Alfa Romeo revine pe piata din Statele Unite in 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.02.2010
Sergio Marchionne a declarat ca Alfa Romeo va reveni pe piata din Statele Unite in urmatoarele 24 de luni, ajutata fiind si de parteneriatul cu Chrysler.

Viitorul brandului Alfa Romeo sta inca sub semnul intrebarii, grupul Fiat urmand sa faca publica o decizie privind soarta subsidiarului sau abia in luna aprilie. Ultimele informatii dau insa sperante fanilor brandului.

Sergio Marchionne, presedintele aliantei Fiat-Chrysler, a confirmat revenirea marcii premium pe piata din Statele Unite. Aceasta decizie va aduce cu sine si un plan solid pentru viitorul Alfa Romeo, ceea ce inseamna ca profetiile pesimiste vor fi pentru moment lasate deoparte.

Marchionne a declarat oficial ca este increzator in sansele Alfa "de a crea o oferta acceptabila la nivel global, dar mai ales in Statele Unite si Canada. Exista o mare probabilitate ca brandul sa revina pe piata americana in urmatoarele 24 de luni", a concluzionat Marchionne.

Pe viitor, Alfa Romeo va imparti mai multe platforme cu Chrysler, atat in Europa cat si in SUA. Un exemplu concret este platforma de segment C, regasita pe modelul Giulietta, care ar urma sa se regaseasca si in gamele Chrysler, Dodge, Jeep, Lancia si Fiat.

Alfa Romeo s-a retras de pe piata din Statele Unite in 1995 din cauza unor probleme legate de calitatea produselor sale. Fiat a incercat sa revina peste Ocean in 2003, cand colabora cu General Motors, insa planurile nu s-au materializat.

via | autocar

Comentarii (3)

  • ..............
    asta ar fi o vestte chiar foarte buna
    6 0
  • schumi
    Alfa in USA
    Cred ca Alfa are o buna oportunitate acolo, americanii stiind sa aprecieze masinile cu personalitate.
    4 2
  • @schumi
    le-au apreciat si in '95 tot dupa "personalitate"! ca doar numai asta conteaza la o masina. :))
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru