Alianta dintre Fiat si Chrysler a fost amanata de catre justitia americana

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.06.2009
Vanzarea bunurilor Chrysler catre Fiat a fost oprita temporar de catre Curtea Suprema de Justitie din SUA. Oficialii Chrysler se tem de esecul aliantei pe fondul intarzierilor prea mari.

Curtea Suprema de Justitie din Statele Unite ale Americii a intarziat temporar achizitia companiei Chrysler de catre Grupul Fiat. Intarzierea este doar temporara, si a fost stabilita doar pana la urmatorul termen judecatoresc, cand judecatoarea Ruth Bader Ginsburg va stabili daca vanzarea Chrysler catre Grupul Fiat este permisa. Oficialii Chrysler se asteptau la o asemenea intarziere si se tem ca aceasta ar putea sa le produca probleme suplimentare in cazul in care va fi prelungita. Mai exact, Fiat se poate retrage din aceasta alianta daca vanzarea bunurilor Chrysler catre italieni nu este aprobata pana in data de 15 iunie.

Oficialii Chrysler subliniaza faptul ca alianta cu Grupul Fiat este un element critic al planului sau de a iesi de sub protectia legii falimentului. Daca vanzarea Chrysler catre Grupul Fiat nu va fi aprobata pana in data de 15 iunie, iar Fiat se va retrage din aceasta alianta, Chrysler nu mai are alta optiune in afara de lichidarea tuturor bunurilor. Alianta dintre Chrysler si Fiat nu este privita cu ochi buni de catre toti consumatorii americani.

Mai exact, aceasta contine o clauza care inlatura responsabilitatea companiei Chrysler asupra vehiculelor vandute inainte de lansarea parteneriatului dintre Chrysler si Fiat. Aceasta clauza va duce la procese impotriva celor care detin actiuni ale companiei Chryler, iar bunurile care nu au fost achitizionate de Fiat ar putea fi folosite pentru a lichida datoriile catre consumatori.

Via | MichiganBusiness

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru