Alfa Romeo se razgandeste: inlocuitorul lui 147 se va numi Giulietta

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.11.2009
Desi timp de o jumatate de an era clar faptul ca numele succesorului lui 147 va fi Milano, Alfa Romeo s-a razgandit in ultimul moment. Denumirea finala: Giulietta.

Automotive News publica astazi o serie de informatii conform carora noul reprezentant al marcii in segmentul compact, inlocuitorul actualului 147, va fi denumit oficial Giulietta. In cazul in care aceasta informatie se va adeveri, aceasta va deveni o surpriza in conditiile in care pana acum numele Milano era dat ca sigur pentru urmatoarea generatie a compactei italiene.

Jurnalistii de la Automotive News citeaza surse interne Alfa Romeo care sustin ca motivul din spatele schimbarii bruste de nume este reprezentat de faptul ca muncitorii milanezi ai companiei s-au revoltat din cauza faptului ca Fiat Group va boteza o masina cu numele orasului chiar in momentul in care sefii grupului au decis sa mute din Milano cele mai importante operatiuni ale marcii.

Cei 232 de designeri si ingineri Alfa Romeo vor fi relocati la Torinol, la o distanta de 150 de kilometri, intr-o mutare care, conform companiei italiene, "va imbunatati eficienta si va economisi bani". Aceasta mutare va fi ultima dintr-o serie inceputa acum cativa ani.

In 1986, cand Fiat Group a cumparat marca Alfa Romeo, marca avea angajati 20.000 de oameni in Milano.

Decizia de schimbare a numelui a venit vineri, cand Fiat anuntase presa italiana ca primele fotografii ale succesorului lui 147 vor fi publicate luni, 30 noiembrie. In seara zilei de vineri, compania anunta ca toate planurile legate de prezentarea modelului s-au amanat pentru o data ulterioara nespecificata. Cele mai afectate vor fi revistele auto, care aveau deja fotografiile modelului, acesta fiind denumit Milano.

Daca informatiile legate de revenirea numelui Giuletta in gama Alfa Romeo se vor adeveri, denumirea se va regasi pentru a treia oara in istoria de 99 de ani in nomenclatura modelelor actuale ale marcii. Prima generatie Giulietta (sedan/coupe) a fost produsa intre 1954 si 1962, in timp ce a doua generatie (sedan) a fost produsa in perioada 1977-1985.

via | Automotive News (inreg.)
foto | Render Motorward

Comentarii (3)

  • etienne
    Alfa...
    S-o denumeasca cum vor numai sa o scoata mai repede pe piata, pentru ca 147 nu mai e cumparat de nimeni. Problema cu Giulieta/ milano sau cum se va chema in final, e ca nu arata cum ar trebui sa arate o Alfa (cel putin din ce se observa in pozele publicate de voi acum cateva luni).
    2 1
  • minunat
    Arata minunat masina asta!
    2 4
  • Giulietta e un nume mare si ar trebui sa fie atenti cu el.

    Daca si aceasta compacta va fi tot pe platforma Stilo / Bravo / Delta cu ceva imbunatatiri va fi trist.

    In segmentul compact premium e greu si la intrarea in el sta un Golf /A3 foarte sanatos pe"rotile" lui.

    Cat despre angajatii italieni au toata dreptatea din lume. Istoria lui Alfa e legata de Arese (langa Milano) unde ei acum abandoneaza tot (poate mai pastreaza macar muzeul de acolo).

    La fel cum de neiertat pentru acelasi grup (Fiat) e ca au distrus tot ce tinea de Abarth, iar acum cand au realizat ce parte de patrimoniu istoric au distrus, incearca sa faca profit din nou pe acel nume, dar va fi nevoie de mult mai mult decat o mare campanie de marketing.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru