geneva dispuneau de propulsorul de 1.75 litri MultiAir supraalimentat, care livreaza 235 de cai putere. De asemenea, este posibil ca versiunea sport sa dispuna de noua cutie de viteze automata cu dublu ambreiaj dezvoltata de Fiat, dar si de diferentialul electronic Q2.

Cu ajutorul lui Giulietta, oficialii constructorului italian isi doresc sa readuca fanii inapoi in showroom-uri, acestia declarand recent ca Giulietta va fi o masina mult mai practica decat predecesorul sau, 147.

Via | WCF

Comentarii (6)

  • Andrei.P
    Quadrifoglio Verde este modelul sport. Numele de GTA il purtau (inainte sa isi bage FIAT nasul) doar modelele de circuit omologate pentru strada (cam asta erau GTA la inceput) si modelele GTA erau total diferite de masina de serie, nu cum este de exemplu 156 GTA fata de un 156 2.0 ts. Pe giulietta ar merge 1750 TBI multiair si vreo 270 cai si Q4 pentru a putea fii GTA.
    1 0
  • @Andrei.P
    daca nu-si baga fiat nasul, nu mai vorbeam acuma de giulietta
    4 0
  • Andrei.P
    @Styopka look @ tata/jaguar ;) Daca fiat stia sa joace bine cu Alfa cand inca avea un nume acuma Alfa era Alfa.
    1 0
  • schumi
    Prestigiu...
    Alfa o pierdut mult din prestigiu in anii de managent FIAT. Poate ca acum cei de la FIAT s-au trezit la realitate si vor aduce Alfa acolo unde ii este locul. Un managent stil Ferrari, adaptat pt Alfa si clasa din care face parte, mi se pare "the way to go".
    1 0
  • valentin
    aha
    este vorba de 4 C competozione un cabrio sport in adevaratul sens al cuvantului
    1 0
  • @andrei p
    ...daca fiat stia sa joace bine cu alfa, inventau primul motor cu bloc motor din inox dupa succesul rasunator cu "primul" motor din aluminium!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru